Odpověď na příspěvek od jirca456:
Dobrý den chci se zeptat. Koupil jsem krbovou vlo… @jirca456 Není to blbost (kvůli hmotnosti) a mělo by to být oddělené kvůli dilataci. Dokud tam nebyla obestavba, tak v tom místě byla podlaha studená ale to už je minulost... Nezapomenout na přívod vnějšího vzduchu a umístit jej dle zvolené vložky. Já jsem ještě nevěděl a některé měly z boku, nakonec to jde flexi potrubím dozadu (vertikální trubka na obrázku byla jen dočasně kvůli zalití)Odpověď na příspěvek od jirca456:
Dobrý den chci se zeptat. Koupil jsem krbovou vlo… @jirca456 a mate odhad vahy krbu? mam XPS 10cm na tom polozene kachlova kamna o 450kg polozene na 10mm skle a neni zadny problem. Mam 6cm lity betonovy poter s kari 150x150x6 (jestli se nepletu). Delat to bez tepelne izolace me prijde nesmysl.Odpověď na příspěvek od anela13:
My mame pod krbovou vlozkou 10cm XPS300, jako vsu… @anela13 děkuji a zeptám se proč cementový potěr a né anhydrit ? Není Anhydrit pro podlahové vytápění lepší ? DěkujiOdpověď na příspěvek od raziel628:
@jirca456 a mate odhad vahy krbu? mam XPS 10cm na… @raziel628 váha čisté krbové vložky je cca 300kg , ale nebude stát celou plochou, je na nožkách takže ta váha působí na 4 body malého průměru.Odpověď na příspěvek od wacko:
@jirca456 Není to blbost (kvůli hmotnosti) a mělo… @wacko prosím vás přívod externího vzduchu musím vést cca 3 metry od vložky ven. Tzn na podlaze a vývod z cihly ytong ven chci se zeptat zda vést trubku před položením EPS nebo položit na EPS ? A jakou trubku plast/kov ? DíkyOdpověď na příspěvek od jirca456:
@wacko prosím vás přívod externího vzduchu musím … @jirca456 urcite nad CPV dat izolaci. Tim mistem vam bude proudit studeny vzduch z venku takze je to potreba izolovat. Ja dal vakuove panaly (mel jsem pouze 5cm prostor takze sel 2cm vakuovych panelu a 3cm XPS). Material jsem dal plast (venku nerezova mrizka), sedel mi lepe rozmer nez plechovych. Jinak doporucuju mrknout na https://kamna.astranet.cz/jak-udelat-... je tam doporuceny prumer na KW a delkuOdpověď na příspěvek od jirca456:
@anela13 děkuji a zeptám se proč cementový potěr … @jirca456 Na Modre strese je hodne diskuzi proc beton nebo anhydrit......u nas to vyhrala cena :-)