Pokladka podlahového EPS

Zdravím, V nejbližších týdnech se chystám začít pokládat podlahovy EPS. A jak už to tak bývá je tady mnoho názorů jak to dělat. Jak tedy EPS ukládat? Někde jsem se dočetl že první vrstvu někdo lepí na lepidlo, někdo zase lepi na pěnu a někdo nerovnosti neresi a klade na sucho. Jaky je správný postup? Dekuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od patrik789:

Zdravím, V nejbližších týdnech se chystám začít …
@patrik789 jak sám píšete je spousta názoru a postupů jak to "správně" dělat a tady kde ma většina za sebou jen svoji stavbu čekáte že se dozvíte ten správný postup?
Odpovědět

@patrik789 Urobte to tak, aby ste sa cítili dobre, že ste to urobili kvalitne a pritom finančne nevykrvácali. Či na sucho na penu alebo na lepidlo, záleží na vás. Ani jedna varianta nie je špatne. Akurát sa dosky nesmú kývať, inak je to fuk.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@patrik789 Urobte to tak, aby ste sa cítili dobre…
@roman_ Já tedy moc nechápu to řešení na pěnu. Aby se dala použít, tak by musela mít stejnou nosnost jako materiál který lepíte - tedy např. EPS 150. Má tu vlastnost nějaká pěna? V ostatních případech to v tom míste podlepení může sednout a pak můžou prasknout i beton..
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od petr13:

@roman_ Já tedy moc nechápu to řešení na pěnu. Ab…
@petr13 práve preto sa to na penu lepiť nesmie. Tá môže slúžiť maximálne k tomu, aby sa dve dosky EPS zlepili k sebe keby náhodou nechceli držať, lebo ich trubka podlahovky vyťahuje.
Odpovědět

@patrik789 Nejednodušší, levné a rychlé řešení je použít pro srovnání podsyp křemičitým pískem
Odpovědět
Jinak tedy já jsem konkrétně nepoužíval žádné srovnání, normálně jsem to naskládal, sem tam se to někde prohýbalo. Vrstva betonu váží dost na to, aby si to při betonáži posedalo. Po 5 letech nevidím, žádný problém. Můžete mě klidně někdo opravit, ale to, že si to sedne (trochu ohne) při betonáži, tak nevím co by na tom mělo být špatně..
Odpovědět

Jinak tedy já jsem konkrétně nepoužíval žádné sro…
@petr13 Nejde o to, že si to trochu sedne při betonáži. Problém je, že se to dotvarovává dluhodobě. Já hlavně nechápu, proč zbytečně riskujete. Dělal to pro sebe. Srovnání pískem zabere minimum času a financí, takže tento přístup nechápu.
Odpovědět

@roman_ Já tedy moc nechápu to řešení na pěnu. Ab…
@petr13 Nemyslel som, že bude pena tvoriř nejakú vrstvu, ja si predstavujem lepenie na penu tak, že sa urobia dva tri body na každú dosku, aby sa nepohla. Po pritlačení dosky pena prakticky zmizne, netvorí žiadnu extra hrubú vrstvu, ktorá by mala niečo niesť. Beriem to ako prilepenie polystyrénu k podkladu, prípadne medzi doskami, aby sa to nepohlo. Ale ja som to tak nerobil, sú to vyhodené prachy. Podsypával som pieskom, ale iba lokálne a nebol to kremičitý piesok, ale úplne obyčajný, čo mi ostal po betonáži.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@petr13 Nemyslel som, že bude pena tvoriř nejakú …
@roman_ Podle mě to může být víc na škodu než k užitku. Ta pěna někde prakticky zmizne ale také má většinou alespon nějakou expanzi, takže desku trochu nadzvedne. No a časem to pak právě může sednout a sedne to i s tím betonem. Proto je podle mě o dost lepší tam nedávat nic aby to sedlo při betonáži.
Odpovědět

@roman_ Podle mě to může být víc na škodu než k u…
@petr13 jenže při betonáži se EPS jen opře o vrcholky (klasicky o spoje hydroizolace). Teprve po delší době se EPS dotvatuje podle nerovností. V normálním pokoji to nemusí být problém, protože stačí posunout lišty. Problém nastává v koupelnách nebo tam, kde se podlaha posune vůči ostatním pevnějším konstrukcím. Např proti shodům.
Odpovědět
Netřeba rovnat podklad, přehyby od hydroizolace se schovají do toho polystyrenu, zamačkají se.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?