Odpověď na příspěvek od majkeeip:
Dobrý den, pomalu se začínám chystat na pokládku… @majkeeip 5 cm polystyrén trubky dvíhať nebudú. Je treba ich odmotávať a ohýbať tak, aby držali skoro rovinu aj bez sponiek a potom ich prisponkovať. A celoplošne podlepovať sú vyhodené prachy, ak už nutne chcete, tak do rohov streknite trochu peny, nikam sa to nepohne. A vyrovnávať do roviny je tiež zbytočné, to zrovná poter. Jediné, na čo pozor, aby sa dosky nekývali, zas pomôže trocha peny. Ak môžem odporučiť trochu drahšiu ale o dosť lepšiu variantu s ohľadom na kročejový hluk. Ak máte alebo budete mať na poschodí deti, tak to oceníte. Dajte vrstvu 2 cm vaty, okrajový pásik z vaty a na to 3 cm XPS, podlahový má pero/drážku zase sa dá prelepiť penou medzi sebou. Trubky v tom držať budú úplne v pohode, plus vata trochu vyrovná drobné nerovnosti.Odpověď na příspěvek od roman_:
@majkeeip 5 cm polystyrén trubky dvíhať nebudú. J… @roman_ díky, už jsme to spolu řešili v jiné diskuzi 😀 Uznávám, že vata zní jako super řešení, nicméně jsem si vše napočítával a asi by se to pořádně prodražilo. Dolů mám vybraný na jednom eshopu Bachl extrapor 150 (šedý) a nahoru ten stejný, akorát bílý. Jelikož toho bude nad 15m3, tak to vychází na dopravu zdarma. XPS od Bachlu bohužel nemají, takže bych musel zvolit jiného výrobce a platit ještě dvě nebo spíše tři dopravy (EPS, XPS a vata - vše zvlášť), a to už by se možná skoro vyplatilo použít tu systémovku nebo to nechat na řemeslnících a vše si zjednodušit. Každá doprava tipuji tak min. 2 tisíce, takže v součtu 6 tisíc jenom za dopravu + vyšší cena materiálu 🙂 Nakonec to asi dopadne tak, že nahoru nakoupím podle výšek 4 a 5 cm (mám proměřené jednotlivé místnosti laserem, tak to vezmu plus minus s nějakou rezervou). Pokud by to nevycházelo, tak ty největší nerovnosti srovnám perlitem (zvažuju, jestli raději rovnou pár pytlů nakoupit nebo s tím ještě počkat až podle situace). Pěnu mám nakoupenou, takže mám v plánu hodně pěnovat, aby se celá "konstrukce" nehýbala.Odpověď na příspěvek od majkeeip:
@roman_ díky, už jsme to spolu řešili v jiné disk… @majkeeip čo budete dávať ako poter? Anhydrit, cemflow alebo hladený betón?Odpověď na příspěvek od roman_:
@majkeeip čo budete dávať ako poter? Anhydrit, ce… @roman_ anhydrit, neceněnou mám tloušťku 5,5 cm, ale nejspíše to vyjde spíše na 6 cm.Odpověď na příspěvek od majkeeip:
@roman_ anhydrit, neceněnou mám tloušťku 5,5 cm, … @majkeeip Tak skontrolujte, že máte prelepené spoje fólie a ak sa anhydrit nedostane pod fóliu a polystyrén, nehrozí, že by niečo vyplávalo. Na prízemí som mal 8 cm EPS 100 polozených na spiroloch, podsypával som iba výnimočne, keď sa doska kývala, penou som nič nelepil a všetko v pohode. Aj sponky držali pekne. EPS 150 bude v cajku. A medzi každé dvere si vložte dilatačnú penu. Dosť často podlahári tvrdia, že to nie je treba a u anhydritu skutočne nie je treba, ale potom budete cez celý barák počuť, keď niekomu niečo spadne na zem. Dilatačná pena je tentokrát kvôli akustike, nie rozťažnosti.Odpověď na příspěvek od franti_p:
V té 150tce budou sponky držet dobře ( ve 200 drž… @franti_p Nám dilataci dělali podlaháři před litím. U každých dveřních otvorů se zeptali, kde budou dveře a podle požadované výšky potěru tam nalepili papírový profil.