Domácí papriková pomazánka na topinky či do omáček
K přípravě této velmi všestranné pomazánky vám stačí jen pár ingrediencí. Použít ji můžete na chlebíčky, topinky, krekry, jako dip, případně na domácí pizzu. Chutná směs červených paprik a rajčatového protlaku s jemným pálivým nádechem je jednoduše neodolatelná. Domácí papriková pomazánka se stane oblíbenou pochoutkou ve vaší domácnosti.
Tento rychlý recept pro vás připravil Lukáš Sirovec – Chlop v kuchni.
Ingredience pro domácí paprikovou pomazánku:
- 2 litry rajčatového protlaku
- 15 ks červené papriky
- 5 ks pálivé papriky
- 6 ks cibule
Vše spolu pomelte.
Následně do směsi přidejte:
- 8 lžic cukru
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce černého pepře
- 1 dcl oleje
- 2 dcl octa
Přečtěte si také:
Diskuse v našem Fóru na téma „Vaření a grilování“
Hotovou směs dáme vařit asi na 30 minut, než začne houstnout. Následně ji rozdělíme do připravených lahví a sterilizujeme (v hrnci s vodou vaříme 3–5 minut). Domácí papriková pomazánka vám díky sterilizaci vydrží opravdu dlouho.
Dobrou chuť!
Text + foto: Lukáš Sirovec, kterého můžete na Instagramu potkat jako @chlop_v_kuchni
Chtěli bychom domácí saunu, bohužel kvůli umístění u šikminy asi na míru...…