Domácí papriková pomazánka na topinky či do omáček

  • 16.08.2024

K přípravě této velmi všestranné pomazánky vám stačí jen pár ingrediencí. Použít ji můžete na chlebíčky, topinky, krekry, jako dip, případně na domácí pizzu. Chutná směs červených paprik a rajčatového protlaku s jemným pálivým nádechem je jednoduše neodolatelná. Domácí papriková pomazánka se stane oblíbenou pochoutkou ve vaší domácnosti.

Tento rychlý recept pro vás připravil Lukáš Sirovec – Chlop v kuchni.

Domácí papriková pomazánka
Zdroj: Chlop v kuchni

Ingredience pro domácí paprikovou pomazánku:

  • 2 litry rajčatového protlaku
  • 15 ks červené papriky
  • 5 ks pálivé papriky
  • 6 ks cibule

Vše spolu pomelte.

Následně do směsi přidejte:

  • 8 lžic cukru
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 dcl oleje
  • 2 dcl octa

Přečtěte si také:

Diskuse v našem Fóru na téma „Vaření a grilování“

Hotovou směs dáme vařit asi na 30 minut, než začne houstnout. Následně ji rozdělíme do připravených lahví a sterilizujeme (v hrnci s vodou vaříme 3–5 minut). Domácí papriková pomazánka vám díky sterilizaci vydrží opravdu dlouho.

Dobrou chuť!

Text + foto: Lukáš Sirovec, kterého můžete na Instagramu potkat jako @chlop_v_kuchni 

Diskuse na téma článku