Recepty

10 kreativních tipů, jak servírovat snídani pro děti
10 kreativních tipů, jak servírovat snídani pro děti
Občas máme i my dospělí problém snídat. Přesto od našich dětí vyžadujeme, aby jim po snídani zůstaly prázdné talíře. Jak motivovat děti k tomu, aby jedly ovoce a zeleniny? Snídaně pro děti by měla být barevná, veselá a zejména by měla upoutat jejich pozornost. Připravte jim překvapení a naservírujte jim snídani kreativně. Inspirujte se našimi tipy k snídani pro děti a užijte si s dětmi spoustu zábavy!
Recepty na toasty: Od tradičních chutí po originální kombinace, které musíte vyzkoušet
Recepty na toasty: Od tradičních chutí po originální kombinace, které musíte vyzkoušet
Toasty patří mezi oblíbená jídla všech generací – jednoduché, rychlé a ideální pro snídani, oběd i večeři. Jejich příprava nabízí téměř nekonečné množství kombinací, od klasických až po extravagantní varianty s avokádem, sýrem nebo různými druhy masa. Ať už preferujete tradiční chutě, nebo se rádi pustíte do odvážných experimentů, v tomto článku najdete recepty na toasty, které nejen potěší vaše chuťové buňky, ale i oživí každodenní jídelníček.
Nepečený dezert jen ze dvou surovin
Nepečený dezert jen ze dvou surovin
Někdy nemáme čas nebo chuť vypékat složité dezerty. Když však přijde chuť na něco sladkého, tak je nejlepší volbou nepečený dezert. Jeho příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek stojí za to. Tento nepečený dezert nás zachrání i tehdy, když nás překvapí nečekaná návštěva a naše lednička je poloprázdná. A to díky tomu, že na něj potřebujeme opravdu jen dvě suroviny!
Rýmovník: Jak ho pěstovat a využít
Rýmovník: Jak ho pěstovat a využít
Rýmovník, latinsky Plectranthus Amboinicus, patří mezi léčivé bylinky. Pěstuje se velmi snadno a využít jej můžete na různé způsoby. Má silnou vůni. Z jeho listů se připravuje čaj, sirup, tinktura nebo obklady. Rýmovník, jak už jeho název prozrazuje, pomáhá při rýmě, kašli, bolestech hlavy, ale i při zánětu hrdla a při různých ekzémech či jiných kožních potížích. Má však i jiné využití, protože odpuzuje komáry a jiný hmyz.
Voňavý recept na jablečné lívance do 5 minut
Voňavý recept na jablečné lívance do 5 minut
Jablečné lívance patří mezi oblíbené lahůdky. Pokud máte chuť na něco sladkého a voňavého, tento rychlý recept určitě vyzkoušejte. Nadýchaná pochoutka je hotová za několik minut, což z ní činí ideální pokrm, pokud máte chuť na dezert, ale nemáte na jeho přípravu moc času. Navíc si je můžete připravit na několik způsobů.
Podzimní horké nápoje: Recepty, které vás zahřejí a posílí imunitu v chladném počasí
Podzimní horké nápoje: Recepty, které vás zahřejí a posílí imunitu v chladném počasí
Podzim je ideální období pro objevování nových chutných kombinací, které vás nejen zahřejí, ale i posílí imunitu. Chladnější měsíce jsou výzvou pro imunitní systém a jedním ze způsobů, jak předcházet nemocem, je pravidelné pití teplých nápojů bohatých na vitamíny a antioxidanty. Vyzkoušejte recepty na oblíbené podzimní horké nápoje, které vás zahřejí a zároveň podpoří obranyschopnost těla.
Nejlepší recepty z listového těsta: Sladké i slané pochoutky, které jsou jednoduché, rychlé a plné chuti
Nejlepší recepty z listového těsta: Sladké i slané pochoutky, které jsou jednoduché, rychlé a plné chuti
Listové těsto je skvělým základem pro mnoho sladkých a slaných dobrot. Protože jeho domácí příprava může být zdlouhavá, klidně sáhněte po hotovém těstu z obchodu. Ušetříte tak čas a můžete se pustit do pečení kdykoli. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších receptů z listového těsta, které oceníte i při nečekané návštěvě.
Nejlepší recepty s houbami a tipy pro jejich zpracování
Nejlepší recepty s houbami a tipy pro jejich zpracování
Houby jsou dary z lesa, které si našly místo na našich talířích díky jejich bohaté chuti a výživným vlastnostem. Mají jedinečnou texturu a z každého jídla udělají kulinářský zážitek. Vyšli jste si na houby a hledáte tipy na jejich zpracování? Nechte se inspirovat těmi nejlepšími recepty s houbami.
Recept na domácí zeleninový bujón bez chemie
Recept na domácí zeleninový bujón bez chemie
V následujících řádcích vám poradíme, jak si je vyrobit ve zdravé verzi bez umělých dochucovadel a konzervantů. Domácí zeleninový bujón bez chemie bude nyní tajemstvím vaší kuchyně.
Kuřecí prsa s máslovo-vínovou omáčkou a špenátem
Kuřecí prsa s máslovo-vínovou omáčkou a špenátem
Pokud milujete chutné a jednoduché vaření, tento rychlý recept na kuřecí prsa s máslovo-vínovou omáčkou a špenátem se určitě zapíše i do vaší kuchařské knihy. Na jeho přípravu budete potřebovat jen 5 surovin a koření k dochucení. Zapomeňte na dlouhé stání u sporáku. Tento oběd se uvaří skoro sám!