Zelenina

Jak uložit plodiny na zimu a proč: Výhody skladování zeleniny jsou tak rozmanité!
Jak uložit plodiny na zimu a proč: Výhody skladování zeleniny jsou tak rozmanité!
Pěstování vlastní zeleniny je skvělý způsob, jak mít pod kontrolou kvalitu a čerstvost toho, co konzumujete. Zároveň vám umožňuje zajistit si zásoby chutné zeleniny na celý rok. Dnes vás proto naučíme, jak správně skladovat plodiny na zimu, aby si zachovaly kvalitu a vydržely co nejdéle. Vlastnoručně vypěstovaná zelenina totiž není chemicky ošetřena, je plná vitamínů a chutná mnohem lépe než ta z obchodu.
Kvašená zelenina: 3 nejlepší recepty, které si zamilujete
Kvašená zelenina: 3 nejlepší recepty, které si zamilujete
Fermentovat můžete různé druhy zeleniny. Experimentujte s přísadami a vytvořte si vlastní unikátní recepty. Navíc uděláte i něco pro své zdraví, protože kvašená zelenina nabízí obrovskou dávku vitamínů, živin a probiotik.
Víte, jak umýt zeleninu, ovoce a maso?
Víte, jak umýt zeleninu, ovoce a maso?
Správně umýt zeleninu je důležitým krokem při přípravě jídla. Podcenění nebo nesprávné umytí může vést k různým nepříjemnostem. Abychom se vyhnuli salmonelám nebo patogenům, je potřeba k mytí přistupovat zodpovědně, obzvláště pokud máme v domácnosti malé děti. Jak umýt zeleninu a ovoce nebo maso?