Vrstvený salát s ananasem a celerem: Tuto neobvyklou kombinaci si zamilujete!
Čekáte o víkendu návštěvu a přemýšlíte, co nabídnout hladovým hostům? Pokud patří k milovníkům netradičnějších kombinací, tento vrstvený salát by jim mohl zachutnat. Na první pohled jde o nezkombinovatelnou kombinaci, opak je však pravdou. Navíc, příprava tohoto salátu je rychlá a jednoduchá. Levou zadní ho zvládnou připravit i začátečníci.
Suroviny na vrstvený salát:
• sterilovaný celer (1 balení)
• ananasový kompot (1 konzerva)
• konzerva kukuřice
• pórek
• 30 dkg šunky
• 30 dkg tvrdého sýru (eidam, gouda, mozzarella, chedar)
• zakysaná smetana (1 balení)
• majonéza (1 menší balení)
Věděli jste, že…
Celer příznivě ovlivňuje zdraví kostí, má protirakovinné vlastnosti, posilňuje mozek a redukuje hmotnost. Kromě toho pomáhá při trávicích potížích, dezinfikuje sliznice či snižuje bolesti při artritidě.
Také si přečtěte:
Postup přípravy:
Celer, ananas a kukuřici zbavíme přebytečné šťávy. Pórek nakrájíme na tenké kroužky, šunku tence nařežeme a sýr nastrouháme na hrubší části struhadla. Do skleněné mísy budeme postupně vrstvit všechny ingredience v tomto pořadí: sterilovaný celer, ananasový kompot, kukuřice, pórek a šunka. V druhé misce smícháme zakysanou smetanu a majonézu. Směs vylejeme do mísy na šunku, a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Tip od Modré střechy
Namísto šunky můžete použít dušené kousky kuřecích prsou, které jsou dochucené gyros kořením.
Také si přečtěte:
Vrstvený salát dáme na několik hodin do ledničky, aby se všechny chutě spojily, a podáváme s pečivem, nebo i bez něj.
Přejeme vám dobrou chuť!
Autorka článku: Dana Račko
Zdroj foto: Archiv autorky