Kuchyně - instalace prosba o radu

Ahoj, žena laik prosí o radu :-) V budoucí kuchyni se táhne z výšky až k podlaze tato trubka (plyn, v bytě je plyn. kotel a plyn.varnou desku bych v kuchyni zachovala taky). V tom místě by měl být dřez a nad ním do trubky zasahuje i horní skříňka. Co s tím, to se dává do zdi? Může před tím být ten dřez? Kolik může stát toto dát dokupy, aby se mohla instalovat linka? Elektroinstalace a voda hotová je a vyhovuje. Stěna je cihla. Moc děkuji.
Odpovědět
Zkuste se podívat ve svém okolí na firmy provozující plynařské práce - ti Vám budou schopni podat opravdu fundovanou odpověď na Vaše otázky. Je možné že i zde ve fóru je někdo kdo takové práce provozuje a dokáže Vám poradit. Určitě bude lepší když to někdo "zkoukne" na místě, protože je třeba vědět jak a kam ta trubka vede, materiál z něhož ta trubka je, prostorové možnosti v daném místě, které potřebuje mechanik pro instalaci plynu a podobně. Takhle se nelze nějak blíže vyjádřit ani k případným nákladům na uvedené práce, neboť ta cena se může pohybovat od pár stokorun až po několik tisíc, nemyslím si ale, že by to mělo být něco problematického. Hlavně se olbraťte ohledně provedení na opravdového odborníka, přeci jen je to plyn.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pd24:

Ahoj, žena laik prosí o radu :-) V budoucí kuchy…
@pd24 plyn nesmí být veden ve zdi nevím co je z druhé strany stěny buď to tam předělat dolů aby to nešlo po stěně v kuchyni nebo to natáhnout jinak v kuchyni a nebo to bude muset zůstat jak to je ale to je nejlepší si pozvat někoho kdo by vám to dělal a pořešil možnosti.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od edison101:

@pd24 plyn nesmí být veden ve zdi nevím co je z d…
@edison101 no nevím, řešil jsem něco podobného a co jsem vyzvěděl od plynařů, tak ve zdi nesmí být akorát rozebíratelné spoje. Já mám třeba plyn i v podlaze. Akorát musí být vedený speciální trubkou s chráničkou. Nicméně realizace byla letos v létě a je to klasicky revidovatelné pro pojišťovnu atp.. Ale levné to úplně nebylo a asi to nedělá každý.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jan_marecek:

@edison101 no nevím, řešil jsem něco podobného a …
@jan_marecek nejsem plynar ale vím jak u mě tahali plyn tak právě říkali že ve zdi nesmí být žádné spoje. Kvůli kontroly netěsnosti. A je pravda že jak mi chodí revizak na plyn. Kotel tak měřakem prochází všechny spoje plynoveho potrubí. A logicky kdyby to bylo ve zdi tak se k tomu nedostane ale jak je to psané v normách netuším. Proto říkám pořád než se ptát někde na fórech nejlepší je si pozvat člověka dom tam se to omrkne a navrhne řešení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?