Jake vytapeni?

Dobry den, jake vytapeni byste zvolili do podkrovniho bytu, kde patro nize je vytapeno? Mam moznosti mezi vytapeni klimou, uhlikovymi foliemi nebo muzu se napojit na nikdy nepouzivany komin a poridit kamna na pelety 🙂 Planuji zatepleni co to da, trojsklo, vata 35cm do krovu, rekuperace. Obvodova zed je porotherm 44cm + 10 sedy polys. Tepelna ztrata by mohla byt nekde kolem 3-5kw. Celkova plocha vytapeni 70m², loznice, obyvak s kuchyni, koupelna. Děkuji za rady.
Odpovědět
Tz bude tak 2kW max 3 Klidně přímotop bych tam dal. 3x 1200W do každé místnosti s regulací výkonu a vlastním termostatem
Odpovědět
@vladimir_sacha muzete mi doporucit znacku? Primotop sezere dost elektriny, neni neco lepsiho. Dekuji
Odpovědět
Je mezi patry nějaká tepelná izolace? Pokud ne, tak bude potřeba tepla minimální. Nejlevněji vyjde několik radiátorů na elektřinu. Otázkou je, jestli tam máte vedro v létě, pokud ano, tak si pořidtě klimu a aspoň trochu můžete topit s ní. Ne každému ale vyhovuje teplo z klimy a ne sálavé z radiátoru.
Odpovědět
@jirkajiri izolace je 50cm eps. Klimy porizuji, presto hledam druhy zdroj. Jake ty primotopy koupit? Značka? Urcite s regulaci pres wifi.
Odpovědět
@majkl86 Přímotop i uhlíkové folie sežerou prakticky to samé. Jako hlavní zdroj nechte klimu. Tu budete určitě potřebovat v létě na chlazení a jako rezervu libovolné přímotopy, nebo infrapanely
Odpovědět
@zubr487 klimatizaci vybiram ze 3 modelu - Daikin Perfera, Toshiba Haori a Panasonic Etherea. Mate k tomu nejaky nazor ci zkusenost?
Odpovědět
@majkl86 nemám s tím neporadím. Osobně nemám rád ani vytápění klimou. Ve Vašem případě zřejmě nebudete mít žádné problémy s vytápěním, ale téměř jistě budete řešit chlazení. Proto se logicky nabízí využití klimy i k vytápění. Jako sekundární zdroj je jedno, zda použijete přímotopy, infrapanely nebo ty fólie. Z hlediska spotřeby v tom nebudou moc velké rozdíly. Jen pokud se necháte zblbnout do folii typu třeba HeadFlow tak to bude nejdražší varianta
Odpovědět
@majkl86 "50cm eps" v podlaze mezi patry? Nemyslel jste 5cm? Bude podkroví jako další byt s dalším elektroměrem? Jaký tam bude tarif na elektřinu?
Odpovědět
@jirkajiri pardon 50mm, stavajici tarif je D02. Nizky / vysoky tarif dnes uz neni takove terno, aby se investice vratila do realizace HDO hodin dle platnych pripojovacich podminek.
Odpovědět
@majkl86 Dnes to rozdíl není, ale ještě před 2 lety byl, což znovu může nastat až se zruší stropy na energie. Já bych zvolil topení klimatizací a kdyby to náhodou nestačilo, tak mít v záloze pár radiátorů, ale pochybuji, že klima nebude stačit. Možná nebude stačit pokud bydlíte někde v horách.
Odpovědět
@majkl86 Nevím kdo Vám nakukal že přímotop žere hodně, pokud zateplite jak píšete tak vezme 00 nic. Osobně bych dal olejové radiátory ty jsou lepší, nepálí prach a vydrží nahřáté
Odpovědět
@vladimir_sacha Navíc tady budou ještě vytápěni z dolního patra, kde mezi patry není dobrá izolace. Je to podkroví, takže klimatizace bude potřeba. Nicméně i olejové radiátory za pár tisíc by stačily a na léto se dají schovat někam na půdu nebo do komory a nepřekáží. Kotel na peletky bych tam určitě nedával, kdyžtak už krbová kamna, která budou rovnou designový prvek. Nicméně najít tak málo výkonná bude asi problém.
Odpovědět
Článek se načítá
@jirkajiri kamna na pelety jsem vyloucil. Premyslim ze tam dam primotopy od Mill 1200w, regulace, ovladani pres telefon a vypadaji designove. Diky chlapi za tipy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?