@pajapo a to ještě jsme dům bungalov 4+kk 120m2 a zahrada 600m2 13let starý koupili za 3250 000 10km od dálnice a krajského města.
10let jsme čekali a vyplatilo se
Refinancování skoro rok dopředu, chtěla jsem krátký fix (2roky), zbyla jen KB, úrok 3,19%, úvěr asi 1.2 mil.
Teď dorazila nová sazba od ČS na pozemek za 3.5%, budeme se ještě snažit dostat níž, držte palce 😉. Odejít nemůžeme, hypo na dům je v dnešní době více než výhodná.
@mitoma my jsme spokojení, budeme to platit asi 14 měsíců, těch pár stovek mě už nevytrhne :)
Spořka nakonec dala 3,19%, 3 roky fix, úvěr malý (asi 850 tis.)
@pajapo vzhledem k tomu ,že lepší úrok schvaluji ředitele poboček tak záleží na spoustě okolností,kor u refinancovani .Měli jsme teď několik klientů od CS a ač šlo o jejich klienty tak jim na refinancovani nenabidli dobrý úrok a tudíž se jim vše zařídilo jinde .Taky záleží o jakou částku jde .
Řešila jsem to včera, Unicredit má akci na 2.39 fix 10 let a nutné pojištění nebo za 2,79 bez pojištění, odhad zdarma. KB a ČS nabídka 2,99, RB 3,49. Chceme výstavbu, tak snad je v UCB v pohodě pak čerpání.
@vladimirsvorba to nevím, já mám toto od Hypotecni poradkyně a to dokonce od dvou, volala jsem pak ještě známé zda nemá něco lepšího a říkala ze se umí dostat i na 2,29 v UCB,ale my chceme jen 2 mil a to bude asi u vyššího objemu, tak čekám na propocet zda bude lepší 2,39 s pojistkou nebo 2,79 bez ni a případně zda pojištění měsíčně placené nebo předplatitele jednorázové na 5 let.
@vladimirsvorba zkuste spis bankéře se kterým v UCB spolupracujete, je divné ze info nemáte, já dělala na asistentku hypotečním poradcům a chodilo nám to vše vždy do mailu od bankéřů a měli jsme tak aktuální sazby vždycky.
@pajapo -ziska to človek aj sam.Ja som si 2 krát vykomunikovala lepšie podmienky ako moj hypotecni poradca..bolo to ČSOB/Hypotecni..len treba vyjednávať a mať na to cas
@jajinka121 Tak bvy to prezentujete jako oficiální akci Unicreditu, ale oficiální informace o ní nikde nejsou. Mají 2,59 %, ale s jednorázově placeným pojištěním. Bez pojištění 2,99 % p.a.
@jajinka121 A osobně bych do UCB se svojí výstavbou nešel, nevím, jestli už třeba ten systém čerpání u výstavby nezměnili kuprospěchu klientů, ale byla to vždy bída. Chtělo by to pořádně prozkoumat, jak jsou na tom aktuálně s čerpáním u výstavby.
@vladimirsvorba mě nepřišlo že je to oficiální akce UCB. Prostě to byla nabídka od dvou poradců ze dvou společností, jestli mají nějaké slevy na sazby nebo je to sazba pro každého nevím, ale přišlo mi z rozhovoru že 2,39 s pojištěním je pro všechny a druhá nabídka na 2,29 už byla se slevou a nebyla jistá.
Co se týče té výstavby tak se toho taky trochu bojím, moc nevím jak to pak v UCB je, přišla mi nejlepší RB, ale sazba už je tam o dost vyšší. Nebojujeme s vlastními zdroji, tak snad by to nebylo až tak složité.
@tulda27 Ještě jsem neměl vše černé na bílém. Jedná se o výši 4,6 milionu na 30 let, úroková sazba je 2,72 %, fixace na 5 let, RPSN 3,46 %. Součástí podmínek je i pojištění nemožnosti splácet v ceně 1596 Kč.
@koky999 Zdravím, díky, takže v RPSN je zahrnuto i to pojištění? A ještě něco ne? ten nárůst je totiž výrazný a hned ta nabídka už není tak výhodná jak se na první pohled zdá...