Odpověď na příspěvek od danus2:
Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z … @danus2 Nejde jenom ale jen o tepelně izolační vlastnosti, ale o posouzení a splnění podmínek hydrobilance tzn. při žádném zateplení zdivo promrzá a kondenzuje vlhkost, stejně tak při tak malé tloušťce zateplení je rosný bod ve zdivu, což je špatně a opět kondenzuje vlhkost, která tam zůstává delší dobu. Takže buď zateplit (min.120) nebo nechat rovnou bez zateplení.Odpověď na příspěvek od panlorenc:
@danus2 Nejde jenom ale jen o tepelně izolační v… @panlorenc Zdravím, Mám zahradní domek 3,5x5,5 m. Sedlová střecha. Zdivo: Ytong 200. Zateplit domek chci eps70 260 mm. Zbylo mi to z fasády domu. Podlahu budu zvedat o 11 cm. Přemýšlím, jestli dát podlahový eps nebo ne. Krovy bych zateplil aspoň 18 cm mezi isover uni. A pod křížem aspoň 6 cm isover uni. Střechu budu zateplovat ale až v budoucnu později. Chci tam mít sekačku, kola, skútra. Vytápět tam nehodlám. Bude v zahradním domku pod nulou? DíkyOdpověď na příspěvek od zateplovak:
@panlorenc Zdravím, Mám zahradní domek 3,5x5,5… @zateplovak Pokud nebudou tepelné zisky ze slunce, tak ano. Proto bych podlahu nezateploval, bude nějaká šance, že se to ohřeje od zeminy.Odpověď na příspěvek od danus2:
Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z … @danus2 Jestli je to jen garáž, tak pořád lepší, než nic, já bych dal na stěny 100 mm polystyrenu a strop taky aspoň 100mm vaty, když je to nevytápěná garáž, třeba tam budete mít nakonec dílnu a malý přímotop nebo kamna.Odpověď na příspěvek od danus2:
Dobrý den, mám nově postavenou garáž mimo dům z … @danus2 pokud nebudete vytápět tak je jedno kolik zateplite při delších mrazech vam tam mrznout bude. Co se tyce toho vlhká není to vyschlé. Ale dělat to asi buď zateplit a nebo větrat tím se bude vyrovnávat teplota a nebudou vlhké zdi.Odpověď na příspěvek od edison101:
@danus2 pokud nebudete vytápět tak je jedno kolik… @edison101 Pokud teplota ze země a vydaná energie podloží přesáhne únik skrze zdivo, tak tam nezamrzne