Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vinoraci máme Novu 101 a rolety nemáme pouze ve vikýřích, také nám bylo řečeno že to nelze jen kdyby se zmenšili okna což jsme nechtěli
Odpovědět
@bedulka11 , @tomikno Můžu se zeptat? Také potřebujeme zažádat o přeložku. Oficiální žádost podáme, jen se chci zeptat, přikládali jste také nákres pozemku s domem nebo něco jiného, popř. v jakém měřítku. Moc děkuji..
Odpovědět
Ahoj všem, mame filtr na přivodu vody do domu značky Conel a tlak nejde nastavit na vic jak necele 2bary a když pustim vodu vydava takovek bručivej zvuk. Dělá vám to taky, nebo je v tom našem nějaká chyba. Dík za info.
Odpovědět
@tomikno rychlost dokumentu "žádost "je u ČEZu jedna věc, ale rychlost realizace druhá .... ;-)
Odpovědět
@tomikno Neznam vasi situaci, ale osobne bych se snazil prelozce vedeni vyhnout jak jen to pujde a nasel jine reseni. Prelozka je vetsinou to nejdrazsi reseni. Pri montazi jsem resil podobny problem, chtel jsem odstranit jeden sloup na mem pozemku, na kterem byla pripojka jen ke mne. Oficialni cena od CEZu byla vic nez 50tisic korun. Pokud Vam ty draty nevadi naporad a po montazi by tam mohly zustat, tak se prelozka nevyplati. Nehlede na fakt, ze casove pocitejte realne klidne i s pul rokem a vic, nez to cez udela. My jsme to vyresili taky vetsim jerabem, myslim AD20 a priplatek byl v roce 2009 5tisic.
Odpovědět
Profilova fotka
@rickym Ahoj, dost nerada na tuto fázi našeho vyřizování vzpomínám - dávala jsem paní vytištěnou situaci parcel, ale ani ji to moc nezajímalo. Hlavně se v žádosti uvádí číslo parcely, oni už si potom všechno technici dohledají a přijedou se podívat na místo. Osobně už bych se tímto nezabývala, protože vzít si větší jeřáb a doplatit rozdíl je opravdu ta nejjednodušší cesta - pokud vám ty dráty nekomplikují stavbu víc. Doplatek není až tak citelný jako může být přeložka vedení :-|
Odpovědět
chtěl bych se zeptat těch, co mají soláry, my tomu moc nerozumíme, kolik mají na solárech v těchto dnech teplotu. My máme večer od 10 do 17 st. a nechápeme proč, když je venku pod nulou, kolikrát jsou soláry zasněžené, venku sněží...čekali bychom kolem nuly..Může mi to někdo prosím objasnit? Díky :-) :-)
Odpovědět
@bedulka11 Tak sloup nám stojí na pozemku, tak bychom se ho rádi zbavili. Vyloženě nevadí, ale mít sloup na zahradě - nic moc. Stavbě nezavazí, jen ho tam nechceme.. Jedněm tady jej přeložili bez problémů..nechápu, někde to jde a jinde dělají takové problémy??!!
Odpovědět
@biker napadlo mě, jestli sytém nežene obráceně ohřátou kapalinu z trubek zásoníku do soláru aby předešel zamrznutí. Mám pocit, že jsem to někde četl, že tam taková funkce je. My máme na solárech stejnou teplotu, jako je venkovní, tzn. kolem 0.
Odpovědět
Profilova fotka
@rickym tak my máme sloup přímo před barákem, stavbě zavazely právě spíš dráty - nestačil obyč. jeřáb. Když jsme se ještě před vyřizováním ohlášky ptali na přeložení, tak nám bylo řečeno 90tis Kč ]-( Takže se s ním zžijem :-D Tolik mi tam zase nevadí. Já jsem spíš myslela, aby nám dali dráty do země, to u nich teda problém byl :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenekh ahoj,máme taky malý tlak- pod 2.Myslim že zvuky vydává to,jak jde voda přes fiĺtr a točí se tam klapka.Zvuk mě přijde standartní-za problém bych to neviděl ;-)
Odpovědět
@petovi @biker Nosná kapalina v solárech je většinou na bázi glykolu (např. monopropylenglykol) takže by k zammrznutí za běžbých podmínek nemělo dojít. Možná že může docházet ke zpětnému prohřevu solárního okruhu ze zásobníku. Myslím, že vysvětlení bude spíš jiné, protože já bych tedy za nějakou funkci zpětného ohřevu solárního systému/vlastních solárů ze zásobníku přes zimní období asi moc rád nebyl (plocha soláru cca 6-8m2). Zkusím popřemýšlet a mrknu kolik tak mýváme my.
Odpovědět
Článek se načítá
@bakin aha, já sem to ještě nerozebíral, nevím jestli mě štve víc to bručení, nebo nízkej tlak, ale spíš ten tlak :-S , než se natočí kýbl vody na vytírání, takmě přejde chuť uklízet 8-)
Odpovědět
@bedulka11 Aha, tak to my do země nepotřebujeme, stačí když bude na hranici pozemku...tak uvidíme, zkusíme:) Tak děkuji za info...a ať se daří:)
Odpovědět
@biker my máme na solárech kolem 15stupňů ale na hodnotě TST na COL máme málo záleží na venovní teplotě. U solárů jde zapnout čerpadlo a pak to funguje jako ohřev panelů, jde použít třeba když napadne sníh aby se rychleji dostal ze solárů pryč
Odpovědět
Zdravím po delší době bydlící a stavitele :-). Bydlíme od listopadu a jsme spokojeni. Pár drobností se vyskytlo, ale doladilo se před nastěhováním ( ještě pár drobností reklamovat budeme) a musíme doladit topení, resp. podlahovku v obýváku, kde se nám zdá, že málo topí a regulaci termostatem, ale jinak si užívám doměček. Chystáme se přidělat garnýže do obýváku na francouzská okna a bojíme se, abychom nenavrtali elektrické ovládání venkovních rolet nebo na nich něco nepoškodili a z plánů se nám nedaří vyčíst jejich přesné umístění, řešil jste to už někdo ? Děkuji...
Odpovědět
Profilova fotka
@artepp No tak to by mě taky zajímalo, v budoucnu to budeme taky řešit, teda zatím nejsme rozhodnutí zda elektrické nebo mechanické ovládání :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V pondeli, tj. 14.den montaze, nam budou predavat dum.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzicz teda vy valíte!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kata009 no my na tom zadne zasluhy nemame ;) jak jste na tom vy? napis nejake info, jsem zvedava, jak to o vas probiha.
Odpovědět
@artepp Já je vrtal včera a dával jsem je 10 cm od hrany výřezu pro okno a 10 cm nad, dle fotek so jsem si udělal během stavby by to mělo být cca 5-7cm,ale sychr......
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzicz Já se picnu, to je teda rychlost!!! Super!!! Gratuluji!!! To makají i o víkendu?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vtk @bedulka11 @hop23 @nova001 @rickym Byl jsem včera na ČEZu a paní říkala, abych se domluvil s technikem, který měl bohužel dovolenou. Takže prý zavolá a domluvíme si schůzku. U nás se jedná hlavně o finance, kdy větší jeřáb je v našem případě příplatek cca 20.000,- tak zkoušíme co bude nejlevnější varianta ;-). Samozřejmě pokud nebude jiná možnost, budeme rádi i za jeřáb, ale... :-). Zbavit se sloupu, který je u nás na pozemku bychom samozřejmě také chtěli. Dokonce jsem slyšel, že je možnost odstranit dráty a elektřinu pustit z obou stran, což by bylo pro nás asi nejlepší a nedošlo by k "odstřihnutí" sousedů. Uvidíme, co řekne technik a určitě to zveřejním i tady ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
@jahooodka myslím že na francouzká okna jiné než el.ovládání nedávají-bylo by to strašně těžké.A doporučuji se spínačem,protože v základu je jen tlačítko které se musí po celou dobu držet a cyklus zavření je docela dlouhý ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bakin Díky za tip, známí mají mechanické i na francouzských, takovou kliku na tyči:-) Já znám z vlastní zkušenosti ještě ovládaní takovým látkovým popruhem, nepřijde mi to zase tak těžké, procvičuji si aspoň svaly:-) Ale samozřejmě zmáčknout čudlík je pohodlné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chtela bych se podelit o zkusenost Siko versus K-Keramika, pac jsme meli dodavku od obou. Siko dodalo vse vcas a bez problemu, urcite bych se nebala vybrat cele koupelny tam, stejne tak pristup pana Svanhala byl fajn. S K-Keramikou jsme zadne problemy necekali, presto se par mensich dostavilo. Doufam, ze se k tomu K-Keramika postavi celem a vse napravi. @jahooodka jj, je to vazne rychlost, jedou non-stop.
Odpovědět
Profilova fotka
@bakin také jsme měli na vypínačních k roletám tlačítko, které se muselo držet. (vypínače Unica Colors). Stát u toho a mačkat to bylo zoufalé. Tak jsme vyndali všude malou pružinku, co byla vevnitř a už nic držet nemusíme ;-) Funguje to spolehlivě už rok!
Odpovědět
Profilova fotka
@tomikno přesně takhle jsme to chtěli a poslali nás do háje :-| Uvidíš, že nejlepší a nejlevnějsí varianta je větší jeřáb ;-)
Odpovědět
@djgas Děkuji mockrát, hned zítra to vyměřím :-)
Odpovědět
@jahooodka My zatahujeme / vytahujeme rolety každý večer / ráno, a nedovedu si to bez elektrického pohonu představit :-), opravdu je pohodlné přijít, zmáčknout a rolety jedou bez další asistence :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?