Diskusi odebírá 1 člověk

Baterie a sanita

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj, zítra jedeme vybrat finální koupelny - baterie, sanitu i obklad.. Jedeme do Mara, kde mají různý sortiment od dodavatelů jako je (Jika,Ravak,SanSwiss,Kermi,Riho,Grohe,Kludi,Laufen atd..) Budeme vybírat: Velká koupelna - dvojumyvadlo, záchod s bidet sprškou, vanu, žebřík. Malá koupelna - walk - in sprchový kout, jedno větší umyvadlo, záchod s bidet sprškou, žebřík,a poté do technické místnosti - malé umyvadlo + záchod. Dáte mi sem nějaké tipy, na čem šetřit na čem třeba naopak ne? Jakou by jste zvolili vanu /plast,smaltovanou, keramiku/. Co vy by jste případně udělali jinak nebo naopak doporučili? Která značka se Vám osvědčila? Co by jste si třeba už nedali? Je to moje první vlastní bydlení, tak než mi tam začnou cpát, to nejdražší, chci jít s něčím v "rukávu". Děkuju ♥!!!!!!!!!!!
Odpovědět
1
8
9

Odpověď na příspěvek od nuppo23:

@snippe a nemůže to být třeba i chyba instalatéra…
@nuppo23 Jako může to způsobit i instalatér, když svou práci odflákne. V dnešní době se běžně potkávám s fušeřinou. No prostě nedával bych svou koupelnu do rukou nikomu, komu nedůvěřuji na 100%, protože to pak takhle vypadá.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od faro202:

@nuppo23 Jako může to způsobit i instalatér, když…
@faro202 Jo, to je přesně ono. Když člověk narazí na špatného řemeslníka, tak pak řeší nesmysly, který by normálně řešit vůbec nemusel. A u koupelny obzvlášť, protože opravy nejsou žádná sranda. Když ti něco začne téct nebo špatně fungovat, tak to pak řešíš do nekonečna. A hlavně když už do toho člověk vrazí peníze, tak očekává, že mu to vydrží. Ne že po roce začne něco zlobit a musí se to měnit. Proto radši investovat do kvalitnějších věcí a hlavně si pořádně pohlídat, kdo to montuje.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pavel_l:

@faro202 Jo, to je přesně ono. Když člověk narazí…
@pavel_l Za mňa je najlepšie, keď si to človek urobí sám. Jednak bude potom presne vedieť ako to vymeniť/opraviť a jednak si na tom dá viac záležať. A ešte na tom ušetrí fakt dosť.
Odpovědět

@faro202 Jo, to je přesně ono. Když člověk narazí…
@pavel_l To je pravda, jsou prostě věci při kterých nechceš šetřit 😅 Myslíš že takový smalt nebo tedy ten zmiňovaný quaryl je nejodolnější a nejméně náchylný k poškození? Nebo jestli je lepší investovat do podomítkových baterií, i když jsou opravy složitější?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stendo:

@pavel_l To je pravda, jsou prostě věci při který…
@stendo Tak ty podomítkové jednoznačně šetří místo, sprcha vypadá elegantněji, taky čištění je snazší, méne se tvoří vodní kámen, taky je i méně pravděpodobné, že se o baterii bouchneš nebo ji poškodíš atd...
Odpovědět
Profilova fotka

@stendo Tak ty podomítkové jednoznačně šetří míst…
@pavel_l jenomže cena je tam vyšší a taky ta instalace si myslím že je komplikovanější a neumím si představit kdyby se na tom něco porouchalo jak by to bylo s opravou nebo s náhradními díly 😅
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od tommy_hron2:

@pavel_l jenomže cena je tam vyšší a taky ta inst…
@tommy_hron2 Je potřeba si odpovědět na otázku - co je pro tebe priorita ... Snazší údržba nebo delší životnost? 😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od snippe:

@tommy_hron2 Je potřeba si odpovědět na otázku - …
@snippe a nedá se mít obojí? 😀 něco co není tak drahé, ale zároveň je to kvalitní a není problém s údržbou?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nuppo23:

@snippe a nedá se mít obojí? 😀 něco co není tak d…
@nuppo23 Dajte si iBox od hansgrohe, tam sa dajú bez problémov vymeniť tesnenia a celý mechanizmus je prístupný bez búrania. A spoľahlivosť to bude mať asi dobrú.
Odpovědět
To může být v pohodě řešení, protože se montuje pod omítku, ale když je potřeba něco opravit, nemusíš hned bourat stěnu. To je velká výhoda oproti některým jiným podomítkovým bateriím, kde může být údržba opravdu komplikovaná. Pokud hledáš něco cenově dostupnějšího a stále kvalitního, možná by stálo za to podívat se i na Grohe Rapido, který funguje na podobném principu. Umožňuje přístup k mechanizmu a v případě poruchy není nutné dělat velké stavební zásahy. 😉 Co se týče kompromisu mezi cenou a kvalitou – možná by se vyplatilo porovnat několik značek a modelů, podívat se na recenze a zvážit, jestli ti jde více o design, nebo spíše o praktičnost.
Odpovědět
Mně se celkem pozdáva tenhle : https://www.siko.cz/sprchovy-system-s... Co na něj říkáte? Je dokonce aktuálně i v pořádné slevě 😅
Odpovědět
Dobrý den, já se s dovolením připojím do diskuse s dotazem, poněvadž už jsem zoufalá a tady to zrovna vypadá na slet zkušených odborníků :) Potřebuji tři umyvadlové baterie do koupelny, kvůli tvrdé vodě podomítkové. Z minulého bydlení mám skvělou zkušenost s Kludi Bozz (nyní 10let a bez poruchy), ale teď potřebuji baterie 3 a to už je na rozpočtu znát :( Našla jsem v siku totožně vypadající podomítkovou baterii SAT - Umyvadlová baterie SAT Aurum, nemáte s ní, prosím, někdo zkušenost? Je krásná, ale ta cena (vč. tělesa) působí až podezřele :( https://www.siko.cz/umyvadlova-bateri... Ideálně bych potřebovala narazit na nějakého zkušeného instalatéra a poptat se jej přímo na SAT značku podomítkových baterií, ale to je jako hledat jehlu v kupce sena ;-(
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od uzjetotak:

Dobrý den, já se s dovolením připojím do diskuse …
@uzjetotak Ahoj, úplně chápu tvé dilema – když člověk potřebuje víc kusů, tak už se to na rozpočtu dost projeví. Já jsem nakonec šel do podomítkových baterií SAPHO X-Round a musím říct, že spokojenost. Mám je teď dva roky a žádný problém, přitom máme taky dost tvrdou vodu. Jsou jednoduché, nadčasové a za rozumnou cenu. Co se týče SAT Aurum, taky jsem na ně koukal, když jsem vybíral, pár lidí si je chválilo, ale nakonec jsem nechtěl riskovat, protože SAT je privátní značka Sika a recenzí na ni moc není. Pokud chceš něco ozkoušeného, mrkni na ten SAPHO... v Sanitinu ho mívají za fajn cenu.
Odpovědět

Dobrý den, já se s dovolením připojím do diskuse …
@uzjetotak A v čom sú podomietkové odolnejšie usadzovaniu vodného kameňa? Máme extrémne tvrdú vodu, po jednom umytí sú komplet flekaté a je úplne jedno, či podomietkové alebo stojace. Každopádne doporučujem kartáčovanú nerez, nič lesklé, nič čierne.
Odpovědět
Profilova fotka

@uzjetotak Ahoj, úplně chápu tvé dilema – když čl…
@faro202 máš pravdu, moc recenzí jsem taky na ně nenašel, což je trochu oříšek. Kouknu na to SAPHO, celkem dobře to vypadá když to má i dobré reference a ještě to seženeme za slušnou cenu.
Odpovědět

@uzjetotak Ahoj, úplně chápu tvé dilema – když čl…
@faro202 Děkuji za tip, a v případě opravy je možné ty Sapho rozebrat bez nutnosti vybouchání kachliček?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@uzjetotak A v čom sú podomietkové odolnejšie usa…
@roman_ Rozdíl je v tom, že kolem stojací umyvadlové baterie na umyvadle se drží kámen a borčus, kdežto u podomítkové je celé umývadlo rovné a hladké, takže přejedu hadrou jedním tahem a mám hotovo, žádné čištění záhybu v místě kde je baterie upevněna k vodorvné desce umyvadla.
Odpovědět

@roman_ Rozdíl je v tom, že kolem stojací umyvad…
@uzjetotak To je pravda, že na čistenie umývadla je to lepšie. Umývadlo ale na to našťastie netrpí až tak, minimálne to tam nie je vidieť. Zato batéria, to je masaker. Keď budem doma, urobím nejaké fotky.
Odpovědět
Důrazně varuji před Sapho. Je to převlečená Čína. Já bych u podomitkove prostě nešetřil a šel buď Grohe nebo Hansgrohe. Podobně podomitkovy modul jedině Geberit. Prostě je to osvědčené a prověřené, tak nevím proč v tomto riskovat..
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@uzjetotak To je pravda, že na čistenie umývadla …
@roman_ Já mám podomítkovou ve starém bytě Kludi Bozz a už jen ten princip zastavování vody mokrou rukou - prostě jen z pod kohoutku vytáhnu ruku diagonálním směrem (tj.ne nad kohoutek) a zavřu ručkou o průměru snad 0,5cm, na tom ani kapky nejsou vidět, jak je malá. Kdežto teď, než se dodělá nové bydlení, bydlím v pronájmu kde je baterie stojací a krom borčusu na umyvadle prostě zastavuju vodu tak, že tu mokrou ruku musím dát těsně nad kohoutek/baterii, abych mohla posunout/zastavit vodu ručkou a přitom si na ten kohoutek z té mokré ruky kapu. Uplně blbě tohle s tvrdou vodou.
Odpovědět
Já nakonec vzal podomítkový baterie od Kielle a jsem fakt spokojenej, žádnej problém, funguje to jak má a vypadá to pořád jako nový, i když máme taky vodu jak beton 😀 A jasně, s vodním kamenem bojuješ furt, tomu se nevyhneš, ale díky tomu, že nemáš kolem baterky žádnej bordel, co se usazuje na ploše umyvadla, tak je to prostě o dost míň práce. Hadr, šup šup a hotovo. A co se týče rozebírání – u Kielle jsem koukal, že mají všechny ty komponenty přístupný přes krytku, takže kdyby něco, nemusíš vymlátit půl koupelny. To jsem si zjišťoval dopředu, protože přesně tohle mě taky děsilo.
Odpovědět
1
8
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?