Odpověď na příspěvek od 90veronika90:
@geodett To nedám! 😱 Zkusim koupit něco účinnější… @90veronika90 obcas tu a tam neco nekdo vypadne, ale beru to tak ze to k tomu patri jestli je to jeste pozustatek stavby a vypadnou nekde piliny a nebo brouk, to moc neresim, chlacholim se tim, ze nez to stihne sezrat budu zakopan pod kastanem :)) po zatmeleni zvenku je tech pripadu mene, takze si rikam ze to byly spise pozustaky stavby jen na jedne stene, jsou teda piliny pravidelne, ale zadny chodbicky jsem tam nenasel, tak nevim odkud se to tam bereOdpověď na příspěvek od esmeralda2:
@morana128 Ahoj, ráda tě zase vidím. Pověz, jak … @esmeralda2 ja mam baterku k solarum v technicky mistnosti a zatim je klid a usinam celkem v pohode (vedle mame loznici), tak snad nebudu ten pripad komu to chytlo na chalupe to ma otec ve stodole a je pravda ze v zime to dost trpi a nedoporucuje se toOdpověď na příspěvek od petronia:
Ahojte roubenkari a srubari. Rad by som Vas popro… @petronia hledala jsem mezi fotkami, a v podstatě zjišťuji, že z toho, na co bych se po čase podívala, tam není skoro nic. Našla jsem dvě fotky, nevím, jestli na nich uvidíš to, co hledášOdpověď na příspěvek od romana_smetackova:
Ahoj přátelé, děkuju za mnoho informací, co jsem … @romana_smetackova ahoj, Romano, někdo to na facebooku již zkoušel, ale nepovedlo se a tak přešel sem. Jinak tvůj domeček je roztomilýOdpověď na příspěvek od vhospodk:
Dobrý den, nemáte někdo kontakt na nějakou ověřen… @vhospodk dost se propaguje pan Ehl, a to i v časopise Sruby a roubenky. Reference jsou na něj prý dobré, hlavně umí nátěr včelím voskem. Osobní zkušenosti nemám, brousili jsme sami, natírali sami a také jsme měli vlastní recepturyOdpověď na příspěvek od petronia:
Ahoj vsichni. Meli jste ke stavbe roubenky a doko… @petronia no, nevím, vzhledem k tomu, že dokončovací práce trvají většinou několik let, tak to by se jeden pořádně prohnulOdpověď na příspěvek od majkl1993:
Zdravím skupino, rád bych se zde zeptal , zda-li … @majkl1993 my máme vlastní recepturu, světlicový olej tam není, vosk ano. Dávej pozor na teplotu, pořiď si nějaké ohřívadlo s kontrolou teploty. Vosk taje při 60 stupních, doporučuji ohřívat v malých množstvích a natírat hned, jak je to teplé a rozpuštěné. Sice to trvá dlouho, jde to pomalu, ale co by člověk pro sebe a svůj srub neudělal 🙂Odpověď na příspěvek od esmeralda2:
@majkl1993 my máme vlastní recepturu, světlicový… @esmeralda2 A když bych do světlicového oleje dal včelí vosk, poté rozehřál na těch 60° , aby vosk ve světlicovém oleji roztál, a po částečném vychladnutí přimíchám pomerančový olej pro lepší vizkozitu a roztíratelnost, tak je to špatný postup?Odpověď na příspěvek od petronia:
Ahoj vsichni. Meli jste ke stavbe roubenky a doko… @petronia neměli, naštěstí jsme měli kvalitního dodavetele a standardně vše do stavebního deníku.Odpověď na příspěvek od majkl1993:
Zdravím skupino, rád bych se zde zeptal , zda-li … @majkl1993 my jsme to natřeli pouze světlicovým olejem (2x po výbrusu), bez vosku a dalších aditiv. Dřevo se světlem přirozeně zabarvuje, ale to je v pohodě. Posledně jsme do vody na otěr prachu přidali i bezbarvý/bezpachý prostředek proti breberkám a zatím OK.Odpověď na příspěvek od majkl1993:
@esmeralda2 A když bych do světlicového oleje da… @majkl1993 nemyslím, že je to špatný postup, akorát když je ta směs teplá, lépe se nanáší, lépe schne a v podstatě ten nátěr není vidět, dřevo vypadá jako 100% přírodní bez úpravyOdpověď na příspěvek od jirka83:
Ahoj, řeším prostup tepla podlahou do podkroví. Z… @jirka83 Neřešil jsem, ale měl jsem to v mezi vychytávkami které se nakonec nerealizovaly. Shora měla být dřevěná mřížka z bukových lamel 40x10mm se zakulacenou hranou, aby to bylo nášlapné a nepadal do toho robotický vysavač. Neměl jsem to spočítané staticky, ale v případě nutnosti - průhyb - bych to uprostřed podepřel. Rozteč lamel 10mm, takže tloušťka lamely. Samotná mřížka měla být vyndavací, v rámečku, protože do toho nevyhnutelně budou padat věci a bordel.