Termín dokončení stavby - červen 2008

Zobraz úvodní příspěvek
Ahojky, hledám někoho, kdo staví rodinný domek,ať už s firmou na klíč, svépomocí nebo sám a má předpokládaný termín dokončení v červnu 2008 + -. My stavíme s firmou na klíč a 31.6.08 by měl bý domek hotový, proto piště piště, podělte se o informace ať můžeme porovnávat... :-D
aha, no ale celkově, už když jsme na baráku dávali na okna igelit a já lozila po žebříku, tak jsem nadávala, kdo vybíral barák s tolika okanama (samozejmě že JÁ :-N :-D ), jsem zvědavá, jak to bude u umývání
Profilova fotka
nemate to nejak moc komplikovany?? my jsme okna nicim nezadelavali.. no ono je fakt ze an ytong se natahle jen lepidlo a zadny bordel to neudela.... my ted zase resime, ze ja bych chtela do oken zaluzie ale manzel nechce, ze zaves, ale to zase nechci ja -kdo to ma porad prat:-) tak uvidime kdo vyhraje
u nás vyhráli žaluzie rovnou, ale někde budou i závěsy, na to je ještě čas :-( Teď budeme řešit podlahy a pak konečně přijede vyměřit kuchyň a schody :-D :-D Stejný boj, jako vedete vy, vedl na bytě brácha s jeho přítelkyní, nakonec mají v jednom okně (v ložnici) žaluzie a v obýváku a kuchyni závěsy, ale je to naprd. Navíc na baráku, když svítíš, jdou vidět stíny a není tam takové soukromí, ale to je můj názor.
U nás teď ještě řešíme, jestli se mnou poputuje do baráčku klavír nebo ne. Manža je proti a já ho tam chci, už si pro něj uzpůsobuju místo, ale stejně nkonec yhraju já :-D Co kdyby pak dětičky měly hudební talent po mamince :-D
no tak už aspoň vim, jak se mejou okna... :-D Byli jsme dneska v tom Marketisu a nakonec to asi vyhraje ta Linea, líbí se mi víc než India a manža taky souhlasí...bohužel Fascia byla zamítnuta, že v žádnym případě zelenou ne ]-( :-( takže si můžu vybrat mezi Lineou a Indií...V albu mam fotky, co na ní řikáte?
takhle je to takový ochuzený, když dám oranžový a tmavě hnědý ručníky + tmavě hnědej nábytek, tak myslim, že to bude vypadat teple a útulně ne?
Profilova fotka
hamar: ja jsem z domu zvykla na zaluzie i ted v panelaku mame zaluzky... no uvidime jak to nakonec dopadne:-) kaci: ta Linea vypad moc dobre, jo libi se mi a myslim ze to byla dobra volba.
godi: fakt? líbí se ti? mě se taky líbí, ale pořád si nejsem jitá no.... :-N je to prostě na celej život no...neřikám, že by to za pár let nešlo vyměnit, ale za prvý nebudou peníze a za druhý mi bude líto to vyhodit
Profilova fotka
kacabka: pokud se mohu pridat do debaty,.. tak linea je hezci,.. budeme stavet a budeme mit na 98% taky Linea ;-)
hhranolka: samo, že se můžeš přidat :-D Díky za názor, já to tak asi nakonec taky vidim, co budeš mít za doplňky a nábytek, už víš?
Profilova fotka
myslis v koupelne? v koupelne bychom chteli bukovou skrinku s umyvadlem a jinak rucniky takove svetle hneda(bezova)
hhranolka: ten buk je tmavý dřevo?
Článek se načítá
Profilova fotka
kaci: jo libi se mi, proc bych ti rikala ze ne, kdyz by se mi to nelibilo. Indie je takova vic oranzovejsi a zarivejsi, ale pokud ty to nechces jak jsi psala, tak si myslim ze tohle by mohlo byt to prave... a ty kytky tomu vazne dodaji takovy smrnc.... Hele, jakmile zase zacnes vahat, tak to proste nikdy nic nevyberes.... mas pravdu ze je to na cely zivot, ale myslim ze je to o otm ze si potom clovek uz zvykne a je to.... jdi do toho, ty moc do onrazova nechces spis bilou jak jsem pochopila a tohel si myslim ze je dobra varianta...
Profilova fotka
svetle drevo,.. koukni do alba,.. uz jsem tam pridala jedno umyvadlo ;-)
Profilova fotka
tak devacata, co je noveho??
hoj godi, my v neděli 3 hodiny umývali s manžou jenom rámy oken, skla už jsme nestihli. To bysme tam museli spinkat :-) Už máme nataženou fajnovou v obýváku a kuchyni, všude jsou dodělaný hrubý omítky (teda kromě garáže, ta se zatím neřeší) a zítra by se měl na stvbě ukázat pán na kuchyň a schody, tak si možná už tu kuchyň vyměří a možná i schody. Uvidíme, no rozhodně se to zatím hýbe, ale uvidíme jak dlouho. S manžou teď vybíráme ploty, Miláček má nějakou představu a nemůžeme to sehnat, tak sedíme u netu a hledáme, kde to vyrábí.Potřebujeme hlavně základ a sloupky, abychom mohli pomalu upravovat terén. A co je nového u vás? ;-)
Profilova fotka
ahojky, no koukam, ze teda jedete:-) U nas by se tento tyden meli objevit krbari - pan je nejaky nemocnny,ale slibil ze snad v patek a dodelat ten krb a taky by konecne meli usadit vani a sprchovou vanicku. Dneska manzel jede pro drevo a vypada to ze budeme o vikendu dlouct na pude podlahu a a pokud bude hezky, tak si to rozdelime - mazel delat pudu a ja budu asfaltem penetrovat zaklady, aby se na mohl nalepit nejaky polysteren ohledne izolace a konec se prihrnula zemina az k baraku a trochu se srovnala parcela.... Zatim delam "vyberove rizeni" na dodavatele oblozeni schodu a reknu ti ze se ty cenove nabidky rozchazi az o 15 tis Kc - to je uz docela dost
godi o kolik??? 15 tisíc? To je teda mazec. Já bych nebrala ani nejlevnější ani nejdražší. Taková ta zlatá střední cesta bývá nejlepší ;-) Před chvilkou jsme se byli mrknout na stavbě, kromě jednoho pokoje a koupelny dole mají už všude fajnový, takže super. Já teď hledám firmy, který dělají lité podlahy a taky budu nechat naceňovat. Ale tady v okolí to dělá jen jedna firma, takže kdyby někdo byl levnější, tak to stejně zaplatíme v dopravě :-( O víkendu jsme se byli mrknou u známýho na krb, tak máme kontakt a tomu se taky ještě musím ozvat, ale nejdřív chi obvolat krbaře v okolí ;-)
Profilova fotka
no tak dneska to trunflo..... po dnesni nabidce je rozdil mezi nejdrazsi a nejlevnejsi nabidkou - 32 990,-. Docela dobry ne?? Vic co, ono je to taky o tom,k zda je to maly truhlaricek a nebo velke truhlarstvi s x lidma. Vsechno co se dela ve velkym je levnejsi... A nerekla bych, ze vse co je lacine musi byt spatne... uvidime cona to rekne manzel:-) Hele, nechci tu byt za debila, ale cemu rikate "fajnove"?? Ten vyraz mi nic nerika... Lite podlahy - co si pod tim mam predstavit?? Takze budete mit krb?? ja myslela ze jsi rikala, az jestli zbydou penizky... nebo to byla kaci? A jaky krb by jsi chtela - neco jako mam v albu nebo jiny?
Tý v... tak je masakr. To je pravda, záleží, jaký mají reference a jak dobří jsou. Fajnová je tenká vrstva na omítkách a na tu maluješ už barvama, takže stěny budeme mít hotový. Pod litou podlahou si představ to, že se udělá jakási směs, ve které jsou všechny prkotiny, co mají do podlahy přijít, pak přijedou s autem, vylijou to do baráku, rovnoměrně to stěrkama rozetřou a za den jsou podlahy hotový. Za dva dny po tom můžeš chodit, ale lino nebo tak něco na to můžeš dávat až po 6 týdnech :-( ]-( Ale pořád získáš čas. A s tím krbem jsem to psala já, ale na druhou stranu jsme říkali, že než ho dodělávat potom kolem peněz, tak to radši uděláme teď a propojíme to s radiátorama a podlahovkou.
Profilova fotka
hamar: jo, presne tak, taky jsem dneska na ten mail koukala jak cerstve vyvorana mys. Vim, ze dkyz jsme poptavali stresni okna, tak to bylo podobne, taky sileny rozdil. tam jsme zvolili tu nejlevnejsi variantu, ale pak jsme na ne slyseli spatny reference, tak jsme to zrusili a vzali takovy ten stred. Myslela jsem si to,ale radsi jsem se zeptala:) Jo takze neco jako podlahovy beton?? No, pokud muzu radit... taky jsme to chtelo propojit, dva systemy - kotel a krb a ze by setam udelal nejaky prepinac. Ale bylo nam receno, ze to neni zrovna to vhodne. Takze radiatory jdou na kotel a teplo z krbu se po baraku rozvadi jinejma trubkama nez z kotle - tak jen upozornuju abyste neudelali nejakou chybu
Jo, je to podlahový beton, akorát se to nedělá ručně. Je v tom i Nivelačka, takže to je komplet stejný jako kdyby se to dělalo rukama. Nejdřív se na to samozřejmě musíme zeptat, ale vím, že se to dělá. Uvidíme co na to řekne nějakej krbař a hlavně klučina, co nám dělá topení. Ten ale nebyl nadšenej ani z podlahovky :-|
Profilova fotka
hamar: nam to delali rucne. I kdyz to udelali dost dobre i tak se pod krb davala vrstva nivelacky... Proc nebyl nadsenej z podlahovky??
Nevím, pořád to chtěl kombinovat s radiátorama, ale nakonec ustoupil, protože viděl, kolik tam je místa a že kdyby se dali pod okna radiátory, tak už do obýváku nic nedáme. Říkal, že to moc nevytopí, ale kámoš má podlahovku dole taky všude a je tam super teplo. Nakonec jsme udělali kompromis a dole a nahoře v koupelně bude všude podlahovka, kromě mé trucovny a jinak nahoře a v trucovně budou radiátory.
Profilova fotka
me tady taky mame radiatory nakombinovane s podlahovym topenim a podlahari s tim problemy nemeli. Asi zalezi na zkusensoti a sikovnost.. ono to treba jde ale nektere firme se do toho nechce. Treba v jidelne je zrovna tohle kombinace...
Profilova fotka
zdar devcata, tak jsme se ted vratili z barakua ruce necejtim:-) Hodinu jsme tloukli drevo na pohladu na pude... uzasny zazitek:-)
Profilova fotka
zdravim, tady je vazne nejak mrtvo....to vy urcite makate na barakach, ze by primo uz stehovani??:-) my jsme se pred chvilkou vratili - zatloukli jsme par prken na podlahu na pude - dal to neslo, páč nebyly hřebíky:-( a napenetrovala jsem cely zaklady - silena prace, dela se to asfaltem a jak jsem to natirala tak to strikalo a ja mela oblicej puntikatej od asfaltu a manzel se kralovsky bavil na muj ucet:-)
hoja godi, já bohužel nedělám na domečku :-( Celý víkend jsem ležela se střevní chřipkou nebo něčím hodně podobným v posteli a nebyla jsem schopná se ani hnout. Takže jsem neudělala ani ťuk do školy a dnes to doháním. Takže byl na domečku jenom manžel, kterej to ještě bere přes rodiče, tak jsem zvědavá, kdy přijede. Jéé, godi, máš fotku, jak jsi flekatá :-D :-D
Profilova fotka
tak to te uprimne lituju:-( jo mam fotky, manzel si me vyfotil na mobil... neukazu, jeste si ze me budete delat srandu:-) ted je na pivku, tak az se vrati tak stahnu fotku na mobil a ukazu....
už je to naštěstí v pohodě ;-) jééé, už se těším, to bude sranda :-D A jaktože nejsi na pivku s ním? Nebo ty radši doma s lahvinkou vína? :-)

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.

Nenašli jste co jste hledali?