Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@petraop Ahoj zlatíčko, jak se Vám bydlí? Jste spokojeni s domečkem?
Nám toho strašně moc chybí, nejsou penízky´:( ale snad na jaře se dodělají venkovní úpravy a teď přes zimu se dodělá vnitřek. Jak máte udělanou předsíň? Sháním návrhy...nějak si nevím rady:(
@zenny2 Budeme mít rolety, které jdou zastavit v jakékoliv poloze. Ruční ovládání a el. ovládání (na fr. okna). Naklápět nejdou žádné venkovní rolety. To jsou venkovní žaluzie. Ale ty prý při velkém větru rachotí.
@zenny2@jimika ahoj holky ,resila jsem rolety 100x jestli jo nebo ne,pak nam v Rdr rekli ze pokud je budem chtit v budoucnu,tak by se nam zmensilo okno cca o 10cm...Tak s tim pocitat.
@evapetrikova Jojo, je fakt, že u pozdějších dodělávek je viditelný kastlík z venku. Ty při stavbě jsou přímo ve zdi. Jinak my jsme chtěli do všech oken, kromě fr., i integrované sítě proti hmyzu. Ty sítě tak drahé zas nebyly. Jde to ovládat nezávisle na sobě.
@evapetrikova Evi super :) O penězích ale ani nemluv ;) museli jsme udělat svahovou zídku - spíš zeď, je do ELka a má 10x3,5m takže ranec, stála fůru peněz i když byla dělaná svépomocí (manžel+taťka) a máme udělanou zámkovku před vchodem :) takže konečně není tolik bahna... letos pokud se stane zázrak :)) se pustíme do terasy a chtěla bych z jedné strany vysázet živý plot. Ale domeček nám za tyto překážky stojí :) jsme moc spokojeni a holky jakbysmet. Už si neumím představit návrat do bytu, to by mě asi zabilo ;)
Zdarec. Tak jsem zpět po čase, jen jsem tady všem chtěl poděkovat za rady, které jsem tu načerpal a pochlubit se, že už taky bydlíme :)
Možná jestli bude chvilka, tak sem hodím v průběhu týdne taky nějaké fotky, jestli chcete.
My to měli hotové už na konci listopadu, jen fasáda se nestihla. Minulý týden jsme dokončili stěhování a zařizování, chybí nám jen rolety. A čekáme na kolaudaci, tady na úřadě jsou fakt zabrždění, čekáme už skoro dva měsíce. Jinak je stavba hotová, čeká mě ale ještě stavba cesty + chodníku, plot, pak zahrada. Ale prostě už bydlíme a je to super :)
evapetrikova a četl jsem: "my pořád slavíme", tak jsem chtěl napsat, že my taky, ale ono jsem to jen blbě přečetl tedy :)
Fotky dodám, když je zájem.
Ahoj lidičky, chtěla jsem se optat jestli je tu někdo, kdo má dobré zkušenosti s projektantem na usazení domu na pozemek - středočeský kraj, prosím info, třeba do IP. Moc děkuji.
@krony mě by taky fotky moc zajímaly...jinak my zatím jen sníme a rozhlížíme se...kubis je tak nějak favorit - typově - ale nevím co firma RD...já bych nejraději dům od wood system.
@crawler Tak RDR můžu jen doporučit. Po 14ti dnech jsme sepisovali závady a na celém baráku jsme objevili jen čtyři drobné vady, což si myslím, že na celý baráček vůbec není špatné a fakt to byly drobnosti. Rychlost výstavby super, komunikace super. No snad jen ten boj s termíny, to trošku mrzelo, ale nějak jsme to přestáli ty dva měsíce navíc a už bydlíme, to pak člověk rychle zapomene takové věci :)
@maceo Masakr, jak jedou co? My máme sousedy, kteří dodnes chodí a koukají a pokaždé když jdou okolo, tak vrtí hlavou :)
@crawler Ahojky jen píšu co vím, firma RDR super a s Wood systermem stavěla kamarádka. Jsou také moc spokojeni. Jde o to, jaký máte pozemek, neboť WS staví každý domeček jiný a postaví ho i na netypický pozemek, což Kubis se nemusí vejít na každý. WS bude trošku dražší.
ahoj prosím nepostavil si nekdo Kubis 632 s Libereckým nebo Stredočeským kraji??? a náááhodou za lahvinku dobrého vína nepozval by nas na návštevu??? Bohužel není nikde ukázkový dům a me Kubis 631 prijde jiný.... nedokažu si to predstavit... prosííím :) :-) :-)
Zdravím všechny Kubisáky, chtěl bych poděkovat všem zúčastněným za příspěvky, které nás inspirovaly a dovedly ke Kubisu 631. Kdo máte zájem, mrkněte do alba, trošku jsme si ho upravili (máme 2 moduly navíc + garáž).
Ahoj Kubisáci!! Máme termín 29.3.,takže řešíme přípojky. Jak máte prosím udělanou vodárnu. My máme studnu, ale bohužel jsme dali malou skruž a ted se do ní nevejde vodárna. Máte ji někdo v domě. Díky.