Jak vybrat televizi? Tip od odborníka!

Profilova fotka
Doporučujeme článek 📌Jak vybrat televizi a co nepodcenit? 7 rad od odborníka, které byste neměli přehlédnout📌 Se synem dívám televizor minimálně. Rádi si prohlédneme pohádky, pořad televizní ani nevím, jaký je. Aktuálně ale potřebuji nový televizor. Proto jsou pro mě rady v článku docela prospěšné, nakolik jsem laik. A co vy? Co je pro vás při výběru televize nejdůležitější? Doplnili byste něco, co mi pomůže při výběru? A dovedete si představit život bez televize? Tip od odborníka ➡️ https://www.modrastrecha.cz/magazine/...
Odpovědět
"Platí, že vzdálenost mezi místem, odkud televizor sledujete a televizorem samotným by měla být mezi 2,3 až trojnásobkem úhlopříčky televizoru." Rady z devádesátek jaksi už dávno nefungují. Při vysokém rozlišení jsou hodnoty úplně jiné a to zásadně menší. Dnes se už nevysílá v SD nebo výjimečně v HD, jak za dob našich dědů, ale obvykle ve Full HD a pokud máte zapnutý upscaling, tak máte z HD použitelné klidně 4K. Hezkou tabulku má například Alza. "Plazmové televizory mohou spotřebovat až 250 kWh ročně" To je sice hezké, ale plazmy už nelze dlouhé roky koupit. Přestaly se vyrábět už skoro před 10 lety. Taková rada je dobrá k čemu?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od pavelpk:

"Platí, že vzdálenost mezi místem, odkud televizo…
@pavelpk To vůbec neber vážně tyhlety články zde. Ono když chceš vybírat televizi, tak je lepší zabrousit na specializovaný web typu tvfreak, avmania apod. A to platí pro všechny odvětví.
Odpovědět
cože? Máte rádi romantiku či atmosféru při sledování filmů? Nezapomeňte na podsvícení v rámu nebo na celé ploše LCD panelu, tedy plošné, tzv. Direct LED. 😁 to si pletete s Ambilight (Philips).. což je totální blbost ačkoliv sem sám majitel OLED Philips (Ambilight lehce snižuje jas za kterým se všechny OLED ženou jako divé)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od thea2b:

cože? Máte rádi romantiku či atmosféru při sledo…
@thea2b Myslí se tím tzv Edge LED. Je to podsvícení panelu pouze z rámu. Direct LED je lepší, protože se podsvítí komplet celá plocha. U nějakého 32" kukátka to není moc vidět a navíc majitel, který si kupuje telku za 3 tácy to moc neřeší. Ale třeba už u 43" to je vidět. Dnes už i levné 55" TV s cenou pod 10 tisíc Kč mají Direct LED. Philips jsem měl taky, Ambilight tam byl a myslím, že by Philips měl raději investovat do pořádnýho panelu a ne do takových nesmyslů. Jak Philips prodal TV brand číňanům, tak to šlo do háje a jsou sotva okrajovým hráčem s těžce průměrnými TV (až na výjimky). Podobně jak když Philips prodal kávovary Philips Číňanům. Taky je začal válcovat De'Longhi a Krups. A ještě stále dobrou pozici má jen díky chytrému zakoupení Saeco a Gaggia. Dřív jsem měl vždycky Saeco a Gaggiu a po zkušenostech už jen De'Longhi.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pavelpk:

@thea2b Myslí se tím tzv Edge LED. Je to podsvíce…
@pavelpk jak souvisí romantika či atmosféra s typem podsvícení LED ??? jasně se v článku píše "Máte rádi romantiku či atmosféru při sledování filmů? Nezapomeňte na podsvícení v rámu nebo na celé ploše LCD panelu, tedy plošné, tzv. Direct LED." s typem podsvícení souvisí kvalita obrazu... Philips sice vlastní čínani, ale jejich vrcholné řady OLED 8 a 9 jsou vždy top a 9 řada vždy obrazově kvalita lepší než aktuální top model LG (Philips zde má samozřejmě LG displeje).
Odpovědět
Já například to LED kolem TV nemůžu cítit. Tahá mi to oči.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?