Ahoj všichni. Prosím o radu. K žádosti o stavební povolení potřebujeme doložit souhlas souseda se stavbou (u nás konkrétně se spojeným územním a stavebním řízením). Chci se zeptat, zda jste to také někdo sepisovali a popřípadě zda nemáte nějaký formulář, který byste mi mohli poskytnout... Nevím přesně jak to sesmolit.
Předem moc díky :-) .
@jitulkaka moc děkuji za odpověď......snad jsem to pochopila od SÚ správně a nepletu si jablka s hruškami. Což je dost možné......každopádně se v našem případě jedná o Stavební povolení, dům má víc než 150m2 zastavěné plochy. Tím obejít jsem nemyslela je pominout, ale přijít k sousedovi osobně s projektem a situačkou (prostě vše co musí odsouhlasit) a nechat si to od něj písemně potvrdit, že souhlasí a rovnout to pak dát k zahájení řízení jimi podepsané. Právě abychom zkrátili tu poštovní cestu. Ale to je naložit a dovézt na SÚ mě nenapadlo. Souseda máme naštěstí jen jednoho a zbylé parcely jsou stále obce, takže vyjádření i od obce. Šlo mi o to, jestli nevadí, že to nepůjde tou poštou, ne je obejít jako prdíme na to :-)
@janakralka Dům nad 150 m2 je na územní rozhodnutí a stavební povolení, takže jsi to nepopletla :-) Soused nemusí nic odsouhlasit a jeho souhlasem žádnou lhůtu nezkrátíš. Na to je řízení, aby v daných lhůtách něco mohl namítat a tyto lhůty nejde zkrátit. Zkrátit můžeš ty doručovací lhůty, tak jak jsem psala. Nemůžeš sousedovi ani sama nic doručit. Doručovat může podle správního řádu pouze úřad, pošta nebo policie. Tak jestli máš jen jednoho souseda, domluvila bych se s ním a požádala úřednici, aby připravila vlastní vypravení pro vás jako stavebníky i pro souseda, aby to neposílala poštou.
Jsem ráda, jestli jsem to napsala srozumitelně, ale když - tak se ptej 8-)
@jitulkaka a když jsem v tom otravování ;-) , prosím Tě, součástí projektu máme požárně bezpečnostní řešení nebo jak se to přesně jmenuje. Manžel byl včera na tom stavebním pro "vyjadřovačky", které musíme zajistit.....a nic od hasičů mu paní neřekla. Zapomněla nebo to být nemus???
@janakralka :-) Zapomněla. U RD nad 150 m2 musí být i stanovisko hasičů na základě PBŘ, stanovisko životního prostředí, hygieny, rozhodnutí obce jako silničního správního úřadu o připojení na místní komunikaci (povolení sjezdu) a jako podklad jim doložíte stanovisko dopravního inspektorátu PČR (nemusí být při napojení na účelovou komunikaci) a rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace, pokud táhnete přípojky pod cestou nebo chodníkem, no a pak souhlasná stanoviska správců sítí a smlouvu o připojení (elektřina a plyn).
Snad jsem na nic nezapomněla. U nás ještě stanovisko CHKO :-N
Chtěla jsem se optat, vy kteří jste obesílali sousedy poštou, žádali jste rovnou o zaslání podepsaného souhlasu zpět,nebo jste je jen informovali o stavbě a vyčkávali, jestli se někdo ozve s případným nesouhlasem? Nevím jak to pojmout. Co je lepší? Část vlastníků sousedních pozemků je z daleka tak to osobně nejde.
Děkuji. A pro stavební úřad pokud bude se někdo z nich neozve ve lhůtě tak stačí podací lístek nebo musí být dodejka přilepená na dopis, která se po převzetí vrací?