Rodinný dům svépomocí. Přidejte se

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, všichni kdo se chystáte stavět nebo stavíte na vlastní pěst, přidejte se :-D
Odpovědět
Profilova fotka
šáruš, podlaha se jeví krásně. Co plánujete před krb? Já scháním nějaký levný tvrzený sklo, ale zatím jsem nepochodila :-N
Odpovědět
Profilova fotka
chtěla jsem tam zapustit sklo, aby bylo zarovnaný s podlahou, ale nikdo tu podlahu nechtěl zbrousit, páč je to drbačka za málo peněz ]-( , takže tam neplánujem nic, sklo mají naši a věčně mají pod ním takovej bordel, že jsem to pustila z hlavy a budu tam dávat při topení takovej šedej prací koberec, kdyby náhodou něco při přikládání vypadlo..jinak nevím a mimochodem v obyčejným sklenářství žáruvzdorný sklo nevedou, alespoň ne v Brně a okolí ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
No já ho chtěla zbrousit a nalepit přímo na ten thermofix, i jsem od podlahářů dostala kontakt, jenže ten chlápek chce cca 8tis. a to mi přijde hodně :-p Ve sklenářstvích je u nás situace stejná :-S
Odpovědět
Profilova fotka
to je teda dost, za takovej kousek skla..třeba mě někdy v průběhu bydlení něco napadne..ale zatím to jistí koberec z ikey za 99 kč jako ochrana podlahy :-S
Odpovědět
Profilova fotka
jeeee maxim od dedulky je krááásnej a jak jim to všem společně sluší x-) holky vy tam před krb chcete sklo jo? já tam asi normálně nechám dlažbu....sice to není nic moc, ale jak se znám, tak bych na koberec soustavně zapomínala :-N
Odpovědět
Profilova fotka
jůůůůůůůůůů to je krasavec. Kluk jak buk :-) holky my budeme mít před krběm kamenou desku. Dlažbu jsme taky nechtěli a sklo také ne.Tohle nám přišlo nejlepší. Uvidíme jak to bude ve skutečnosti vypadat.
Odpovědět
Profilova fotka
kamenou desku jo? to zní jako dobrej nápad...máš nějakej obrázek jak to asi bude vypadat? pro představu a taky kde tu desku sehnat?to prodávaj jako polovar, nebo ti to vyřežoujak chceš, nebo to musí někdo udělat na míru a i to tam přidělat?
Odpovědět
Profilova fotka
Vladi, tak pak dodej foto..kamená deska zní zajímavě, vidíš, to by mě nenapadlo, já tam teda původně chtěla pohledovej beton, ale manža říkal, že to bude špinavý a že se z toho čištění zblázním, ale stejně pokaždým topení v krbu, ho vysaju a vydrhnu to sklo, takže to už by bylo pár vteřin navíc..no, uvidíme, co to s tou podlahou udělá v praxi, možná to pak vyříznem a něco zajímavýho tam dáme..Teď to teda s tou podlahou vypadá dokonale, Strašně se ten krb zteplil a už nepůsobí tolik monstrozně, on je fakt dost velkej ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
určo foto dodám.Dnes ho jdeme vybrat.Tak snad do týdne tam bude. Jinak kámen budeme mít z kámena to je firma tady u nás co dělá věci z kamena. Dnes si jedeme vybrat kámen,tak snad příští týden by jsme ho tam měli mít. Opracujou nám ho apřijedou nalepit na podlahu.Ale podrobný informace se dozvím dneska
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, občas čtu vaši diskuzi,taky budujeme :-) Jen jsem se reagovat na to žáruvzdorné sklo před krb, posílala jsem poptávku na sklenarstvi-brno.cz a cena za sklo 100x80 kalené ,síla 8mm je 2.032Kč s dph,takže paráda ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, cena ujde ;-) děkujem za info x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak vam konecne dam do alba fotku kuchyne, ktera se mi moc libi, jen ji musime mit jinak, ne rohovou. Dneska jsme si privezli baterie a jsou daleko hezci, nez na obrazku. Jo, a topenar dorazi az v lednu .... :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Holky, pokud se vam aspon trosku libi tahle kuchyn, je moji kamaradky, tak ji poslete prosim hlas. http://www.kuchynezdarma.cz/fotogaler...
Odpovědět
Profilova fotka
nazdar stavitelky a maminky! :-) Martuli, ta tvoje vybraná kuchyň je moc hezká..holky, my máme domluvený stěhováky na příští pátek, jsem zvědavá, jak to dopadne ;-) jinak jdeme s manžou dneska koupit sedačky, stůl, a nějakej botník a komodu..židle si zatím necháme ty, co máme, časem asi změníme, ale už pomale dochází prachy, do toho vánoce, naštěstí už mám víc, jak půlku dárků x-) ještě nějaký drobnosti a bude to..
Odpovědět
Profilova fotka
sarus-super.tak to taky máte těsně před Vánoci. Nám přijdou v úterý na ty podlahy a příští víkend na kuchyni.No a krabice začneme vozit příští týden až budou podlahy. Děsím se toho,ale budu to muaset přežít a zateplování odsouváme nejspíš až mezi svátky.Těch pár dnů tam budeme muset vydržet,ale už to máme vyzkoušený a víme,že to jde.Dneska a o víkendu budeme malovat.Barvičky až po nastěhování,to už byjsme nezvládli. sarus budete mít taky nejkrásnější Vánoce viď? My se nemůžeme dočkat :-) martuli-kuchyně je nádherná.
Odpovědět
Profilova fotka
Teda holky ,to je super, Vanoce v domecku, poradne si to uzijte ;-) Ja jsme stale doma, dalsi kontrola 7.1., mimi je velike pres 15cm (s nohama).
Odpovědět
Profilova fotka
sarus: tak to je supeeeer v pátek už ve svým jo? x-) vladka: to je teda na knap ale super ;-) to budou čupr vánoce martuli: tý brďo a proč doma? stále tam máš hematom? a kolik tt vlastně jsi že to mimi je už takový velký?
Odpovědět
Profilova fotka
delfi - dnes koncim 16tt, hematom je pryc, jen ta placenta se moc nepohnula, tak uvidime v lednu, ale rada bych do rpace jeste sla
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky - vidím, že všechny krásně pokračujete - jen tak dál! děkuji za pochvalu Maxíka! ;-) - tady máte další fotečky http://www.modrykonik.cz/album/album.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dedul ten je klááášnej x-) x-) no, my jsme včera smontovali stůl a 2 gauče a asi jsme to malinko přepískli, páč se nám to všechno zdá velký, ale asi je to tím, jak ten obývák byl velkej a najednou je tam něco navíc, tak si musím zvyknout, já vždycky chtěla velikánskej masivní stůl, takže to jsem spokojená a sedačky jsou děsně pohodlný, asi si jen musím zvyknout na ten menší prostor( předtím jsme tam s manžou hráli fotbal :-D ) zítra dovezou z ikey ještě nějaký komody atd, a tak se těším.. Zato na stěhování se netěším vůbec, ho nenávidím :-p :-p , tentokrát ale přijedou stěhováci, páč nechcem před vánocema být strhaní z tahání nábytku..Pak dodám foto..
Odpovědět
Profilova fotka
Helou ženy :-) V albu máte konečně foto kuchyně i s tou podlahou. O víkendu byla první zatěžkávací zkouška a musím říct, že se jídlo povedlo x-) Akorát mi trochu potrvá, než si zvyknu na tu indukci :-N S její montáží byl poněkud problém, protože nám ráno na obci vypli proud, takže jsme pak horlivě sháněli ještě centrálu :-N Asi bych měla číst tu vývěsní tabuli na obecním úřadě, abych pak byla v obraze :-N No nakonec jsme to zvládli, jen ta centrála neutáhla tu jejich velkou kotoučovou pilu, tak chudáci všechno pižlali s tou prťavou, ale jsou to šikulové :-) Ve čtvrtek jsme si z Ikey dovezli sedačku(nakonec úplně jinou než jsme chtěli) a nevím jak, ale povedlo se nám ji narvat celou do oktávky(děsně lilo a pak i chumelilo, takže jsme ji nechtěli cpát na střechu), akorát mám ještě teď křivý nohy a hlavu doprava, jak jsem byla obložená těma matracema :-D dedulo, moc se vám povedl x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobre ranko, tak kuchyn nema naprosto chybu, je dokonala, tam se bude varit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
díky, ale už jsem našla chybku(spíš mojí :-( ) Nemáme dotaženou desku až k oknu, aby ná skončila stejně s horníma skříňkama. Nějak mi nedošlo, že zrovna v tom místě je baterie, takže se tam cáká. Budu muset sehnat nějakej omyvatelnej nátěr nebo ten kousek nechat doříznout :-N
Odpovědět
Profilova fotka
spag-kuchyně je úžasná. tam se musí vařit jedna báseň my jsme také za víkend pokročily. máme předělaný ten záchod.Už ho tam stačí jenom pověsit. Dále máme osazený umyvadla a namontovanej sprchovej kout. Trošku zlobí podlahář.Měl přijít v pondělí a přijde až ve čtvrtek,ale prej to stihne. V sobotu nás čeká montáž kuchyně a objednala jsem si brigádu na okna a úklid a vlastně i stěhování,protože to tam budeme v sobotu všechno navážet,aby jsem to stihla dát do vánoc trochu dokupy a mohla provonět domeček aspoň Vánočkou a Vánočním kapříkem.Ale ten podlahář mi dělá čáru přes rozpočet a kvůly němu nestíhám,ale já to nějak zvládnu.Musím. V pondělí jsme si koupily židle a stůl. Máme to v barvě wenge a vypadá to úžasně,ale mají červený sedáky,tak nevím jak se to bude hodit do kuchyně.Ale museli jsme brát to co bylo.Jinak by jsme je neměli žádný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
vladi, my nemáme vlastní ani stůl ani židle ;-( Půjčili jsme si je zatím po dědovi, tak pak vybereme něco v klidu. Holt bude kapřík na 50 let starém stole s ještě staršíma židlema, ale aspoň tam hodím sváteční ubrus, abych měla trochu ten vánoční pocit ;-) Máme jen tu sedačku ani stěnu nebo stolek pod TV nemáme, páč jsme zjistili, že nemají nic ucházejícího do 2,2metru(všechno až od 2,5m a to tam nenarveme).Takže asi pověříme truhláře, aby zbouchal něco na míru :-N Jinak my(teda já, manža se mordoval s tím svým Temelínem :-D ) vymalovali, nakonec je z cihlové oranžová, protože cihlová vyšla na těch našich pár metrů na skoro 6 tis. :-o Ženský mi pomohly s úklidem, což bylo teda zbytečný, páč nahoře brousí chlapi sádroše, takže se práší i dost dole. Navíc oddělali brusku, takže dárek pro tchána máme vymyšlenej :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím všechny :-) Jdu prosit o radu ohledně sádrošů. Jde o to, že jsme cca před měsícem a půl dodělali vnitřní omítky, potom podhledy, podhledy pak zasádrovali a teď se chystáme dodat tomu finální podobu, takže vymalovat - zatím tedy na bíllý základ. No a já mám jaksi strach, že se ty podhledy zkroutí, když to teď začnu něčím patlat, protože omítky ještě nejsou úplně suché, topení nám zapojili teprve na začátku týdne . Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
dedul: krásnej maxík :-D sarus: máš super výzdobu - fakt moc pěkná, taky jsem zvědavá co zařízení udělá s naším obývákem. ale hlavně že to je vše pohodlný....takže kdy se stěhujete? teda to tady budem mít už 3 přestěhovaný jo? spaag: kuchyň je fakt moooooc pěkná. jakou máte ledničku? jinak myslím, že kapr bude chutnat i na starým stole výborně, protože bude z nový kuchyně a hlavně v novým baráčku x-) vlaadka: teda ty to fakt máš na knap, ale hlavně že už máte to hlavní vyřešený. jsem zvědavá na tvojí kuchyň jak bude vypadat live x-) holky holky já vám tak závidím to stěhování. já bych taky chtěla. ale teď se vyskytl problém s omítkama, resp. ještě nám pořád nedadli krb. vložku ]-( už je to přes 6 týdnů. takže tam netopíme a omítky se nemůžou dělat bo by popraskaly....no po urgencích nám vložku snad odvezou 22 nebo 23 (nebo možná týden po vánocích..uvidíme) takže se snad pohnem z místa.
Odpovědět
Profilova fotka
delfi,to já jsem taky zvědavá a nedočkavá,ale ještě dva a půl dne a bude tam.Nemůžu se dočkat. spaag, nám kdyby rodiče nedali penízky k Vánocům na stůl a židle,tak by jsme měli starý stůl od našich a půjčený židle od sousedů :-) üž se těším až to tam dáme a uvaříme si a sedneme ke stolu.To bude nádhera.Pak sem dám foto,ale až po Vánocích až budu v práci,protože tam ještě net nemáme a já mám pondělí, úterý dovolenou.Tak mi držte pěsti ať to všechno stihneme.Dneska začínám balit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Balit? :-o Pomoc, to já nerada a vůbec se mi do toho nechce, zvlášť když vím, že pak budem mít ty věci v krabicích a nic nenajdu :-N Asi to nechám až na příští týden a uděláme nějakej zrychlenej přesun v pondělí nebo v úterý :-N lussi, zapněte topení a hlavně hodně větrejte, ta výmalba už není nic tak hroznýho oproti tomu množství vody, který je v těch omítkách ;-) Nám byl doporučen 1 nátěr přímo s penetrací, takže místo 3x natíráš jen 2x ;-) delfi, lednici máme tuhle: http://www.obchodni-dum.cz/samsung-rs... Ještě jsme ji ani neměli čas zapojit :-N My od obou rodičů dostaneme k vánocům světla, jsem byla hodně překvapená, jak jsou drahý ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
spaagetko děkuji za podpověď ;-) A co to bylo za značku ten nátěr?Taky bych raději natírala 2x než 3x :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?