zdarec, dekuju za reakce ohledne tloustky zdi.
jeste prosim prosim o radu: jak jsem psala, chceme delat pristavbu. Dum je prizemni a do dvora bychom chteli pristavet jeste jednu mistnost. Je k tomu nutne delat nejaky projekt nebo se to da zvladnout bez? Narysoali jsme si to ve Sweet home, ale ted nevim, co dal.
orisku, měníš zastavěnou plochu a zasahuješ do nosný zdí, takže je nutný projekt i ohlášení stavby ;-)
fsvojap, máme vzuchový, ale teploučko zatím moc nebylo, protože to zatím jen nastavovali a topili do nádrže. Dneska to přijede doladit, ale vzhledem k tomu, že termostaty a řízení si bude dělat manža, tak budem dolaďovat hodně dlouho :-N ]-(
holky holky to jsou pokroky x-)
orisek: my mám 37,5, ale v projektu máme snad jen 25 (ytong) takže jdou i takto úzký stěny. projekt pro vás a pro stavbu asi nebude potřeba, ale určo ho bude chtít stavební úřad (předpokládám že to bude muset být ohlášená stavba a ohlášku vám bez projektu nevydaj). po samotný stavbě bych si ale projekt nechala určo nakreslit, ať do budoucna víte kde jsou kabely atd.
Ahoj holky,
u nás byl včera topenář a 16.3. prý můžou nastoupit x-) x-) takže teď o víkendu budeme mít trošku fofr, nemáme to pro ně ještě komplet připravený, musíme dát v podkroví ještě folii (kterou ještě nemáme koupenou 8-) ) a v přízemí ještě máme plno věcí, který musíme vystěhovat, pak dát dilatačku, polyš a folii
a teď ve středu odlétáme do Říma a vrátíme se až 17.3. ;-)
Ahoj stavitelky!, Vy teda kráásně jedete..To je super, jaro za dveřmi, já teda když vidím ten sajgon na zahradě, tak raději tu zimu a sníh.. :-( kupy sněhu :-N , ale co, ono to nějak dopadne ;-) Nám chybí jen nějaký drobnosti( jako zfunkčnit digestoř, sokl v kuchyni, všechny lišty v baráku atd.., z těch velkých věcí pořád nemáme podlahy nahoře) ale jak člověk bydlí, nic hok práci nenutí, je to hrůza :-N :-D , jinak chcem zalít terasu venku betonem, měli jsme tam hlínu a čekali, až si to sedne přes zimu, chodil tam čůrat pes, tak to se těším, páč sluničko začíná hřát..taky se těším na plot, páč nám tady začínaj jezdit motorky a čumí lidi z aut, rozbila se nám brána a jsme tu jako na dlani :-p koupím asi nějakou tu folii a dám to na to pletivo, páč ani nevíme jakej plot budem mít a bude se stejně dělat jako poslední, takže spíš na podzim x-)
fsvojap, známí se vrátili z Říma a totálně nadšení, tak si to užijte:)
Ahoj,to mi připomělo taky ty nedělní procházkáře jak chodí okolo a ledí až do.......vnitř.Ale na druhou stranu,taky jsme před stavěním taky hodili na čumendo :-N :-N :-N
tak jsme přes víkend zvládli jen to podkroví, byla to docela piplačka všechny rohy a spoje oblepovat... :-| v podkroví mají prý práci tak na 2 dny, pak asi půjdou jinam a my mezitím připravíme spodek
my taky chodili na čumendu :-) ale teď když kolem pomalinku jezdí cizí auta a očumují, tak začínáme být trochu nedůvěřiví 8-)
ahoj, tak hlásím, že podkroví je komplet zaomítané, dnes už chlapi dělají pokoj a koupelku v přízemí! x-)
rozvody plynu už máme taky hotové, teď jen musím v pondělí zajít na plynárny, ať nám dají už hodiny a pomalu se může chystat vodař, aby nám natahal rozvody topení po baráku! x-)
ahoj holky to mě těší že všechny tak jedeme! hlásím, že my už taky finišujem. chybí nám akorát vymalovat - teda stropy a kuchyň s koupelnou už jsou, takže jen stěny v obýváku, chodbě a pokoji. Dokonce příští týden obložíme i krb. takže to vypadá, že stěhování je snad v dohlednu - hurá!
ahoj holky, občas sem nakouknu a čtu si jak pokračujete.
delfi,tak super.Budete toho mít víc než mi. Krb ještě nemáme obloženej a nahoře nemáme ještě sádroš.Ale to musíme do porodu dát.
dnes jsem byla na dalšíkontrole a první termín porodu máme 8.10.2009
delfi,martuli kdy máte vy?
Nazdar děvčata,
tak jsme konečně nechali obložit krb(dělal to chudák celý víkend, ale stojí za to x-) ). Už ho jen zaspáruje a může se pustit do horní koupelky. V podkroví začali pánové budovat šatny ze sádroše a nakonec jsme ložnici zmenšili na polovinu, aby stála šatna za to :-N Naložili jsme včera 2 káry bordelu a odvezli na skládku, ale přijde mi, že to kolem baráku vůbec neubylo :-|
delfi, gratuluju a dodej fota, nějak jsi s něma zamrzla ;-)
vladka: i kdyby ste to do porodu nedali - jako že dáte - tak podkroví stejně nutně nepotřebujete ne? termín máš 8.10. jo? tý jo to je ještě za dlouho 8-) já mám 12.7. což i když se to nezdá tak za pár...
spaag: hele a čím ste ten krb obkládali? je moooc pěknej, mi taky budem obkládat kamenem. ale to spárování bude ještě piplačka.
martuli: huráááá tak konečně jste se dočkali. neboj, to do porodu dáte. hele máte už stropy a omítky? jestli jo, tak to je pak pohoda. ty už to máš fakt za pár. hele pomáháš na stavbě nebo ne? resp. pokud ano tak jak moc....já totiž už nic nezvládnu, i po blbým zametení mě děsně bolej záda a funím. takže já nepomáhám vůbec :-/
holky sorry s těma fotkama mi moc nefotíme, bo není moc co, ale včera mi manža něco málo vyfotil, tak až budu doma tak fotky hodim do alba ;-)
ahoj,
delfi, je to od firmy Marazzi, řada Percosi(mají víc barev). Původně jsme chtěli taky kámen, ale pak jsme u Soukupa narazili na tohle a bylo jasno, že to bude keramika, i když cena stála za to(25 tis.) :-N
Ty vogo, tlušťošky, pěkně vám to utíká x-)
delfi - omitky jsou, stropy se budou delat az po podlahach, bude sadrokarton.
Do porodu to urcite nedame, ale nejak si s tim hlavu nelameme, proste az to bude, tak to bude
Na stvbe nepomaham, manzel mne tam nepusti a mela jsem problemy s placentou, tak radsi nic nedelam, i kdyz bych moc chtela.
Ja taky fotky nedavam, nejak nefotim, az tam bude manzel a vyfoti, tak pridam
Ja vam dam tlustosky, ja mam dole 6kg, i kdyz to na mne neni videt :-D
ahoj holky
teda těhulíny...toto letí, to snad ani není možné! x-)
my už máme podkroví komplet zaomítané, dole je už i pokoj na hotovo, na hrubo je zatím koupelna a chodba. Zbývá dodělat obývák s kk, ale to bude nejhorší, páč je to největší místnost, že :-D
no a už aby se pomalu chystal vodař, aby nám udělal ty rozvody topení! x-) , pak potěry a ten můj chlap může pomalu začít obkládat!!!! x-) (až to vyschne, samozřejmě ;-) )
Ahoj, loni jsme zacali stavet domek svepomoci, chtela jsem se zeptat jestli nemate nekdo zkusenosti s objednavanim materialu z vasestavba, jestli jsou spolehlivy?
spaag: tssss tlusťošky jo? ti dám, však si povíme až na tom budeš stejně :-p
martuli: ty máš 6 dole a já min. 8 kg nahoře - jak to děláš? :-N jinak pokud vám je jedno zda to do porodu bude nebo ne tak pak není žádný problém - jinak ti závidím manžela, že tě nehoní na stavbu, ten můj mě sice taky nehoní slovně ale pak mi vždycky vyčítá, že vše nechám na něm a že aspoň uklidit a postarat se o pracanty (z rodiny) bych jako mohla. no jenže to prakticky znamená být na stavbě celý den a to mě pak šíleně bolí záda a jsem dost utahaná - no zřejmě mu to přijde normální :-/ nevím mě to normální nepřijde....
dedul: no jo omítky to je piplačka - z čeho budete mít strop? taky omítky nebo sádroš? hele a jak jako rozvody topení vždyť už budete mít zdi hotový ne?
delfi - nas prcek ma z ceho brat, nejsem zadny hubenour, lae kdyz se podivas na fotku, tak uvidis, jaka jsem koule ;-)
Taky mi to neprijde normalni, aby jsi pracovala na stavbe, kdyz ti to nedela dobre, vyrid mu, at je na tebe a mimiska hodny a netrapi vas zbytecne.
Ahojky,
chci se zeptat zkušených stavařů a stavařek na názor:-)
Známí tvrdí, že mu firma postavila bungalow 15x10m bez obytného podkroví za 1.300.00,- bez topení a střešní krytiny, jinak komplet i s omítkou....je toto možné??? případně stavíte někdo bungalow o takovýchto rozměrech? či přibližně stejných
ahoj haassi,
těžko říct, za kolik to postaví firma :-N Svépomocí se nejspíš vejdeš, aspoň u nás by to tak bez topení bylo a to máme obytné podkroví. Projektant nám počítal 10 tis. na 1m3 zast.prostoru a řekla bych, že vzal tu horní hranici, páč jsme se do toho v poho vešli, ale všechno záleží na použitých materiálech a kolik si firma vezme za práci a taky na tom, jak je to dlouho, co to kamarádovi postavili, páč ceny šly nahoru :-| Ale když si necháte udělat položkovej rozpočet a budete mít vlastní pečlivý stavební dozor, tak tu cenu budou muset dodržet ;-)
Mm dnes bude ještě brousit sádroše v podkorví a já se vrhnu za pomocí dětí něco vymyslet na zahradu. :-)
nám teprve budou podlahy + topení dělat za týden. :-)