No pánové nahoře taky brousí, páč doděláváme šatny, ale do zítra to bude, takže už se těším, až ten prach vysaju a nebude tu takovej bordýlek x-) Zahrada mě zatím nechává klidnou, páč jsme tu zatím jak na smeťáku a navíc ještě budeme budovat garáž, takže o nějakýc terénních úpravách nemůže být zatím ani řeč. No nic, asi pálím řízky =-) , tak zatím
tak to mi stále ještě máme binec,ale to nevadí. jendou se dočkáme. :-D no hrada směrem od domu je v pohodě chystáme se na osázení stromků a nějaké té zeleně. tak uvidíme jak to půjde. :-)
Ahoj holky, tak jsem po dlouhe dobe byla na stavbe, vypada to tam docela silene, pres topeni ruzne podlazky a krabice, aby se dalo aspon trosku chodit, hruza
Krb uz se pomalu rysuje, manzel dela vatu v podkrovi
Neobjednaval ijste nekdo ze stranky bydleni snu, maji docela dobre ceny, jen na ne nemam zadne reerence.
martuli: neboooj to už se brzo "vyloupne" do téměř finální podoby. my dneska dobetonovali kumbál pod schodama, udělali si omítky na schodišti (bo budem jednu stěnu obkládat těma kamenama a manža to chce stihnout v jednom - těma kamenama budem obkládat ještě krb), dodělává se naše strojovna - musím vám jí vyfotit - je to děsivá spleť trubek, nádrží, kohoutů apod. jak se v tom někdo může vyznat nechápu :-N ale manža se prej vyzná - sám to navrhnul...
Delfi, a cim budete obkladat krb? Muzes mi poslat odkaz nebo obrazek? My se taky chystame, ale zatim nevime presne jak a cim.
Koukam, ze u vas to taky jede, u nas manzel dela izolaci do strechy
ahoj holky,
tak mi se zatím moc nehnuli z místa, topenáři minulý týden nedorazili, nakonec jsme to ještě před odjezdem z Říma přeložili na tento týden, takže dnes nebo zítra dorazí a začne se konečně něco dít ;-)
my přes víkend začali pokládat polyš i v přízemí, celý dopoledne nám zabralo jen vystěhovávání všech věcí pryč...
martuli - už jste vybrali někoho na ty lité podlahy?
my krb zatím budem řešit provizorně a časem obložen kachlemi se sezením a možná i kamna u nich. na podlahy přijednou asi za týden a hned po nich topenáři. :-)
martuli: no my ho obkládáme kamenem www.wildstone.cz - obklad slanec - to samé čím je obloženej ten sloup - mám foto v albu. ale vzhledem k tomu, že máme krb proskledej ze dvou stran bez žádný mezipříčky co by to držela, tak budem obkládat jen spodek krbu a pak komín co máme vedle a nad krbem to bude norm. bílý (nebo co manža vybere). jojo jede to, snad už KONEČNĚ! finišujem! izolace musí bejt hnus - jestli to dělá z vaty tak to chudák musí být opíchanej :-p my máme nadkrokevní izolaci (jako mezi krovem a taškama) takže tu už máme dávno....
fsvojap: jojo to znám - furt sdtěhování věcí z jednoho pokoje do druhýho, furt to zametat a pak stěhovat zpátky je to nekonenčný :-p . to dělá manža nebo firma myslím ten poliš?
martina: no já jsem si taky myslela že jako necháme tu krb. vložku prostě něobloženou a obložíme jí až časem třeba v létě, ale manža nějak změnil názor ani nevým proč. podle mě nás to zbytečně zdržuje od nastěhování :-N no ale zas je fakt, že ten bordel aspoň bude teď a ne potom
¨no já zase chci kachle a to stojí hodně moc moc peněz. akže si na ten svůj vysněný pěkně počkám. :-D ale to víš vše podle toho co se hodí do interieru. já ten co budete mít také viděla je fajn, ale k nám se rohodně nehodí. :-) aspoň budete mít vše hotové.
delfi - dilataci, polyš a folii si děláme sami - já a manžel, ale v přízemí máme polyš 3cm + 8cm, takže to všechno řežeme na dvakrát... ;-) :-| v sobotu dopoledne jsme vyklízeli všechno pryč a poylš dávali jen odpoledne + neděle dopoledne a ještě to celé nemáme hotové :-(
ale topenáři stejně dnes nepřijdou...
ahoj holky
vitám martinkakr! ;-)
vidím, že všechny jedete jak o závod! x-)
my byli o víku v Siku, aby nám udělali graf. návrh koupelky - do týdne by to prý mohlo být hotové! ;-)
jinak co se týče omítek, tak už nám zbývá jen obývák s kk - ale to je největší místnost, takže to ještě "CHVÍLI" zabere ;-)
dnes nám už namontovali "hodiny" na plyn, takže další věc z krku! ;-)
fsvojap - mame 3 nabidky, posilala jsem 4 poptavky, ta nejlevnejsi se nam neozvali, ale vychazi to neco kolem 50.000 na cely dum, tak to chceme v dubnu udelat. Jeste musime objednat a udelat polystyren na podlahach
martuli - fakt se ti nejlevnější neozvali? já jim budu zítra volat, tak uvidíme
já dneska udělala čistku - z těch asi 15 firem, jsem 8 nejdražším poslala, že jsme se rozhodli pro levnějšího dodavatele, betonářům jsem napsala, že jsme se nakonec rozhodli pro anhydrit; zítra chci těm levnějším zavolat, zjistit termíny, placení zálohy atd. a pak už to taky nějak rozhodneme, ale my ještě nemáme to topení :-(
Neozvali, psala jsem email a nic.
Ja jeste psala na topnem, anhydrity,svarovani-cehokoliv, prvni dva poslali cenovou nabidku, treti se chce prijet podivat, to ma v rezii manzel, tak to znas, jeste mu nevolal :-(
TAk dej vedet, jak jsi pochodila
Obe firmy nam napsali, ze staci tyden predem objednat, coz je super
fsvojap: tak to je masakr, hele to ty polyše nad hlavou udržíš jen s manžou? u nás to dělali dva chlapi a měli co dělat :-N
martina: jojo kachle jsou drahý :-|
delfi - proč nad hlavou? my pokládáme podlahový polyš ;-)
martinkakr - jak to myslíš s tím anhydritem? my budeme dávat cca 55mm, bude to asi 180m2 plochy a ceny se zatím dost liší...
fsvojap: jen tak, to máme podobné. asi kolem 5cm se chystají lít. :-) zajímala mě cena i když Mm vybral firmu co dělá i to topení možná bychom i ušetřili jinde, ale lepší je od firmy co dělá vše. ;-) pohodlí.
holky, my už máme v podkroví natahaný topení x-) x-) x-) prý jsme to připravili tak hezky, že jim na to stačil jen 1den, začátkem příštího týdne udělají přízemí a už můžeme vylít podlahy x-) x-)
martuli - já je budu objednávam asi na konec příštího týdne, příp. začátek toho dalšího, ještě teda nevím, kterou firmu