Začínáme stavět léto/podzim 2012, je tu někdo další?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Je tu někdo další, kdo plánuje zahájit stavbu na podzim 2012? Co už máte vyřízené?
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk já jsem chtěla od čezu, aby podepsal vedoucí oddělení pro naši oblast, že sloup přestěhují podle projektu... už v projektu jsme počítali s posunutým sloupem a napojením na sít z nového sloupu, tak to chvilk trvalo, než to tam pochopili cca 4 měsíce, ale pak jsme měla úspěch,,, chtěli abych si nechala udělat připojení a zaplatila,, a ja řekla že nezaplatíme, že si počkáme na sloup.... ze začátku jsem měla problém je chápat co po mě chtějí a tak,, než jsem se naučila jejich jazyk.. ale mám super paní na stavebním a ta si to hodně vytelefonovala s projektantem, tka to mi pomohlo,, sháněla razítka jej já,, manža je mimo město.. tak jsem si to celé od dřela sama... ale vím co a jak....
Odpovědět
@granda Já to budu muset taky vše zajednávat taky sama,manžel na to není.
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk i já :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk teda já už to nejh mám za sebou, snad ;-)
Odpovědět
@selina.j plán uvidíme. Ze stavby jako takové nemám strach, ale papíry, lhůty atd...sice to řeší projektant, ale stejně mu koukám na prsty. Nicméně s těmi lhůtami nehne nikdo a všude se čeká :-| Petr
Odpovědět
Mám dotaz, zjistili nám radon , sice málo,ale zjistili.Co to pro nás znamná?Prodraží se nám o hodně dřevostavba?
Odpovědět
@kodl08 děkuji..taky přeji hodně štěstí a pevných nervů :-D
Odpovědět
@land81 No to je přesně ono..já ze stavby jako takové nemám taky strach, spíš o z toho jestli to papírování stihneme aspoň do toho července..pořád nám někdo "hází klacky pod nohy" :( Já si vše zařizuji sama, ale teď posledních pár věcí zařizuje i muž. Moc se mu do toho nechtělo, ale viděl že toho je na mě dost, tak se sám nabídl že s něčím pomůže... Nejhorší jsou opravdu ty jejich lhůty...dáš někam papír a čekáš na vyjádření měsíc..oni ti zapomenou říct, že k tomu je potřeba ještě další papír a ejhle čekáš dalších pár dní navíc...fakt děsný :-(
Odpovědět
@yvonahk Taky nám zjistili lehce zvýšený radon a navrhli tam jednu vrstvu protiradonovky...myslím, že až tak moc se to neprodraží...záleží za kolik seženete a kolik máte navrhnutých vrstev...vše by mělo být popsáno v papírech, co jste dostali od toho, kdo měřil radon... ;-)
Odpovědět
A dnes další dobrá zpráva.... poslány od projektanta pohledy domečku a situačka, tam je sice jedna dost velká chyba /asi nás nepochopil, jak jsme měli my v plánu/ ale naštěstí bydlí cca 10km od nás, takže se chystáme na rychlou návštěvu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, můžu se k Vám přidat? Snad začneme na podzim stavět, chtěli bysme stihnout aspoň desku. Ale napřed musíme zbořit starý domeček. Jinak projekt už máme téměř hotový, byli jsme se už 2x ptát na stavebním úřadě jestli nám stačí ohlašení nebo povolení, napřed řekli, že jen ohlášení, teď už povolení, takže další starosti navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@selina.j tenhle týden je báječný, dneska jsme se snad domluvili s památkáři a prý už to nechají na nás a máme pokračovat v projektu
Odpovědět
Článek se načítá
@l_baruska no vidíš, jak krásně to vše pokračuje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@selina.j jojo, hlavně abych to nezakřikla, ještě to životní prostředí a policie
Odpovědět
@l_baruska policie? Ohledně vjezdu? To nás čeká žádost už podruhý u policie :)
Odpovědět
Profilova fotka
@selina.j tak dneska jsem se dozvěděla, že to prý je v pořádku, a máte to oficiálně poslat do týdne nám prý přijde kladné vyjádření od policie
Odpovědět
@l_baruska Mohu se zeptat vyjádření Policie je k čemu?Jestli tomu dobře rozumím, schvalují vjezd na pozemek?Blbě se zeptám,to musím mít i u vjezdu , kde snad 60let je brána a vjezd na silnici?
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk kvůli vjezdu na komunikaci, jestli můžeš vjíždět nebo ne
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk jinak pokud tam vjezd je, tak asi ne, to nevím, my máme pozemek v centru, kde jsme odkoupili zahradu, a nu to byl vjezd v jiném místě, než ho budeme mít my, prostě jsme to měli v územně plánovací informaci, takže podle toho vlastně sháníme všechno co po nás město chce
Odpovědět
@l_baruska Díky.Mě teprv ohláška čeká,mám z těch papírů hrůzu.
Odpovědět
@yvonahk haha yvonahk tak to jsme dvě ;-) Taky mám hrůzu z těch všech papírů...
Odpovědět
@l_baruska Oni prý to většinou schválí bez problému...nám by taky nedělali problémy, jen kdyby na budoucím vjezdu nestála zastávka :-D Ale je to černá stavba a měla by se co nejdřív odstranit a pak budu právě žádat podruhý...Policie, správa silnic a na MěÚ odbor životního mám dojem..
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk @selina.j já mám taky strach, že něco zapomenu... těch papírů je docela dost a manžel přes týden pryč, vlastně papírování je kompletně na mě, a jak to bude dál, to nevím =-)
Odpovědět
@l_baruska Tak u nás je to taky většinou na mě, i když poslední dobou mi pomáhá taky s vyřizováním...já teda zásadně mluvím a on je mi spíš oporou.....A to se taky cení. Chápu, že někteří chlapy na to holt nejsou. Já jsem byla vždy organizační typ, ale v tomhle už se někdy taky ztrácím :-D Je toho někdy moc....to chce si večer lehnout do vany otevřít Lambrusco a nejlépe zapálit cigaretku a aspoň na chvilku vypnout :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mohu se k vam take pridat? my bychom teda chteli zacit take do podzima stavet. Ted jsme v situaci, kdy mame zasitovany ppozemek, ale na nem stoji takove stare staveni, ktere se musi zbourat. Musime mit na demolici projekt,tak ten se nyni dokoncuje. Jinak uz mame schvalenou a podepsanou hypoteku, vybrany typovy projekt i stavebni firmu. Jo a jeste ted vybirame demolicni firmu. Doufam, ze tady obcas najdu nejakou inspiraci a nebo nejakou vychytavkku na urady, protoze toho se teda taky docela bojim. Stavebni firma sice rikala, ze by jsme klidne mohli do zimy stihnout i hrubou stavbu,ale radsi se moc netesim,abych to nezakrikla!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
vyjádření už máme komplet, tedy doufám a už je objednáno měření radonu a výškové zaměření pozemku, takže pomalu ale jistě běží práce na pozemku, o víkendu ho budeme čistit, odvážet nepotřebné a rozebírat plot
Odpovědět
Začínám si připravovat papíry na ohlášku, prosím poradit,jaký formulář potřebuji na životní prostředí na jímku?Mám tu. Žádost o vyjádření /§18 vodního zákona/ nebo Žádost o stavební povolení k vodním dílům/§15 vodního zákona/, kdo mi pomuže?A pokud by jste měli odkaz na vyplnění formuláře přímo do počítače, byla bych raději,mám pravačku po operaci karpálu,bylo by to pro mě jednoduší.Dík předem
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk pokud myslíš jímku-jako vyvážecí, tak na to jsme nepotřebovali nic
Odpovědět
Aha,tak to stačilo mít ji zakreslenou jen na projektu?A co potřebuju za formulář při ohlášce na životní prostředí? @jptn
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk ano, my měli jímku jen zakreslenou v projektu... jinak na životním prostředí já byla jen kvůli studně... jinak nic
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?