@yvonahk já jsem chtěla od čezu, aby podepsal vedoucí oddělení pro naši oblast, že sloup přestěhují podle projektu... už v projektu jsme počítali s posunutým sloupem a napojením na sít z nového sloupu, tak to chvilk trvalo, než to tam pochopili cca 4 měsíce, ale pak jsme měla úspěch,,,
chtěli abych si nechala udělat připojení a zaplatila,, a ja řekla že nezaplatíme, že si počkáme na sloup....
ze začátku jsem měla problém je chápat co po mě chtějí a tak,, než jsem se naučila jejich jazyk.. ale mám super paní na stavebním a ta si to hodně vytelefonovala s projektantem, tka to mi pomohlo,, sháněla razítka jej já,, manža je mimo město.. tak jsem si to celé od dřela sama... ale vím co a jak....
@selina.j plán uvidíme. Ze stavby jako takové nemám strach, ale papíry, lhůty atd...sice to řeší projektant, ale stejně mu koukám na prsty. Nicméně s těmi lhůtami nehne nikdo a všude se čeká :-| Petr
@land81 No to je přesně ono..já ze stavby jako takové nemám taky strach, spíš o z toho jestli to papírování stihneme aspoň do toho července..pořád nám někdo "hází klacky pod nohy" :( Já si vše zařizuji sama, ale teď posledních pár věcí zařizuje i muž. Moc se mu do toho nechtělo, ale viděl že toho je na mě dost, tak se sám nabídl že s něčím pomůže...
Nejhorší jsou opravdu ty jejich lhůty...dáš někam papír a čekáš na vyjádření měsíc..oni ti zapomenou říct, že k tomu je potřeba ještě další papír a ejhle čekáš dalších pár dní navíc...fakt děsný :-(
@yvonahk Taky nám zjistili lehce zvýšený radon a navrhli tam jednu vrstvu protiradonovky...myslím, že až tak moc se to neprodraží...záleží za kolik seženete a kolik máte navrhnutých vrstev...vše by mělo být popsáno v papírech, co jste dostali od toho, kdo měřil radon... ;-)
A dnes další dobrá zpráva.... poslány od projektanta pohledy domečku a situačka, tam je sice jedna dost velká chyba /asi nás nepochopil, jak jsme měli my v plánu/ ale naštěstí bydlí cca 10km od nás, takže se chystáme na rychlou návštěvu :)
Ahoj, můžu se k Vám přidat?
Snad začneme na podzim stavět, chtěli bysme stihnout aspoň desku. Ale napřed musíme zbořit starý domeček.
Jinak projekt už máme téměř hotový, byli jsme se už 2x ptát na stavebním úřadě jestli nám stačí ohlašení nebo povolení, napřed řekli, že jen ohlášení, teď už povolení, takže další starosti navíc.
@l_baruska Mohu se zeptat vyjádření Policie je k čemu?Jestli tomu dobře rozumím, schvalují vjezd na pozemek?Blbě se zeptám,to musím mít i u vjezdu , kde snad 60let je brána a vjezd na silnici?
@yvonahk jinak pokud tam vjezd je, tak asi ne, to nevím, my máme pozemek v centru, kde jsme odkoupili zahradu, a nu to byl vjezd v jiném místě, než ho budeme mít my, prostě jsme to měli v územně plánovací informaci, takže podle toho vlastně sháníme všechno co po nás město chce
@l_baruska Oni prý to většinou schválí bez problému...nám by taky nedělali problémy, jen kdyby na budoucím vjezdu nestála zastávka :-D Ale je to černá stavba a měla by se co nejdřív odstranit a pak budu právě žádat podruhý...Policie, správa silnic a na MěÚ odbor životního mám dojem..
@yvonahk@selina.j já mám taky strach, že něco zapomenu... těch papírů je docela dost a manžel přes týden pryč, vlastně papírování je kompletně na mě, a jak to bude dál, to nevím
=-)
@l_baruska Tak u nás je to taky většinou na mě, i když poslední dobou mi pomáhá taky s vyřizováním...já teda zásadně mluvím a on je mi spíš oporou.....A to se taky cení. Chápu, že někteří chlapy na to holt nejsou. Já jsem byla vždy organizační typ, ale v tomhle už se někdy taky ztrácím :-D Je toho někdy moc....to chce si večer lehnout do vany otevřít Lambrusco a nejlépe zapálit cigaretku a aspoň na chvilku vypnout :-) ;-)
Ahoj, mohu se k vam take pridat?
my bychom teda chteli zacit take do podzima stavet. Ted jsme v situaci, kdy mame zasitovany ppozemek, ale na nem stoji takove stare staveni, ktere se musi zbourat. Musime mit na demolici projekt,tak ten se nyni dokoncuje. Jinak uz mame schvalenou a podepsanou hypoteku, vybrany typovy projekt i stavebni firmu. Jo a jeste ted vybirame demolicni firmu. Doufam, ze tady obcas najdu nejakou inspiraci a nebo nejakou vychytavkku na urady, protoze toho se teda taky docela bojim. Stavebni firma sice rikala, ze by jsme klidne mohli do zimy stihnout i hrubou stavbu,ale radsi se moc netesim,abych to nezakrikla!:-)
vyjádření už máme komplet, tedy doufám a už je objednáno měření radonu a výškové zaměření pozemku, takže pomalu ale jistě běží práce na pozemku, o víkendu ho budeme čistit, odvážet nepotřebné a rozebírat plot
Začínám si připravovat papíry na ohlášku, prosím poradit,jaký formulář potřebuji na životní prostředí na jímku?Mám tu. Žádost o vyjádření /§18 vodního zákona/ nebo Žádost o stavební povolení k vodním dílům/§15 vodního zákona/, kdo mi pomuže?A pokud by jste měli odkaz na vyplnění formuláře přímo do počítače, byla bych raději,mám pravačku po operaci karpálu,bylo by to pro mě jednoduší.Dík předem