@yvonahk tak nevím, mě uředník tvrdil, že na to má 30 dní, když sem ho prosil aby to schválil co nejdřív ;-) taky vypadal jak když neumí do pět počítat :-D jojo ted na to koukám, ža až 40... no síla =-)
Tak nám se ohláška prodlouží.....paní mi sice slíbila, že bude hotová za 14dní, ale jaksi taksi zapomněla, že má mezitím skoro 3 týdny dovolenou!!:(( Takže volám 23. července a hnedle mi ji odklepne...teda doufám v to.
Dneska ještě ve třech prodejnách stavebnin a nechali jsme nacenit materiál...tak do týdne čekám další ťafku v podobě ceny...
Včera jsme řešili se zedníky co vše bude potřeba koupit a udělat na záčatku, hlavně teda ZD. Bagrista netrpělivě čeká. Taky nám konečně odstěhovali zastávku z pozemku a my můžeme skácet dvě břízy co stojí na budoucím vjezdu na pozemek...
Ahojky, tak ségře už přišel dopis od nějaké firmy, která vyhrála u ČEZu výběrovku pro náš projekt na stažení elektřiny. Mně to tedy zatím nepřišlo, ale předpokládám, že to snad budou dělat najednou, tak že to také ještě přijde. Chtěla bych se zeptat těch, co tím už prošli, jak dlouho pak trvalo od kontaktování firmou, která to bude projektovat k samotné realizaci připojení elektřiny?
@selina.j to je mrzuté, však my taky stojíme a také díky dovolené, sice ještě nemáme souhlas obce, ale ohláška by klidně mohla běžet s tím, že to dodáme později, ale paní bude mít taky akorát dovolenou... Nevadí, už je to blízko... I když u nás zase problém s projektantem, včera jsem mu volala, co bude potřeba doplnit, fakt jen maličkosti a opět dnes nebere telefon, v 8 měl přijet a nic.
@keila Ahoj, my jsme měli schválené stavební povolení na elektriku začátkem dubna a přípojku nám tam udělali minulý týden. Celý projekt a vyřizování na staveb.úřadě jsme nedělali sami,ale pomocí firmy,co provádí přípojky eonu.Zaplatili jsme jen tu krabicu (12500,-) a zbytek platí eon. Ale může to být u každého různé, myslím tím ta doba realizace, každopádně uhánět,uhánět a uhánět.My jsme na to nepospíchali, když stejně ještě nemáme povolení na dům.
@yvonahk Máme stavební povolení a tak jsme se měli setkat všichni účastníci stavebního řízení k připomínkování. Nikdo nepřišel, tak to paní ze stavebního úřadu označila za uzavřené bez námitek. Teď už jen měsíc počkat a můžeme stavit. :-)
@keila A teď si představ mít takového nezodpovědného chlapa doma. Zajeďte za ním domů a peníze bych mu nedala.Jinak nás ČEZ neinformoval, kdo má naší zakázku elektřiny.Prostě jednoho dne po našich urgencích někdo zavolal, ať mu řeknem jak se k nám jede a el. vyvedli na sloup.My pak si sehnali soukromníka, který nám udělal přípojku.
@selina.j Tak to budete mit jeste drive nez my! My jsme podali driv nez vy, ale nam se 40 dni nezkrati. Proc? protoze urad neni schopny se domluvit a porad nemame vyjadreni dopravy, na ktere je samozrejme dalsich 15 dni odvolavaci lhuta a netyka se pouze nas...Takze kdyz to bude za 40 dni, muzeme skakat radosti:)
@linee my také ČEZ a také jako jistotu.
@yvonahk takovýho chlapa bych doma nesnesla ani vteřinu. Docela se mé extchýni divím, že s ním vydržela tolik let, taková chytrá ženská, údajně se s ním měla už rozejít, ale podle jeho řeči mi to nepřijde. Stále neodpověděl. Hlavně, že v pondělí chvátal na stavební úřad, už se těšil na zbylých 12 tisíc. Zmetek.
@keila no holt čas dovolených :( Tak projektant to s váma snad už dotáhne do zdárného konce. Každopádně jak jsi sama psala, peníze bych mu dala až potom co budeš mít schválenou ohlášku ;-)
Nám přišel nejdřív dopis od firmy co bude projektovat přípojku a to bylo 14.3.2012 a asi měsíc na to od firmy, co to bude realizovat... ty se ještě neozvali. Ale ta první firma měla termín dodání projektu do konce června a to i splnila. Takže teď už čekáme taky jenom na realizaci...
@linee my jsme zůstali taky u ČEZu...je to spíš kvůli jistotě. No nejhorší je, když se mají domluvit mezi sebou!! Já taky radši čekala na vyjádření ohledně vjezdu. stavební dozor my máme, ale my stavíme svépomocí. Vy budete mít firmu viď? Ale když si takhle čtu okolo příspěvky, tak bych si i s firmou pořídila svého dozora aby to ještě po firmě pro jistotu občas prohlídnul....
@selina.j No, to prave mame zabezpeceneho, i s nim rozpocty a veci konzultujeme. Bohuzel ale nevime, kdy bychom meli firme oznamit a jakym zpusobem, ze mame nezavisly stavebni dozor. Pristi tyden bychom meli podepsat smlouvu, tak asi tam...
@linee tak podepište a pak "nenáápadně" oznamte ;-)
momentálně přeji dobrou noc..jdu uspat šídlo ...a večer mezi vás opět zavítám, doufám, že tu bude opět co ke čtení ;-)
@linee Já dozor nemám. Velmi dobrého známého a ani příbuzného, který by dělal dozor nemáme.Dozvěděli jsme se že stavební dozor si to nechává zaplatit od firmy ještě a hraje to většinou na obě strany. Což mě nepřišlo v náš prospěch.V některých věcech by jsme ho určitě potřebovali, teď to vidím.