Tak u nás dodělaná střecha i nad garáží! Kluci šli i když lijákuje od rána |-|
Zedníci by od čtvrtka mohli zase nastoupit a podezdít střechu, takže snad bude střecha komplet tak do tří týdnů... x-) |-| uvidíme
Hezke rano vsem, ikdyz u nas opet uplakane :(
Pavka411: My vybrali meranti, dvojsklo, profil 78NEW, skla VSG444-16-6- nerozbitna, bezpecnostni, firma ALBO
Mame:
3 ks 1.5 x 1.5 m
4 ks 1.0 x 1.25 m
1 ks 1.0 x 1.0 m
1 ks 60 x 1.0 m
5ks 1.25 x 1.02 - to jest zaskleni jidelniho oblouku
posuvne dvere zdvizne odsuvne 3x3m rohove - 3.0 x 2.60 vyska 2 ks
balkonove dvere 1.0 x 2.60
vchodove dvere se svetlikem - nerozbitne, bezpecnostni, masivni - 1.1x2.5
Cena celkem 405 105 Kc
@pavka411 pavka, tak to gratuluju, střecha je super, už aby jsme ji taky měli :-D
my budeme mít dřevěná okna 3-skla, dělá nám je p. Cafourek. a je to:
5x 1,0 x 1,2 m
2x 0,9 x 2,2 m (fr. okno a dveře)
1x 3,0 x 2,2 m (fr. okno 2 křídlé, posuvné bezbariérové)
1x 0,5 x 0,6 m
1x 1,6 x 2,2 m (vchodové dveře)
1x 0,6 x 1,2 m
1x 1,7 x 2,2 m (dveře dvoukřídlé k dílně)
6x 1 x 1m
Nabídku jsme měli taky od Alba, jak má Verča, ale bohužel byla o dost vyšší než tato ;-) (skoro 380 tis.), takže u nás nebylo co řešit
+ ještě 4 ks střešních oken, které budeme kupovat jinde, protože je tato firma nedělá, ale zase to bude 3-sklo a tam se cena pohybuje kolem cca 15.000,-/ ks :-S
My pujdeme s velkou pravděpodobností do oken od firmy Montplast - plastové okna, 2-skla s dekorem dřeva z obou stran.
1x 500x850
2x 1400x1400
1x 1600x1400
2x 1700x1750
a ještě asi jedno francouzské 2000x2330
vchodové dveře
cana cca 90 000
@lumber tak toje cena pěkná, u nás byla právě dřevo Albo těch 380 tis. a plast 270 tis., ale kdyby jsme nedostali lepší nabídku u toho p. Cafourka, tak jdem do plastu
Jelikož jsme v zástavbě tak tam těch oken není tolik jako když se staví na zelené louce. Ale zase je to bohužel na úkor okna v technické a v koupelně. No, člověk nemůže mít všechno, že? :-D . Ale kdyby bylo dřevo levnější tak neváhám. Je mi nějak milejší nebo co.
@lumber to nám taky a hlavně si říkáme, když stavíme dřevostavbu, tak to dřevo tam prostě patří :-) jen uvidíme, jak ty střešní, protože chceme zase do nízkoenergetického domu, tak nevim, zda to bude plast nebo dřevo, manžel to teď zjišťuje, jaký jsou možnosti.
Dneska zase pokračujeme ve stavbě, tak snad budu moct dodat fotky (manžel musí fotit, já se na stavbu nechystám) a zítra dojede zbytek panelů a v pátek dřevo, jupí
@breberka teda ten váš pan Cafourek má moc pěkné věcičky. Budu s tím muset zaskočit někde za stolářem o nacenění interiérovek . Má tak zrovna takové, co bych si představovala. A ty světlé zdobené venkovní dveře nemají chybu. Až mi ukápla slza, že na ně namáme.
@lumber interiérovky budou od firmy CAG, ty jsou bohužel z lamina, ale cena taky super. Dřevěné by nás bohužel v našem množství celkem vyřídila (3x tolik co tyhle). Které světlé zdobené venkovníé dveře myslíš? :-N
druhé zleva dole. To je něco. Ještě že to nevidí manžel. Tomu se takové dveře líbí strašně moc. Ten by byl schopen změnit plast zpátky na euro jenom kvůli takovým dveřím :-D
Tak my cenu za okna máme kolem 100tis. nejvíc mě štve, že všichni chtějí zálohu 70%, jinak teda dáváme plast. máme 9 oken, plus 1 francouzské a hlavní dveře...
tak my mame zatim predbezne vybrana okna od gromathiku ... prostup U 0,8 snazíme se o pasivní dům
oken 13 + 1 balkonove + 1 trimetrove posuvne cena cca 120tis okna jsou plastova
jinak u nas se nic nedeje, nebot stale pekelne prsi :(
Ahojky do nedeštivého rána! KOnečně se to umoudřilo, doufám, že všude kde stavíme ;-)
Dneska by u nás měli zedníci podezdívat krovy, tak snad fakt nastoupí :-|
Tak včera jsme úspěšně sundali celý zbytek domečku včetně podlah a základů. Pan bagrista byl neskutečně šikovný, takže žádný sousední dům to neodnesl :-D . Teď už jenom čekat na penízky a začít. Slíbili to do konce tohoto týdne ale když jsem si tam volala tak mě paní řekla, že nějací jejich technici na to mají až14 dnů a ona nemůže zjistit jak jsou s tím daleko. Tak mi nezbývá než čekat a čekat. Jo, a ještě se modlit za pěkné počasí.
já jsem na okna rozhodila zatím jen pár nabídek, ale po srovnání plast x dřevo jdem určitě do plastu, navíc budeme mít rekuperaci, takže vzduch se bude vyměňovat i bez oken
bude to buď Vekra, Otherm nebo Macek, ještě si chci pozjišťovat nějaké reference, čas máme, u nás budou okna aktuální až tak v červnu a třeba narazím ještě na něco dalšího
původně jsme chtěli všude trojskla, ale nakonec je dáme jen na severní stranu, kde jich je stejnak jen pár a jsou menší
holky, můžete mi ještě písnout, jaký máte vybraný varný desky, teď jsem trochu zvyklaná, zda nekoupit kombinaci indukce a klasiky, protože mam nové hrnce a zjistila jsem, že na nich magnet drží, ale ještě mam pánvičku, wok a nový teflonový hrnec, který bych v žádnym případě na indukci nepoužila a vyhodit je nechci ani náhodou, jsou super a často je užívám.
Koukala jsem na Moru a dělá taky kombinace
já mám vybraný brandt,.. jelikoz se taky nechci rozloucit s nekterym nadobim,.. takze jednoznacne kombinace... brandt ma jako jediný kombinaci, že jedno je v levo a druhe v pravo,.. konkurence maji vždy indukci vepredu a sklokeramiku vzadu, coz by mi nevyhovovalo a pak mi take pan v obchode rikal, že je vyhoda, ze kazda plotynka je zvlast... takze kdyby se neco stalo, tak se reklamuje jen jedna plotynka,.. u jinych znacek, je to pry propojene, takze kdyz se vam rozbije jedna, tak pry musite vymenit uplne celou desku.
dala jsem ji do alba
http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/h...
tak teď nevim, zda budu za tupíka, ale nemam z tim zkušenost - když dam malý hrnec na tu největší plotýnku, bude mi to taky hřát, nebo to musí být hrnec skoro tak veliký jako je ta plotýnka :-N
Tak máme jednu stranu krovu podezděnou, dneska druhou, zítra komín, a můžem se vrhat na střechu, dneska musím pozjíšťovat jak to s taškama vypadá.... :-|
Hezke rano vsem .)
Kremrolka01: Ja na tebe uplne s tou rekuperaci zapomnela, jak jsem slibovala..., se stydim :-o Kazdy den resim neco kolem domecku a uplne mi to vypadlo, omlouvam se, ale jsem rada, ze si ji tez davate, myslim, ze je to dobra vec :)
Breberka: My pouze indukcku, az tak moc hrncu na meneni nemam, tudiz mi to nevadi. Je tu nekde na netu diskuze, mrknu na ni - kde je to pulene, indukckaxvarna, jak pise hranolka, ale vetsina odrazuje, ze stejne budes pouzivat jen jednu, ale je to nazor od nazoru, ale musis si porad hlidat, ze ten hrnec na tu plotynku, u manzela meho by to moc nepochodilo, vzdy by to zapomnel :)
Plotynka ti bude hrat jen tam, kde je hrnec, navic v miste kolem hrnce to bude studene. A doba varu je nescetnekrat rychlejsi, jak u varne desky a take regulace, bubla ti voda uz z hrnce, zeslabis a behem par sekund ti klesne teplota. Fakt super vec. Zajdi si nekam se na to podivat na zivo :) Presvedci te to :)
Pavka411: gratulace, jen at to pocasicko jeste bez deste chvili vydrzi:)
Jinak my mame komplet elektriku i na dome a pokryvame tasky, pristi tyden by melo byt hotovo, udelam fotky.
Mam dotaz, budete nekdo datat vyhrivane okapy? Pry je to dobra vec, nezamrza ryna a nevznikaji rampouchy, nenici se fasada, dociluje se toho pomoci nejakych dratku v ryne.
Diky a hezky den vsem :)
@hhranolka takže i když je to kolo veliká plotýnka a dam ta ten malý, tak jen pod hrncem to hřát bude a okolo už neeee? pochopila jsem tě správně?, takže je možno na velkou plotnu dát malý hrnec