Stavba ne jaře 2010. Plánujete také někdo?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojte, protože plánujeme stavbu na jaro, tak hledám spřízněné duše pro plánování .....
Odpovědět
Profilova fotka
@lumber Manzel mluvil s pokryvaci a pry to tak ma byt, mluvim o te tenke vrstve barvy cerne, navic Tondach Stodo 12 engoba je pry klalitnejsi, jak leskla glazura, ta se pry casem muze odloupnout, kdezto engoma matna se "jenom" poskrabe. Ono ta strecha ted vypada pry blbe, protoze je na ni prach, jak se tasky na strese rezou. Po dokonceni praci pry strechu vodou poleji a bude vypadat dobre :) Breberka: my stavime tez v chatove oblasti, proto jsme byli limitovani velikosti domu, nesmi se stavet do patra, jen domy s podkrovim, presto prodejni cena za metr2 byla 1750 Kc, coz s timto limitemvelikosti domu mi pripada drahe, presto jsme s prostredim spokojeni. Vlastne mame chaty cca 5 chatek hned naproti domku :) A doufam, ze pristi jaro se strecha da dohromady. A mimochodem, tez se na nas nekteri chatari divaji skrz prsty a parkuji nam pred domem a to maji sve stani pri dome, to jim ale brzy zatrhnu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Ten pokryvac to manzelovi vysvetloval, ta taska se vypali a pak se stria barvou :) To se tak ale pry dela, a koukala jsem se, mame I.jakost, nafotim strechu, az bude ve finisi :)
Odpovědět
@veronikapulkertova my právě strašně bojovali, aby jsme na našich pozemcích mohli stavět něco většího, jako maji sousedi (120 m2 zastavěná plocha), protože nás omezovali cca 50 m2 a nakonec to dopadlo, že když je pozemek větší než 600 m2, tak zastavěná plocha může být 30% z velikosti pozemku, výšku domu jsme měli určenou asi 7,5m. Vaše cena je masakr, protože za to se prodávaji normální stavební parcely. Nám zase lidi couraji přes pozemek a k jejich šoku jsme zadělali průjezd kopicema hlíny (prostě už je nebylo kam dát) a říkala mi sousedka, že se tam někdo rozčiloval, že tady byla cesta a co to jako je? Tak jí hned vyvedla z omylu, že tady cesta nikdy nebyla a ani nebude a že je na soukromym pozemku. Ani mi neva, že si tudy zatim někdo krátí cestu, protože jim to pomůže (pak to oplotíme a šlus), ale vytáčí mě, když tam jsme a lidi kolem couraji a ani nezabučí.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka nam zase lidi chodi "smirovat" do domu, nevim, prijde mi sprosty lezt do domu a prohlizet si jej zevnitr, uz at mame ukna a dvere :)
Odpovědět
@veronikapulkertova no to by mi taky vadilo, ale možná se to u nás taky děje a ani o tom nevíme. Lidi jsou fakt různý. Já teď řešim se starostou to zrcadlo, tak papíry jsou na prý již vyřízené (nejsem první, koho to napadlo), ale ještě chybí "drobnost" peníze :-D. Nějak to doladíme a si zpunktuju sousedy a půjdu s kasičkou vybírat
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Myslim, ze by jste se opravdu mistni meli slozit, je to pro dobro vsech, nez se tam neco stane. My ted bydlime v Samotiskach-u Olomouce a po celou dobu, co tu bydlime, lidi lpeji na to, aby se cesta k nam predelala, jiz se tam zemrelo pres 10 lidi!!! Nedavno to bylo vi vtelevizi - maminka 5 lete holcicky zemrela, holcicka prezila, srazka se stromem. Tesim se, az se odstehujeme, cestu k nam lemuji pomnicky :(
Odpovědět
@veronikapulkertova no tak to je mazec ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak uz i my sahame do rezerv z hypoteky :) Musime ted zaplatit zalohu na svetla, zalohu na krb, zalohu na zahradu, zalohu na vizualizaci exterieru domu a zalohu na koupelnu, doplatit tasky, mnoo, pekne se nam ta cena uz zvysuje :( Do planovane ceny za dum, jak interier, tak exterier se 100% nevlezeme: )))
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a abych nezapomnela, zalohu na okna, takze uuuufff, mame toho ted hodne a teprve ted to zacne :(
Odpovědět
@veronikapulkertova Veru neboj, však ono to čeká všechny, my máme zapsanou stavbu v katastru, takže nám banka teď zase pustí další peníze, tak uvidíme kolik. To víš, nejvíc jsem zvědavá, do kolika se vlezeme pak celkem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka JJ, taky si pisu denik vydaju :)
Odpovědět
@veronikapulkertova i já i já + stavební deník, ale jen pro nás, aby jsme pak mělina co vzpomínat :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak konečně mám i nějakou dobrou zprávu. Dneska mi volala úvěrářka, že penízky máme schválené a dnes nebo zítra mi dojdou dokumenty k podpisu. Pozemek máme vyklizený a včera se začali kopat základy. Jupííííí :-D . Deník si píšu taky, ale nezačínám ho stavbou ale demolicí ;-)
Odpovědět
@lumber no tak to je potěšující zpráva, gratuluju
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka děkuju, děkuju, děkuju!!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lumber tak super, teď to poletí..... my dnes měli s manžou dovču, no samo že jsme makali!!! přijeli nám od vodařů navrtat kanalizaci, takže jsme dopojili chybějící trubky a zítra zahazujem Taky jsme měli chlapíka na zaměření oken a čekáme na konečnou cenu Tašky pořád nedorazily, takže máme pouze zafoliováno A začínáme zase řešit penízky :-| :-S
Odpovědět
Profilova fotka
holky, ty betonový tašky jsou jiný než pálený jako je Tondach.. my máme Bramac - červenohnědou alpskou.. taky sme řezali a nikde z toho žádná barva nebyla @Pavka411: s penězma je to hrozný... nám přišli včera a už z toho zase skoro nic nemáme, tak budeme muset žádat dál... a nejhorší je, že už to bude poslední "splátka" :-D pak už sme hypo vyčerpali... @lumber to je bomba! Tak ať vám to takhle dál jde pořád!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, dnes mame za sebou perny den:) Okna objednana, jen zaplatit zalohu pristi tyden. Elektrika na dome architektem zkontrolovana po 3 hodinovem studovani!!:) Pridala jsem si zabudovany fen do koupelny:) Jiz mame osazeni kyticek a stromecku na zahrade, cekame jen na cenovy rozpocet, jelikoz bude zavlahovy system a nejaky kapenkovy system, osvetleni zahrady a gabiony skladane, tak jsem zvedava, kdyztak zahrada bude muset pockat...bazen nejspis az prespristi jaro :( Okoukla jsem umely kamen a je vzhledove nerozpoznatelny od prirodniho, navic celozivotni a o polovinu levnejsi, takze mame jasno, jen vybrat ten spravny :) Jiz zaciname merit plot a v brzke dome stavet :) Mavo: Po strese je rozprasena cihlovina a prvni dest ji pry smyje... Pavka411: Jaky tasky mate vybrany? Vlastne jaky rozdil je mezi betonovymi a palenymi taskami? Lumber: Parada! :) At to jde dal vse jak po masle :)
Odpovědět
ahojky holky, tak u nás je skoro hotový strop/podlaha v patře, takže zítra či pozítří kluci začnou stavět hořejšek :-D @mavo o penězích mi ani nemluv, teď nám dali zase 80% z odhadu a odečetli od toho, co nám dali na pozemek, takže jsme vše doplatili a jdem zase žádat :-| @veronikapulkertova Veru u nás zahrada bude muset taky počkat, škoda, že peníze netiskneme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mavo Tak mi to nedalo a jeste jednou jsem volala pokryvacum :) Asi ze me vyrostou:) Rozdil mezi Tondach a Bramac je takovy, jak pises, Tondach palena taska, Bramac betonova. Bramac pry ale casem zarusta mechem a vlivem deste a spiny se spini, zvlaste cervena, ale asi je to kazdyho pokryvace nazor, tim te nechci strasit! Nemusi to tak byt.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Tak to je super, chci fotecky !!! :) Taktez asi zahradu udelame po castech :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme objednány tondach sambu 11 hnědou, má největší obava je z mechu, tak snad se nám vyhne Holky prašule jsou kulatější než obvykle.... Zahazování výkopu nás čeká na víkend, a ještě chceme přesunout elektro, no opět nabitý víkend ;-)
Odpovědět
Mech je i na Tondachu. U svetle cervenych strech je to i podle mistnich podminek videt treba uz za par let... zvlast kdyz je to rezna. Glazura/engoba na palenych taskach pomuze, Protector od Bramacu taky (ale neni to zazrak). My mame ted na strese fungl Roeben medenou engobu (taky palena), tak uvidime.
Odpovědět
Profilova fotka
@jc Diky moc. Jak se proti mechu na tasce potom bojuje? Bydlime u lesa, u reky, kde je velke vlhko, tam se mechu bude darit :) Mame tondach stodo 12 engoba. Dekuji...
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikapulkertova: Veru, my máme právě tašku s protectorem, na těch to hned vidět není a neměl by se na to ten mech hned dostat, tak snad to aspoň jednu desítku let bude fungovat :) měli sme právě vybraný tašky, který protector neměli, tak sme si to potom rozmysleli a objednali jiný :), který ten protector mají...
Odpovědět
@veronikapulkertova fotky dodám, jak budeme doma, teď vegetíme u tchánovců :-D (tedy já a synek), manžel se švárou makaji na baráku. Počasí ale nic moc, snad nenastydnou :-|
Odpovědět
Nejsem odbornik na mech, ale boj je podle mne zbytecny, nejspis by z toho bylo vic skody nez uzitku. Jinak nase cesta vyberu byla Bramac -> Bramac s protectorem -> Tondach engoba -> Roeben engoba. Rozhodly nektere nedobre zkusenosti s Tondachem ve forech (zrejme dost zalezi z ktere vyroby to je) a osmatani v realu. Medena engoba je navic barva, ktera se nam hodila.
Odpovědět
@veronikapulkertova My máme střechu od Bramacu s Protectorem a bylo nám řečeno, že když už se mech vyskytne, a jako že se časem vyskytne na jakékoliv střeše, ať Bramac či Tondach, tak polít modrou skalicí ;-)
Odpovědět
@veronikapulkertova Ahoj, nechci tě strašit ale není to názor co pokrývač, je to fakt a z praxe vyzkoušené. Moji rodiče kvůli tomu koupili na svůj 2 barách Tondach engoba. Kamarádka má 10 let Bramac a je to dost síla co se jim ze severu vytváří, vedle soused má tu stejnou asi 20 let a je to jak chaloupka z mechu a kapradí :-) Nevím jestli mají Bramac s nástřikem, ale pokud to nebude pálená taška tak to bude vždy o dost horší. Toť naše zkušenost
Odpovědět
Protector dela Bramac radove 5 let, takze na starych strechach to nenajdete. Taky bych to nezjednodusoval tak, ze palena taska bude vzdy lepsi. Pokud to bude rezna, bude to nejspis presne naopak. Jinak jsem vychazel spis ze zkusenosti lidi, kdy se jim tasky rozpadaly nebo praskaly a museli reklamovat. Namichat beton bude mnohem jednodussi nez sehnat kvalitni hlinu - proto mohou byt u palenych tasek vykyvy v kvalite v zavislosti na case nebo lokalite. Treba i to mohl byt duvod pro zavreni vyroby v Jircanech (Tondach), ted je tam jen sklad. Neco malo o tom, jak to funguje: http://www.tzb-info.cz/3834-technolog... - u Tondachu to nejspis bude podobny (i kdyz mam pocit, ze budou mit starsi technologii).
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?