Kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce
Rychlý recept na kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce pro vás připravil Lukáš Sirovec, kterého můžete na Instagramu potkat také jako Chlop v kuchyni. Jeho recepty psané s humorem jsme si okamžitě zamilovali. Už teď se těšíme na další chutné inspirace.
Na přípravu budeme potřebovat:
- 450 g kuřecího masa
- 5–6 stroužků česneku
- 2 vrchovaté lžíce medu
- sójová omáčka (dle chuti)
- hladká mouka na obalení masa
- směs koření na drůbež
- sůl
- černý pepř
- sezamová semínka
- lněná semínka (nemusí být)
- olivový olej
- nadrcené chilli (případně pomleté)
Kuřecí maso osolíme, opepříme, posypeme kořením na drůbež (můžete použít i jinou směs podle vaší chuti) a polijeme troškou sójové omáčky. Marinované masíčko necháme postát asi půl hodiny v chladničce (nejlépe i celou noc, ale komu by se chtělo čekat, když je hladový, že? 😀) Obalíme v hladké mouce. Na olivovém oleji opečeme masíčko z obou stran a dáme do zapékací mísy nebo hlubšího plechu.
Doporučujeme:
Zapojte se do diskuse v největším Fóru o bydlení na téma „Vaření a grilování“
Výpek, který nám zůstane v pánvi, nevyléváme. Jak říká Lukáš: To by byla chyba jako čert! 😀 Přidáme k němu med, chilli a nastrouhaný česnek nadrobno. Podlijeme sójovou omáčkou, přidáme sezamová semínka (můžete použít i lněná) a trochu povaříme. Stačí to nechat převařit na pár minut, než omáčka vzkypí.
Takto ochucenou omáčku nalijeme na masíčko a každý kousek v ní pořádně obalíme. Podlijeme ještě deci vody. 🙂 Dáme zapéct při 220°C přibližně na 15 minut (maso nechte odkryté).
Tip od Chlopa v kuchyni: Kuřecí maso v chilli česnekovo-medové omáčce podáváme se salátem, rýží nebo s čínskými nudlemi. Každému už podle chuti 🍻, ale hlavně s pivkem. 🙂
Dobrou chuť!