Rychlý a chutný recept na domácí kečup
Nestíháte jíst zralá rajčata? Využijte je jinak. Připravte si rychlý a jednoduchý domácí kečup. Vyzkoušejte náš recept.
Suroviny pro domácí kečup
• 2 kg rajčat
• 250 g jablek
• 250 g cibule
• 1 lžičku soli
• 125 ml octa
• 1 lžičku sladké papriky
• (Půl lžičky pálivé papriky) – pokud máte rádi ostrý kečup
• 5 kuliček nového koření
• 5 kuliček černého koření
• 150 g cukru
Doporučujeme také:
Recept na domácí kečup
Rajčata a jablka umyjeme a nakrájíme na menší části. Oloupeme cibuli a můžeme nasekat nadrobno nebo na kroužky.
Nakrájenou zeleninu a ovoce vložíme do většího hrnce a přidáme ocet, sůl a koření.
Na mírném plamenu vaříme přibližně hodinu a půl.
Když všechno pěkně změkne a pustí šťávu, přidáme do hrnce cukr. Vaříme ještě zhruba 20 minut, až dosáhneme požadované konzistence kečupu.
Na závěr směs rozmixujeme mixérem a přecedíme přes sítko.
Důležité je kečup potom dobře zavařit a skladovat v chladu a ve tmě.
Máte svůj vlastní osvědčený recept na domácí kečup? Podělte se o něj v komentářích nebo nám napište na info@modrastrecha.cz
Autor článku: Nina Macáková
Zdroj foto: iStock
Chtěli bychom domácí saunu, bohužel kvůli umístění u šikminy asi na míru...…