Hypotéka 20 000 Kč, dá se to vůbec?

Zobraz úvodní příspěvek
Zdravím všechny, ráda bych se zeptala jestli je vůbec reálné mít hypotéku skoro 20 000 Kč? Máme s manželem byt v OV, který bychom prodali a koupili bychom si vysněný domek. Byt 3+1/L by se prodal snad za 3000 000, něco máme naspořeno, ale kolem 3500 000 bychom museli vzít hypotéku :-( . Předběžně jsme si počítali, že ta splátka na cca 25 let by byla fakt kolem 20 tisíc. Máme normální příjmy - žádný šlágr, dohromady dáme lehce přes 40 000 a máme dvě děti a školou a školkou povinné, rodičovskou už mám za sebou, tak už budu celý život jen vydělávat, takže se dvěma příjmy už můžeme počítat. Ale děsí mě šíleně výše splátky.... Poradíte? Máte někdo zkušenost? Vysněný dům mi zas nestojí za živoření, chceme žít Děkuju za názory, zkušenosti
Odpovědět
@slabici lublin už z těch hodin strávených tady na této diskuzi, zřejmě stoupá semeno do hlavy. Jinak mi už rozum nebere ty jeho bláboly. Aspoň o vánočních svátcích by se měl věnovat své partnerce. Ale ta je zřejmě ráda, že má od něj klid! Než poslouchat ty jeho politické kecy. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@veru99 mu z toho válení se v odborných knížkách hráblo :-) Rodinu dusí v 1+0, rusáci jsou chudáci, v západní Evropě se lidi válí na louce a vydělávají tím miliony stejně jako Gertruda v Kauflandu. To tady fakt nemá konkurenci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin no a k cemu vam ta slavna VS byla-uplne k nicemu, protoze nejste schopny zabezpecit svoji rodinu. I remeslnik s vyucakem si vydela vic nez vy jako filozof. A to nastve, co? :-D jj, zavist je hrozna vlastnost. Opet jsem se jen ujistila v tom ze z nekterych humanitnich VS vypadnou takovy nemakacenka, co umi jen blbe kecat jako vy, poucovat ostatni o nesmrtelnosti chrousta a v zivote nedokazali nikdy nic...jen se vezou a remcaji...
Odpovědět
@lublin opravdu by mě zajímalo, co byla zač ta vaše fakulta, znám hodně lidí co sem poznal za studií a vystudovali filozofii a politologii a jediný kdy se věnovali škole, tak bylo napsání 5-10 seminárních prací za semestr, což jim zabralo tak dvě hodiny na jednu velice kvalitní práci, na přednášky nechodili, místo toho byli za tou kasou v kauflandu, intersparu nebo v tescu, po večerech se flákali po hospodách ..se mnou :-D ..na zkoušky si odskakovali z hospody a vystudovali s červenýma diplomama ..takže fakt by mě ta vaše fakulta zajímala ...jinak to, že nic neuměli je jasná věc a sami si toho byli vědomi... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 no pochop to, takový kvanta knih, z toho se člověk minimálně půl století vzpamatovava :-) To jen tak někdo nezvladne a ještě k tomu tomu celý jeden slovník a cizí jazyk. To je na jednoho člověka moc :-)
Odpovědět
@lublin No nekecejte...vy jste se na vysoke skole fakt nadrel...snad abychom vam poslali casti vyplat, abychom dorovnali tu krivdu....asi vam nedochazi ze je tu hodne absolventu, kteri se opravdu neflakali...a jsou to i absolventi technickych skol. A jinak politologove dneska maji hodne slusne penize...zkuste se zamyslet nad jinym pristupem.....☺
Odpovědět
@candat ne, jde o to, že nejsme vlastenci, a proto na to těžce doplácíme, a pár jedinců, kteří mají trochu nad minimální mzdou v Říši, tady ze sebe dělají bůhví co nejsou
Odpovědět
@lendy1 nic proti řemeslníkům, ani to nejmenší, dokonce jsem v Asociaci malých a středních podnikatelů a živnostníků, a dohromady s dr. Havlíčkem bráníme všemi pokusy vlády a hlavně ČSSD živnostníky zničit, a s těmi řemeslníky je to asi takto: jsou tzv. nepostradatelní živnostníci, jako je autoservis + elektrikáři + instalatéři apod., ti si vydělají, zbytek nic moc, protože lidi z nízkých mezd nemají peníze, takže takové řemeslníky, kteří nejsou k životu nutní, volají jedině tehdy, když je nezbytně potřebují, s takovým truhlářem se třeba člověk nemusí setkat za celý život, jinak já jsem vyrostl na farmě, kde jsem musel od 6-ti let velice tvrdě pracovat, čili opravdu vím, co je to práce, a ano, na nic si nehraji a klidně se přiznávám, že nejsem Bobby Ewing, jako asi všichni partneři zde zmíněných dam, kteří "zabezpečují" své rodiny, už to je dost staromódní vyjadřování,ale budiž, opravdu se mi moc nedaří, zatím jsem neměl tolik štěstí, to je celé
Odpovědět
@lendy1 jinak je zvláštní, že v tom nejsem sám, podle nedávného sociologického průzkumu 65,64 % lidí vůbec nedosáhne ani na průměrnou mzdu, a dalších asi 20 % lidí nemá ani 20.000,-Kč čistého, takže jestli trochu výplatu má 15 % ekonomicky aktivních lidí, tak kde asi udělali soudruzi chybu ? nebo že by se těch 85 % lidí nikam neposouvalo ? to bude asi ono
Odpovědět
@lendy1 jen taková zajímavá věc: známý, který má stavební firmu, tak chtěl vzít nějakého VZV řidiče, jeden k němu přišel a řekl mu na otázku, proč tady chce pracovat, že by se rád někam posunul, známý ho okamžitě vyhodil
Odpovědět
@plaintruth tak to je tedy dost mimo názor, u nás se muselo pracovat velice tvrdě, s takovýmto přístupem by neudělali ani první 2 zkoušky, to je dost hodně mimo názor, a pokud ho odněkud máte, nekopírujte ho automaticky,
Odpovědět
@martii1 nikdo mi nemusí nic dorovnávat, a říkám snad, že technicky zaměřená studia jsou lehká ? nic takového jsem nikdy neříkal, pokud jsem měl možnost to posoudit, tak ti lidi měli velmi těžké výkresy, modelování a tak podobně, a to zabralo moře času, také matematika a podobné předměty byly dost náročné, a vůbec bych se neodvažoval to znevažovat, jen jsem řekl, že na technicky zaměřené studium musí mít člověk hlavu od přírody, kdežto filozofickou fakultu vystudujte každý, kdo má hodně píle a vytrvalosti, je to podobné, jako kdyby chtěl hrát jako Hudeček někdo na housle, pokud na to od přírody nemá, nelze to prostě, stejné jako s kreslením,
Odpovědět
Článek se načítá
@martii1 a politologové žádné peníze nemají, protože taková profese člověka opravňuje pouze k tomu, aby buď se známými v Praze někde se zašil, a pokud ne, tak může učit humanitní předměty na střední škole či po dodělání Ph.D. na VŠ, ale také za pár peněz víceméně, tady bych těch 50.000,-Kč, které podle zdejších diskutujících odlišují člověka od lempla, opravdu nevydělal, mě živí něco jiného, na co jsem mnohem pyšnější, a to jsou tlumočnické zkoušky z AJ, ale jak jsem říkal, bohužel, těch 50.000,-Kč, to není, a v okolí, kromě 2 - 3 výjimek, a že lidí znám fakt dost, to prostě nikdo nemá, už z prostého faktu, že odvody z takové hrubé částky jsou skutečně šílené, jestli víte, co to je
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin no a to je to, pro mě je autoservis k ničemu-auta mi spravuje rodinný člen, elektřikáře dělá bývalý soused, ale za to potřebuji teď malíře, už x roků využívám truhláře, každoročně potřebuji topenáře...na jaře budu opět shánět klempíře a člověka na práci na baráku...každý potřebuje jiný řemeslníky a ty dobré se shání horko těžko. Ráda jim pak ale dám nějakou kačku na víc, když vím, že jsou dobří a svoji práci odvedli dobře. Nikdo, kdo vám tu oponuje si na nic nehraje, jen vám ukazuje, že ne všichni jen nadávaj, jaký jsou chudáci, a že když se chce, jde spousta věcí...o štětstí to není, je to jen vlastní vůle... Pokud zvládáte naučist se mraky věcí, tak možná než vypisování tady na diskuzi, když teď máte volněji, jak jste někde výše psal, tak co takhle vzít do ruky nějakou učebnici a zkusit se naučit i jiný jazyk než jen angličtina? Třeba by jste si pak rozšířil své jazykové schopnosti a mohl více překládat, více vyučovat a to s sebou přináší i ty lepší peníze. Nebo prostě zkusit dělat něco jiného, jen nesedět a neremcat. I u nás v práci, jsou lektoři, kteří se kariérně v rámci firmy posouvají výše a tím rostě nejen jejich plat, ale míra toho, že znají a umějí zase něco jiného, nového a s tím souvisí i lepší uplatnění třeba někde jinde, v jiné firmě. Vše je jen a jen na každém, jak svůj život prožije nebo promrhá...
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin no, pokud vím, tak řidiči VZV se posouvají často-minimálně s tím VZV, tak nechápu, proč ho známý vyhodil :-D :-D
Odpovědět
@lublin aha mimo názor, díky za neodpověď na mojí otázku, i když nebyla řečena přímo, já mám docela přehled o tom jak probíhá výuka jakýchkoliv oborů na filozofické fakultě ..ostatně je to na všech těchto fakultách jak přes kopírák...
Odpovědět
@lendy1 s tím jazykem je to tak, že na už určité úrovni znám i němčinu, musím, protože jsem i historikem holocaustu, a když pročítám a sháním materiály ohledně polských vyhlazovacích táborů, jsou pouze v němčině, i denní rozkazy Rady starších z Terezína jsou psány výlučně německy, a já se posouvat už nebudu, kdyby se tato země slušně vedla, nemusel by člověk usilovat o říšskou minimální mzdu s žádnými posunováními, měl by ji prostě za to, že do té práce chodí, přesně tak, jak to má Gertruda nebo Helmut, a někomu jsem psal, že když známý hledal řidiče VZV a přišel mu chlap s tím, že se přihlásil proto, že se chce někam posunout, okamžitě ho vyhodil, uvědomte si, že firmy shánějí lidi na určité pozice, oni nechtějí, aby se někam posouvali, ale pouze chtějí, aby byly odborníky v té dané pracovní pozici, a tu a tam má někdo štěstí, že se dostane na nějakého šéfa apod., například moje žena je řidičkou autobusu, kam se má posouvat ? to má řídit 3 autobusy najednou ? pokud by se posunula, dělala by dispečerku, což je něco naprosto jiného, a nad dispečerem už je pouze ředitel daného dopravního závodu - nic víc, tak kam se ti lidé mají posouvat ? je tam celkem 70 šoférů + 3 dispečeři a může tam být max. 1 ředitel, kterému je nyní zatím 46 let a představenstvo a generální jsou s ním spokojeni ? tak kam se mají posouvat ? v mnoha případech je to pouze o štěstí - a ještě poznámka: pokud bychom se bavili o založení firmy, jistě, to možné je, kromě koncese a daných zvláštních podmínek, ale dejme tomu, že by si člověk sehnal odpovědného zástupce, umíte si představit, co to je vydělat na mzdu zaměstnance ? kromě 2x sociálního a 2x zdravotního pojištění, jsou to ještě pracovní pomůcky + revize + školení + zajištění pracovního místa + neustálé zajištění práce atd.
Odpovědět
@lendy1 no protože ten uchazeč plácal nesmysly, předtím pracoval ve fabrice jako řidič VZV a byl docela dobrý, což si známý (neříkejme mu kamarád, s ním bych se nechtěl kamarádit) ověřil, a tady v menší firmě si myslel přesně totéž asi co vy a ostatní dámy, a sice, že tam bude na této profesi pracovat 3 měsíce a pak mu nabídnout či se dostane na vyšší pozici - ale zde je to tak, že kromě toho je zde pouze šéf pobočky + disponent (velmi lukrativní zde) + obchodní ředitel pro další 4 pobočky, čili zase chlapec narazil, snažím se vám říct, že bez určitého štěstí, pokud nezakládáte vlastní firmu, nemáte šanci, i kdybyste se upracovala k smrti
Odpovědět
@plaintruth nemáte pravdu, já přehled nemám, ale byl jsem na jedné 5 let, takže vím, o čem mluvím + další rozšiřující studium atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin neříkal jste, ze jste i účetní? Proč by zaměstnavatel měl mít problém někomu dát peníze? Odvody si odečte z daní (jestli vite, co to je) a zaměstnanec vždycky bere větší mzdu i za cenu vyšších daní. Melete páté přes deváté... Holt filozofická fakulta :-)
Odpovědět
@lendy1 ještě vám řeknu případ dalšího posunu: ještě před vojnou jsem pracoval na okresním soudě jako zapisovatel (vicemistr republiky v rychlopisu), což je práce, i dnes, honorovaná minimální mzdou, ač soudce má 10x tolik, tehdy to bylo zhruba okolo 4.000,-Kč, dnes je to okolo 10.000,-Kč, a když jedna moje kolegyně měla problémy se sluchem, posunuli ji na místo, kde si vydělala 2x tolik, když jsem se ozval, tak mi bylo řečeno, že ona už nemůže psát, že musí dělat jinou práci, načež já nato, a proč já jako nejlepší v zapisování mám pobírat nejnižší mzdu ? oni, že to jinak nejde - načež jsem po vojně samozřejmě odešel
Odpovědět
@lublin Ne nevim co jsou to odvody...delam na cerno, dane neplatim a socialni a zdravotni jsou pro me sprosta slova....nebojte, nejsem uplne tupa ☺
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin pokud nejsem v práci spokojená, co se týká financí či jiných věcí, jdu jinam, to je taky posun :-) S tím musí počítat i zaměstnavatel, že mu tam lidi nezůstanou desítky let...je jiná doba 8-)
Odpovědět
@slabici ano, to jsem byl, a je vidět, že jste nikdy nepodnikala, protože pokud ano, neumíte si představit, co to je zaplatit za zaměstnance 2x sociální + 2x zdravotní pojištění + zajistit mu neustále práci + platit 1 měsíc jeho nepracovosti ve formě dovolené + nemocenské + revize + školení + pracovní pomůcky atd.
Odpovědět
@martii1 tak s jistě dovedete spočítat, že jestli to vydělává váš partner, jaké peníze musí jeho zaměstnavatel odvádět a zkuste si sehnat práci, aby vám to zákazník zaplatil, zákazníka tyto platby nezajímají,
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin to mi prozraďte, proč bych měla platit za zaměstnance 2x pojištění? To vás taky naučili na FF?
Odpovědět
@lendy1 to je samozřejmé, funguje to v mnoha firmách tak, jako v bývalé práci mé ženy: majitel řekl, že není třeba těm sviním dávat víc (dává asi 16 tisíc hrubého), protože prý jedni přijdou, druzí odejdou, a světě - firma funguje skvěle dál, to popírá veškeré marketingové teorie i to, co přednáší kamarád na VŠE, že prý spokojený zaměstnanec je vším, jsou to pouze kecy, protože pokud člověk skutečně nedělá něco, v čemž je takřka nenahraditelný, žádné takové mzdy se prostě nedočká, i kdyby na to firma měla, a lidi jsou u nás velmi hloupí, aby stávkovali apod., uvažujte rozumně a představte si toto: zdědíte velkou fabriku, která nějak pojede, budete z vaší vlastní vůle zvyšovat mzdy ? proč byste to samozřejmě dělala, když se nikdo neozve, a tak to prostě je, je v zásadě fuk, jak zaměstnanci mění práci, všude je to skoro stejné, málo peněz, lepší či horší kolegové a lepší či horší pracovní podmínky, nemá to smysl, dokud se něco skutečně nepřihodí
Odpovědět
@slabici tak to byste snad vědět měla: tak platíte pojištění za zaměstnanec + pojištění, které je povinen platit jako zaměstnavatel, zjednodušeně řečeno, to je právě ten rozdíl, který byl tolik zneužit ČSSD v útoku proti OSVČ, že jsou v některých případech levnější pracovní silou, že nemusí ty odvody platit, ještě jednodušeji: pokud budu mít zaměstnance na sádrokarton, pak musím účtovat alespoň 350,-Kč na hodinu, aby on mohl mít okolo 20.000,-Kč čistého, pokud budu živnostníkem, klidně mi to stačí asi za 150,-Kč
Odpovědět
@lublin Proc partner???? 😀 My vydelavame oba stejne....a nez zacnete predjimat ze mame oba 50tis, tak castku jsem nikdy nerekla...muzeme mit mnohem vic i mnohem min...co jsou to odvody snad vi kazdy trochu financne gramotny a to hodnoty pro zamestnance i OSVC....
Odpovědět
Profilova fotka
@lublin motate hrušky s jabkama. Zaměstnavatel zaplatí za zaměstnance 34% mzdy za pojištění. Tečka. A že se zrušila práce na černo (tj zaměstnávání OSVČ v jedne firmě) vám taky vadí? To byste měl být rád, ne, je víc pracovních míst na hpp. Mimochodem.. u nas ve firmě si na sebe každý vydělá, my klienti např. firmě měsíčně zaplatí cca 300 tis.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?