Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha V jste byli pilní! :-) Možná bych také dělala přípojku sama, kdybych to měla 50m, po zkušenostech stavět 3 roky bez elektřiny :-( Ale my to máme k nejbližší trafačce přes 2 km :-p :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa tak to jenom doplním jak to chodí na Hané...po nás chtěli nejdříve výjádření následně žádost, pak smlouvu, mezitím zafungoval gigant, který zpracoval projekt (tady jsme byli "přesvědčeni" o jejich variantě ]-( ) a následně si gigant realizoval sloučené řízení - stavební s územním. Souseda, který se při místním projednání ohradil vůči gigantu následně na neveřejném projednání taky "přesvědčili" 8-) a pokud se nepletu mají v ruce platné stavební povolení k realizaci přípojky. Toš tak.
Odpovědět
Profilova fotka
jo jo a Haná je kousek od nás ;-) @thomson a jinak pokračuješ jak?
Odpovědět
Profilova fotka
Pro všechny... dnes jsme byli na schůzce v Novapolu - Blažovice, malá rodiná firma kosek od Brna. Na place pracují na 3 pěkných srubech a rozhodně se nenudí, že Vorle 8-). Vypadá to, že brzo budou mít stop stav na objednávky 2013. Je to radost si to projít a osahat, teď zkouší i pískování kukuřicí a srovnávají s pískem. Takže kdo chce potěšit oko a ovonět dřevo máte tip na čumendu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato územko nabylo právní moci a teď čekám na stavební úřad (běží ČOV, prodloužení vodovodního řádu a studna) to bude ještě minimálně měsíc a pak snad půjdeme konečně s domem :-S , takže se to celé sune....do..... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
do zdárné ...ho... 8-) Co řikáš na ten barák z douglasky, co si vymyslel ten Pražák? Pro mě těžko pochopitelná volba, ale nádherně to voní po pomerančích... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato HOJ Martínku, pročpak se Ti nelíbí douglaska? Vím také o jednom srubu, který stavěli z douglasky, měl své stromečky... :) @thomson tož a u nás se to s čovkou dělá tak, že se o ni žádá v průběhu stavby, nebot se ví, že je to obstrukce,,, při ohlášce byla jímka a pak se měnilo :)) JInak giganti mají zajímavé přesvědčovací taktiky, žejo :))) takové lidumilné, ohleduplné :-d
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Hoja Kashenko, já proti douglasce nic nemám, budu z ní mít podlahu... Ale právě proto, že to jádro má takovou krásnou barvu, bych si z toho dokázal představit roubenku, kde by to vyniklo, ale ne srub kde to bude na první pohled stejné jako sm, nebo jd díky bělové části, která je fakt bílá. Njn, ale krásně to voní... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem na svých toulkách objevil jednu stavbičku uprostřed lesa, takhle nějak vypadá srub, když se nenatře, odhaduju že je tak 5 - 7 let starý a asi někomu došli penízky. Chtěl jsem rozehrát hru "najdi 7 konstrukčních vad", ale fotky jsou z mobilu a ještě zmenšené, takže hrát si s dovolením nebudeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato tož proti gustu, což? i když na mně malý přesah střechy,,, a jak já bych se také chtěla toulat,,,závidím, víš to? :))) ale krásně se měj :)) kk
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že ta přírodní barva k těm oknům moc neladí i schody nejsou...... takže asi vážně došli peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa taky stavíme bez elektriky a jsem docela překvapený, že to jde docela dobře. když firmě řeknu, že není šťáva, maximálně 6kw agregát, tak se zatím všichni přizpůsobili :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@fredd1e vím, že ta první fotka je blbá, ale schody jsou tam ;-) , tamto ve předu jsou balkonové dveře - takže došli prachy spíš na terasu... co je ale asi problém, že balkonovky asi nepůjdou otevřít, protože už je stavba sednutá až na ně a futra už se kapku kroutí =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato zaujal barvičkou a vypadá hezky v řezu, ale foukal vítr a mrzlo takže ani pomeranče ani mandarinky jsem necítil :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha :-o no jo to my neznali takové věci jak se u báby sedí v peci :-D
Odpovědět
@thomson @vorelmato ... a že nevyřežou ty hnusný modříny před tím domečkem, dyk to nemá ani jedno jehličí .... to budou ňáký umělci ...
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit Jestli nabízíš 6kW agregát, tak to je dosti slušný výkon. My měli 3,5kW, jeli dvě brusky a třetí už pokulhavala. Sháněli jsme plynovou centrálu, aby měla větší výkon, ale za dva roky neustaleho provozu je úplně na odpis. Na co je ta vaše, že má takový výkon?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk Ti už myslím nevyřežou vůbec nic . To vypadá, jako že tam léta nikdo nebyl. Padly finance a možná i majitel :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk :-) 8-) třeba je to imisní oblast ... Ten pozemek je oplocený lesnickým pletivem a nemá projistotu ani vjezdovou bránu. Zajímalo by mě kdo to stavěl a kam se ten výrobce posunul...
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson Tak to měl skutečně vědět projektant,,, dost základní chyba, že to neřekl :(, chtěla bych slevu na projektu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha je to možné, ale to prodloužení vodovodního řádu by nás stejně neminulo, nemluvě o tom, že už máme aspoň v ruce PAPÍR od ministerstva zdravotnictví - lázeňského úřadu. Po pravdě ta představa naše i projektanta byla úplně jiná než to nakonec probíhá...měl to být původně fofr s tou ČOVkou, ale stavitel s projektantem míní a úředník mění :-p
Odpovědět
Dobrý den, jak dlouho necháváte po sroubení trámů vaše roubenky sednout? Myslím tím dobu od sroubení po vyplňování mezer, osazení oken... Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko okna dveře se osazují hned při stavbě, každý dodavatel má své řešení dilatačních mezer
Odpovědět
@jptn Díky za odpověď. Opravdu se to dřevo nenechává ani trochu usadit? Za jak dlouho od položení první řady trámů po osazení podlah je teda možné bydlet?
Odpovědět
Ptál se hodně obecně, ale pokud budu mít stejný dům zděný nebo roubený, který bude rychleji dokončený?
Odpovědět
Profilova fotka
to aurinka: My jsme se stěhovali okamžitě, jakmile stavbaři našeho srubu (sruby Bernat) řekli, že jsou hotovi. A bydlíme už šestý rok bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko my osazovali okna a dveře až po půl roce. Ale jak píše @jptn každá firma si to dělá po svém.
Odpovědět
@stetl Děkuji za velice hezkou odpověď. ;-) Na váš dům jsem narazila při procházení webových stránek jednotlivých stavitelů. Bohužel, nám se sruby nelíbí, ale zkusíme poptat roubenku i u Bernata.
Odpovědět
@moonnca Docela mě to totiž zaskočilo, že se už moc nenechává dřevo sednout. Vy máte okna klasická špaletová nebo dřevěná?
Odpovědět
Když vám stavěli sruby/roubenky zmoklo vám to dřevo mockrát během stavby?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?