Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa Ahoj vítám, Tě. my už v roubence bydlíme, zateplení nemáme, hranoly opravdu stačí(25cm), myslím, si že zateplování jsou jen zbytečné peníze navíc.... Roubenku máme s podkrovím, ted se roubenku-bungalov, i se stejnou firmou, chystá stavět jeden náš známý... projekt mají nádherný, myslím, že tobude i nádherně vypadat.. ale pořád mám dojem, no asi nejen dojem, že to vyjde o dost dráž.. ano nemá schody, strop..... ale velký základ, velká střecha.. je tam i velká spotřeba klád..... vychází mu to na docela velkou částku.. ale to je samozřejmě na každém, co chce, co se mu líbí, a jaký je obsah jeho kapsy ;-) ;-) Tak držím palce při rozhodování........
Odpovědět
@natalkaa jsou tlusté dostatečně, v běžných podmínkách se u nás používá u smrku cca 25 cm, na horách až 30 cm. U cedru tak -5cm, ikdyž Petr ma v podhůří Śumavy 15 cm cedru a kolik ročně protopí tu už psal několikrát. Pokud se nepletu, tak 10-12 kubíků převážně měkkého dřeva. My letošní zimu cca 9 kubíků (20 cm cedr).
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa roubenka (roubení) jedině bez izolace obvodových stěn .Pokud se roubení schová pod izolaci tak veškerá krása dřeva je pryč :-( Mám roubenku z hranolů 25cm a bohatě to stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
na fotkách jsem nejčastěji viděla jako podlahu dlažbu, prý kvůli podlahovému vytápění, že je to pro to nejlepší...Já bych chtěla korek a doufám, že by byl natolik teplý, že bych nemusela mít podlahový vytápění. Dlažbu nechci, podle mě je to sice v zimě příjemné,ale v létě to musí studit. Vy všichni máte podlahovku?
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn mysleli jsme si, že bychom bungalovem ušetřili, přece jen nemusí být dvě koupelny, dva záchody, schodiště....no musí se to nejdřív všechno propočítat a pak se uvidí, co vyhraje...
Odpovědět
@natalkaa právě,že s bungalovem musíte mít 2 záchody,zvlášť,když je větší jak 3+1 a více,mám dojem
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery fakt? no my chceme 4+kk a mysleli jsme, že jeden stačí
Odpovědět
@natalkaa vám určitš stačí,ale stavebnímu úřadu ne :-D ,chce se jít dopředu zeptet,než budete cokoli plánovat a platit,jestli vám tam vůbec dovolí dřevostavbu,bungalov a taky tyto předpisy s wc apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa takj nemusíš přece mít autom dva záchody a dvě koupelny:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa my máme podlahovku jen v zádveří a koupelně
Odpovědět
Profilova fotka
na stavební pozemek už teď jo? doufám, že proti dřevostavbě nebudou nic mít, jsme pod lesem, takže se to tam podle mě hodí. I když, vedle nás je velká vila z 30-tých let, totálně jinej styl, ale není na nás nalepená je dost daleko.
Odpovědět
@natalkaa na stavební úřad :-) ,záleží,kdy chcete začít stavět,ale za zeptání nic nedáte a jsou tu i tací,kteří mají pozemek taky na samotě a povolit dřevostavbu nechtějí.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bilbery :-)jasně že na úřad To mi ani neříkejte, že by nám to nepovolili! Podle čeho se vlastně rozhodují? Chápu, že na rovině mezi poli by klasická roubenka vypadala jak pěst na oko, ale když je pozemek v kopečku pod lesem - co by se jim na tom nelíbilo?
Odpovědět
@natalkaa záleží co mají v územní studii,některé jsou dost konkrétní,že nařizují i tvar střechy,materiál oken apod.,v chráněné oblasti to asi nebude,že.určitě se zeptejte,územní plán a studii mají i na obci.ať nedáváte majlant za projekt a pak vám řeknou,že roubenka to být nemůže
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jste mě teda pěkně vystrašili, vůbec jsem si nepřipouštěla, že by v tom mohl být problém. Radši co nejdřív zajdem na obec.
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa třeba tady @esmeralda2 by mohla vyprávět..... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn nepovolili? Dá se proti tomu rozhodnutí nějak odvolat a bojovat?
Odpovědět
Profilova fotka
No jéje :-) :-D 8-) :-o , co takhle se nejdříve seznámit se zastavovací studií, resp. územním plánem ;-) Máme tu sice "demo" demokracie, ale jako členové EU "si tu přeci nemůžeme každý dělat co chceme", bychom měli poslouchat zvůli úředníka... Držím pěsti, na Přerovsku mnoho takovýchto domů nestojí...
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa Evička( esmeralda) statečně bojuje už nějakou dobu.... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Milá Natálko, my jsme stavěli srub přímo u lesa (zadní vrátka vedou do lesa!) a na vesnici, která je napůl ze starých trampských srubů a chatek. Přesto nám zlovolná úřednice nechtěla za žádnou cenu povolit stavbu srubu, protože na "na ono místo naprosto nehodí!". Takže pozor na ouřady!
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa Jo,jo, opravdu začni na úřadě, a je třeba slyšet, jak reaguje úředník, který bude rozhodovat. V územním plánu to nemusí byt vymezeno zcela přesně, a pak přichází na řadu pocity úředníka. Někteří se nad tím ani nepozastavi a povolí, jini řeknou že takováto dřevostavba nepřipadá v úvahu, protože úředník prostě vůbec nemá představu o co jde a v živote třeba ani srub nebo roubenku neviděl. A kdyz ti začne házet klacky pod nohy.... My už jsme postavili a bydlíme, zatímco Evička stále jen usiluje o stavebni povoleni jen proto, že úřednikovi se sruby nelibi. A to má i architekt. studii, že se to do krajiny hodi ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato Stavět budeme na Prostějovsku, začíná se tam zvedat Drahanská vrchovina, jsme na kopečku pod lesem, nádherný prostředí, pro dřevostavbu jak dělané:-) Na Přerovsku vím o jednom srubu, často kolem něj jezdíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Tak to je hrůza, co píšete...Jak o tom může rozhodovat jeden člověk a ještě k tomu "pocitově". Na to by měly být přesný kritéria, aby člověk dopředu věděl, jakej koupit pozemek, aby si tam mohl srub(roubenku) postavit. Třeba chápu, že do Polabské nížiny doprostřed pole se srub asi moc nehodí, ale to by snad ani nikoho nenapadlo. Holt, máme tu "demokracii":-(
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu být zvědavá a zeptat se, kolik celkově vás stavba stála?
Odpovědět
Profilova fotka
@natalkaa Ahoj, vítej :) Nás skelet srubu vyšel na 800tis a musíme se vejít do 2milionů se vším všudy. Zda to vyjde, se ještě uvidí...
Odpovědět
Profilova fotka
My se chcem taky vejít do 2 milionů, min. milion chceme z prodeje našeho bytu a max. 1 milion snad bude hypotéka. Taky jsem zvědavá, jestli jsou 2 miliony reálné včetně oken, dveří, podlah...
Odpovědět
@kacckas @natalkaa ahoj stavitelky...fandim vám ať se vejdete do vaseho rozpoctu,ale myslím,ze to je hodně nízký rozpocet. Nas to vyšlo o mnoho více. Skelet jsme meli za 1 mil 300 i s krovem a schodistem a tak jsme si mysleli,jak srub postavime za super penizky,ale skutecnost je jiná.Dokončování stavby je o mnoho dražší. Tedy to jsou moje zkusenosti. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi To říká spousta lidí. Svépomocí jistě hodně ušetříme, ale na dost věcí stejně budeme muset pozvat profíky. Uvidíme jak nám to vyjde :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem právě zjistila, že se ve vedlejší vesnici staví srub:-) A to je asi 3 km od našeho pozemku:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi To říkají i stavitelé klasických domů, že měli určitý rozpočet a nikdy se do něj nevlezli. Zkusíme si to dopředu spočítat, kolik by co stálo a holt nebudou vestavěné skříně a luxusní koupelna, vevnitř to bude ekonomické, s tím počítám.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?