Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e gratulace!! ;-)
Odpovědět
@kasha ...a otevřít při přikládání klapku...? Tedy jestli jí vaší otopné těleso disponuje ... pokud ne, abyste neskončili jako jeden kolega, který mi po prvních dnech topení volal, že přikládá každá 2 hodiny náruč DUBOVÝCH polen, protože jinak mu kamna dokonale vyhoří... inu, asi mu jeho poradce přes topení neřekl, že existují kana se stáložárem. Jinak pokud nezabere rychlost otevírání 25 cm/ 10 min, je to v tahu ... PF
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e JUPI JUPI!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk DNES zjistím,,, ale ta rychlost je tedy přímo šnečí,,, :) podobnou jsme měli při výstupu po hloubkovém ponoru :-), i když - to tedy ne, my jdeme metr minutu a toto je trošičku pomalejší :))))),,, p.s. klapek je tam hned několik, asi zavolám prodejcům :) all-vši-toto je něco, co musí všem otevřít oko, aspon jedno a aspon an chvíli!!!!!! http://www.seberizeni.cz/inspirativni... krásný den, děkuji :) kk
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den všem. Pojďte podiskutovat o našem jedinečném stavebnicovém systému Modul-LEG®.Stavba svépomocí včetně krovu, folie a laťování je ve 4-lidech postavena za 1 1/2 dne(do 100m2).Jednoduchý systém,který si zamiluje každý stavebník při stavbě domu svépomocí.Naše jedinečné tepelné vlastnosti zaručuje naše vlasní vivinutá technologie s atestací. Rádi vám zodpovíme veškeré vaše dotazy a budeme rádi,když se vám náš systém zalíbí a budete ho společně s námi propagovat dále.Všem moc děkujeme za veškeré názory a připomínky
Odpovědět
Profilova fotka
@martinik skoro bych řekla, že tady jsi malinko mimo mísu
Odpovědět
@kasha to video je m0c krasny
Odpovědět
@vorelmato Ja tě nemít no asi to tak dopadne rapidy nerezove a s citem. Letošních 42 stupňů na slunci mi se dřevem udělali řadne starostí . nejdřív mokra až fuj a najednou jako v africe a dlouho.No i díky tvemu tipu vyhrajou rapidy pulkulate sou pěkně ale zase pří případných opravách natěru by zavazeli :-) děkuji a ad se dílo daří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martinik tady těžko:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e gratulace, seš na tom líp než já :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všichni, tak jsme včera dokončili komín, hurá :) Štíty taky dodelaný a budeme pokračovat s podlahou a příčkama. Minulý týden přijel pán zaměřit otvory na okna... Oznámil mi, že ten štít je moc velký a tak velký okna tam prostě nedostane. Že jsou přes 3 metry uprostřed, to věděl celou dobu a teď je najednou problém. Takže tam budeme muset přidělat ještě trámky. Když tam dáme na výšku dva, takže tam budou 4 skla, tak stoupne jeho cenová kalkulace o 20tisíc kč, protože okna budou muset být silnější (když už teda chceme ty trojskla)... Když tu půlku ještě rozdělíme na 4 díly, tak kalkulace zůstává stejná. To je dilema :( Ach jo... kdyby aspoň něměl podklady v ruce celou dobu a teď se bude divit. Takže každopádně musíme minimálně dva trámky přidělat, zase zdržení. Ve finále tam dáme asi opravdu 4 do té půlky, protože prachy mizej ani to nestíhám sledovat. Vypadá to, že se na jaře/létě nastěhujeme jen dolů a postupně budeme dělat vršek. Dnes večer sem snad nahážu nové fotky :) Jo a nabroušenou máme jen 2,5 venkovní stěny (jde to šíleně pomalu), z toho 2 natřený olejem a ty už začínají zase černat :( Takže dnes objednám lazuru a olejový stěny rovnou natřu i lazurou, ať se černota nerozjíždí. Myslela jsem, že olej tomu trošku zabrání a ono ne. No snad ta lazura to zachrání a černat to nebude, nebo se pletu? @fredd1e Gratuluji :) teď to bude teprv sranda :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Díky fšem za gratulace, @pekbit :-D Sice začínáme z jiných stran, ale snad na závěr bude jak srub (u mě) tak u tebe ten papír(držím pěsti).
Odpovědět
Profilova fotka
@martinik synku, přečti si název tohoto vlákna a mělo by se ti vyjasnit o čem se tady bavíme a co řešíme. Nic ve zlým, každej máme to svoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacckas jojo Kačenko a takových překvapení bude více :) připravit se na to, být pružný a vybírat intuicí :) chlapa bych klidně vyměnila, když podváděl :) ted zrovna nerozumám, kde jsou ta třímetrová okna, ale jak to zduvodnil? myslím že @sonafa má nahoře ve štítě také vysoká okna,,, my máme jen 2,5 metru-myslím :) Trojskla také nejsou duležitá, tak mužete ušetřit na tom, pakliže vyskakuje s cenama :) Co se týče nátěru - JAKOU LAZURU? malinko jsem nepochopila, určitě nebudeš dávat na olej syntetiku, žejo,,, :) ale máte natřeno základním olejem a chcete ted ten s pigmentem, ano? Osobně bych hodně zvažovala další broušenía nátěr, nebot už nneí nejlepší počasí,, uvnitř jsem sice natírala do VÁNOC, ale z venčí jsme to měli v létě,,, nejlepší je to konzultovat s těmi výrobci napřímo!!! jistě záleží na oleji, který tam chcete nanášet, ale černat by to nemělo ani po základním nátěru,, :( v jakých místech to černá? kk
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha on ten pán prý dělá okna pro Haniše, tak má zkušenosti se sruby, což je pro mě důležitý. Ale už proto, že udělal okna do stovky srubů, jak tvrdil, si myslím, že by tím spíše měl takovýhle věci už vědět. Zvlášť když Haniš dělá prosklený štíty často. No ale prý si to nechal pan truhlář nacenit ve sklárnách a kvůli nadměrným rozměrům (2200 x 1880/3410) budou ty okna nadstandartně široký, aby nepraskly a kvůli tomu se navyšuje cena. Když tu půlku štítu rozdělím na 4 části, tak to bude prý už v pohodě... No asi to tak uděláme, ať je klid. Nechce se mi zase shánět někoho novýho a stejně bych asi narazila na stejný problém. Myslíš, že trojskla nejsou důležitá? Cena na nich stoupla "jen" o 15tisíc a prý se nám to brzo vrátí, tak nevím. Lazuru jsem myslela pigmentovou, oni to tak u kreidezeitu mají nazvaný. Máme natřeno olejem zatím a černá to hlavně v těch svislých řezech, ale místy i přímo na kládě. No volala jsem do Kreidezeitu a bylo mi řečeno, že to je proto, že jsme tam nedali znovu po broušení postřik proti škůdcům a plísním... A já myslela, že to už není potřeba, když na to přijde olej. Takže bych to černý odstranila chlornanem a rovnou natřela znovu? nebo se může dodatečně na naolejovaný dát ten postřik proti plísním? On mi teda slíbil, že mi ten postřik namíchaj rovnou do tý pigmentový lazury pro jistotu. Ach jo, už mi to leze na mozek.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacckas ad okna,,, osobně trojskla nemáme a nechceme,,, nepouští to teplo o které nám v zimě šlo,,, kdysi jsem někde četla, že trojskla jsou skvělá na severní stranu a tam, kde je HLUK, nebot jsou skutečně hodně dobře nepruchodná na cokoliv-kromě světla :)))) jsou lae těžší a musejí mít i větší rámy a proto jsou i dražší, i když někde mají i marketingové tahy, jako za cenu třískla a podobně,,, :) na jižní velká okna bych rozhodně šla do dvouskel :) tzv.nepřímé vytápění a fkat to funguje, když ted svítilo, tak bylo horko :) ale nestuduji to už, jsou to mej infa u 5ti let a třeba se něco změnilo ? chce to dostat se k úpřímnému obchodníkovi! :) ad lazura - ano, oni do toho míchají ty přísady,,, my jsme po broušení již nic nestříkali a zčernaly nám pouze a nejvíce jižní čela,,, ta musím na jaře zbrousit a totálně smáčet olejem :) a pak stejně chceme zastřešení na terásku, tak,,, :) je toho hodně, vid? ale raduj se z toho,,, můžeš si takto řešit,,, jsme na tom mco moc moc dobře :) krásný den kk
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha štíty máme na západ :) Ale asi na tom něco bude, možná to ještě zvážíme a dáme si ty dvojskla. Pro jistotu jsem oslovila ještě jednoho truhláře, tady kousek od nás. Taky má zkušenosti se sruby, tak uvidíme co vyleze z něj. Díky Katrin :)
Odpovědět
@kacckas souhlasim s Karin. Na zapad si trojskla nedavejte, nepropusti vam zadne teplo od slunicka a v zime je to právě prijemne, kdyz se barak ohreje od slunicka. To je ma zkusenost. My mame trojskla jen na severu. Na jih mame velke sklenene tabule dvojsklo a v techto dnech, kdy sviti slunce vubec pres den netopime.topeni spina vetsinou jen brzy rano .pres den se nam srub ohriva pres okna . :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacckas mně okna naceňovalo asi 14 firem :))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha @kacckas @kanavi ad trojskla- my je teda máme všude.. a fakt nemůžu říct, že by sluníčko jimi nepostupovalo.... v hl místnosti jsou na východ jih, tam i terasovky.. a na západ.. takže tam jde sluníčko v průběhu celého dne.. a také místnost krásně vyhřeje... v bytě jsme měli dvojskla(stejný dodavatel)a jediný rozdíl vidím, ne v menším prostupu sluníčka(tepla), ale v tlumení hluku.. přes ta trojskla není slyšet prakticky nic.... nedávno hned vedle roubenky na louce byla sláva- 120 zaaložení SDH:-D v obci.. takže veselo od rána.. a skoro do rána taneční zábava.. my neslyšeli fakt nic.. v noci jsme šla jednou pustit pejska ven a žasla jsme co je to randál.. a my spíme jak mimina :-D takže u nás se fakt osvědčila
Odpovědět
@kasha @kanavi něco o zkušenostech 2 vs. 3 skla z "domacich" stránek ;-) http://www.modrastrecha.cz/forum/okna... spíš převládá názor, že ten rozdíl v propustnosti světla není výrazný... Určitě není pravda, že by se interiér přes trojskla neohříval od slunce, máme většinu oken na jih, trojskla jsou všude a třeba v tomto období je sakra poznat, jestli svítí nebo ne... Určitě záleží i na velikosti prosklení, čím větší, tím spíš trojsklo - světla bude dost i tak a víc se projeví lepší izolační vlastnosti trojskla. Není to ale jen o počtu skel, ale také o materiálu a tloušťce rámu (který pokud vím zpravidla minimálně u trojskla izoluje hůř než samotné sklo) a příp. dalších faktorech (folie). Za sebe bych šel do trojskel znovu, u nás hraje velkou roli i lepší izolace v létě.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelk docela by mně zajímaly nějaké měření,,, protože to většinou jsou naše pocity a nějaké infa, které jsme po cestě nasbírali,,, jenže kdo to změří bez nějakých vedlejších úmyslů :(
Odpovědět
@jptn @pavelk je to moje vlastni zkusenost, tak je docela zajimave,ze u vas je to jinak. Nebo je to v kvalite trojskel? Ja nevim. Ale mela jsem moznost u kamaradky porovnat prave tu propustnost tepla, ona ma vsude trojskla a teplo od slunicka pres to sklo citit nebylo a kdyz si stoupnu u nas ke sklu,je to jak kaminka. :-)
Odpovědět
@kanavi Nějaký rozdíl tam asi bude, ale sluníčko přes 3sklo u nás určitě cítit je. Faktem je, že z tohoto pohledu máme dům umístěný celkem ideálně. Z hlediska tepla uvnitř je určitě lepší když je řekněme +5 a "zoncna rumpluje" 8-) než když je při +10 zataženo na 10 piv :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelk @kacckas http://forum.tzb-info.cz/122311-okna-... tady je hodně zajímavého povídání,,, tady jsem myslím i čerpala, když jsem dávno hledala :) abychom mohli seriozne porovnat, tak bychom museli být na jednom místě a mít stejné domy a postávat u stejně umístěných oken :))) o tom hluku je to jasné, proto to i vzniklo, do rušných měst a ulic :)
Odpovědět
@pavelk to je nejaka telepatie, zrovna si popijim ze soudku plzenskeho pivka :-) :-) :-D a ptala jsem se manzela , kolikjsme jich od vcera asi vypili a odpovedel ,ze 10 piv. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kacckas no vidíš.... a pak si máš vybrat :-D :-D
Odpovědět
@kanavi a svítilo nebo bylo zataženo? ;-)
Odpovědět
@pavelk a dokonce svitilo :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?