Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett http://www.srubovedomy.cz/srubovy-dum... máme podobný rozměr BEZ GARÁŽE. pokud se hodně svépomocí dostaneme o 300 tis. níž, bude to fajn. pokud se dostanu na 2 mega, udělám bečku a všechny vás pozvu. bohužel tomu nevěřím. nic proti hanišům. vůbec je neznám. jde jen o ilustraci
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.srub.cz/katalog-cenik-srub... na klíč od 2 mega (píšou na úvodní straně). proč se s tím dřu jak k....n??? taky neznám, pouze ilustrace
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @terirez @tomas80 je tady hodne borcu co umi a udelaji si toho opravdu hodne sami, nepocitam se mezi ne a to mozna bude i ten duvod ze jsem hrube pres 4nasobek ceny hrube stavby .... auuuu. Soudruzi z NDR nekde asi udelali chybu 8-) . P.S.: Vzhledem k tomu, ze jeste neni hotovo, tak budu asi nasobkovej vitez :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 @thomson @terirez delam vetsinu sam, nebo s lidma kde neplatim za praci a budu rad kdyz se dostanu pod 3nasobek ceny, takze ty pomery v tech cenikach mne prijdou dost podivny
Odpovědět
Ahoj, pro terirez - hrubá stavba docela velká poloroubenka (z nosných stěn 1.NP je cca 30% cihla) L tvaru stran 12,5 x 7 + 2,5 x 7,5 + trámy přístřešku pro auto a skladu (krov cca 50m2), vzhled podlomenicové stříšky, z 30cm hranolu jedle u Pacáků. Máme v ceně podbití podhledů, záklopy štítů, stropy (fakt pěkná práce) a výdřevu příček na 2.NP, komplet krovy až po střešní folii. Cena cca 1,5 mil. Kč bez DPH. Podle mě tam prostor na to být tvrdší ještě tak 50 tisíc byl.
Odpovědět
jinak je to kacířství, za které zde asi dostanu BAN, ale osobně bych znovu řešil situaci tak, že bych udělal cihlobarák z nejtenčích nosných stěn a na části udělal "falešnou roubenku" z obou stran. Nikdo by to nepoznal, realizace by byla daleko levnější a troufnu si říct, že pocit z bydlení bude úplně stejný.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my potřebujeme dům pro 5 lidí, uvítala bych, kdyby každé děcko mohlo mít svůj malý kamrlíček, už teď se v tom jednom pokoji ti dva starší občas dost tlučou, že tam "chtějí být sami", "ruší" apod... (nechci vidět, až se k nim přidá ten třetí, to si půjdu rovnou hodit mašli asi! ). Ta roubenka, co je téměř přesně to, co bychom chtěli, je až moc velká, po pár úpravách by to ale bylo skoro ono...
Odpovědět
@terirez ahoj, nechcem ti brat iluzie ale roubenku pre 5 ludi do miliona nepostavis, my sme dvaja uz mame dieta, ese by sme aspon jedno a mame robuenku o rozmeroch 6x9m, a len hruba stavba vysla do miliona, a teraz ked pocitam dokoncovacky tak to bude este srandy kopec...
Odpovědět
Profilova fotka
@terirez jen tak namátkou... http://www.ceskeroubenky.cz/cenik-rou...
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia do milionu ne, to je jasné, ale do dvou milionů bychom se snad vejít mohli (jakože komplet hotové). @tomas80 to nevypadá zle, díky za tip. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@terirez no to byste museli hooodně máknout sami. a nesmela by být roubenka velká
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn co všechno si může "běžný" manuálně zručnější člověk u roubenky udělat sám?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@terirez my tam měli jen firmu na beton podlahy, elektrikáře, a vodáka, jen dole.... a ještě zkazil co moh :-p , jinak sami, taky pořád nemáme hotovo, je to hodně i o čase
Odpovědět
Ahoj milovníci srubů a roubenek, koukám že tu většina z vás máte sruby nebo roubenky jako patrové domy...my sme se taky rozhodli že do toho půjdem (už několik let o srubu přemýšlíme a čerpáme informace), ale rozhodli jsme se pro přízemní nebo-li bungalov stavbu. Je tu někdo kdo má přízemní domeček? Prozatím sme ve fázi kdy, máme pozemek v rezervaci, což je opravdu na začátku :-) Už sme byli i u Haniše a chceme ještě objet nějaké firmy co se tím zabívají a dokonce roku bychom chtěli stihnout aspoň projekt. S pozdravem Jana a Pavel
Odpovědět
Profilova fotka
@janinka606Ahoj vítám tě ;-) naši známí staví přízemní roubenku( Haniš)
Odpovědět
Profilova fotka
@terirez s napovedou zkusenejsich kamaradu skoro cokoliv :-) ale je to hodne idividualni a hlavne casove narocne, kdyz obcas vidim "odborniky" srubare tak si rikam ze takhle by to clovek zbastlil taky
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson My jsme taky víc než na 4násobku hrubé ;-( a to nemáme velký. Cenám na klíč za 2M nevěřím. Buď v ceně spousta věcí není a nebo to musí být jen nejlevnější materiál a čověk si to musí udělat sám. On však každej rychle ze svých finančních představ vystřízlivý jakmile se postaví hrubá a začne ta finančně náročnější část stavby. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.janovyroubenky.cz/typove-s... tady další typ, co si ještě vybavuji z mé doby roubenky. já bych ale stejně hledal menšího dodavatele. jelikož jsem z valašska, je jich tady celkem dost (hlavně v okolí karlovic), ale neřešil jsem, takže konkrétně neporadím. v kontaktu jsem byl pouze s tímto řemeslníkem, ale o ceně jsme nakonec nejednali, protože jsme šli do srubu: http://www.radekondruch.cz/ na práci se dá ušetřit statisíce. osobně nevěřím tomu, že to, co přes firmu ušetříš na dph, ti zaplatí práci. považuji to za absolutní nesmysl, ale někdo to tak tvrdí. rodičům firma účtovala i dopravu, když něco zapomněli nebo jim pochyběl pytel cementu. komedie... svépomocí = časově náročné + fakt že jeden člověk nic velkého neudělá obvzlášť pokud nemá zkušenost svépomocí = problém s dopravou materiálu (švagr má dodávku, manitou, valník) základy svépomocí: potřebujete šikovného zedníka (u nás byl každý den po práci); naházel výšky a vše založil. samotné položení armatur a vylití ztraceného bednění zvládne každý, kdo chce. minulý týden jsme dodělali sokl, takže je na co položit prahovou kládu. dům máme ve svahu. bagr s tatrou stál cca 30 tis.; beton do základu a na deku kolem 50.tis. ztracené bednění, cement, armatura, kari sítě atd. cca 20 tis. zedník k dnešku max. 10 tisíc. piva moc :-) štět do základu (beton - žádné cihly) jsem poctivě vláčel od jara všude, kde se bouralo. většinou od známých za pomoc a odvoz. toho zedníka je potřeba proto, aby tam za vás přemýšlel a udělal to, co neumíme. z matematického hlediska je to jednoduché, ale v praxi to chce mít pár grifů, které tu matematiku přenesou do reálu xxx krát zvětšeného. sokl máme 1 metr nad terénem (měřeno od paty základu), takže celkem zvrchu dolů cca 190 cm až 200 cm. trámy na roubenku a vazbu, desky, latě svépomocí (většina roubnkářů v okolí to tak řešila) - pokud máte vlastní les, není co řešit. pořez na mobilním katru nás stál 500 kč/kubík. kulatinu na pořez jsme i dokupovali, takže se mohlo ušetřit 30 tis., ale bohužel. u zděného domu nemá smysl kupovat kulatinu a pak ji svépomocí řezat. náklady za nákup kulatiny a pořez budou stejně vysoké jako při koupi hotového řeziva. v důsledku máme navíc cca 8 kubíků smrkových, borových a modřínových desek + cca 1400 m latí 60 x 40. nějaká úspora tam je, ale za tu práci kolem odkorňování, ukládání atd. to zas až tak nestojí. nemluvě o tom, že jsem tam měl 4 chlapi 4 dny a nemusel jsem je platit. pokud nemáš les nebo ti někdo nedaruje klády, vykašlete se na to. - dál nevím, protože dál nejsem 8-) čekáme na sruba, takže řešíme drenáže, styrodur, terén kolem atd. myslím, že se dá udělat svépomocí nátěr, podkroví a záklopy, ale uvidíme. nerad bych mluvil o něčem, co jsem nikdy nedělal (kromě vaty mezi krovy). každopádně elektriku (hromosvod ano), vodu a hydroizolaci sám nedělám a dělat ani nebudu, protože na to nemám gulky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jo a samozřejmě krytina. stačí jeden zkušený pokrývač + hromada DPHáček (dones ,poď sem, honem)
Odpovědět
Profilova fotka
další věc. volba materiálu. pokud tam budete cpát současné trendy (nadkrokevka, dřevovláknité desky a co já vím ještě), vše se prodraží. nechtěl jsem do domu cpát polyš a vatu, ale asi nám nic jiného nakonec nezbude. střecha je drahá jako pig. km beta oproti bramacu vychází pomalu o polovinu levněji. dá se udělat za 100 nebo za 400 tyček. a to se nebavíme o zateplení štítu, střechy, podlahy podkroví. tož tak
Odpovědět
Profilova fotka
ono je dobrý těm kamarádům, když už se jim moc nechce, udělat občas bečku. to musí ocenit každý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 tak to mne vyjde levne, ochotny pracujici mam pouze 2 a jsou to abstinenti :-)
Odpovědět
@geodett to bychom skončili u projektu
Odpovědět
Profilova fotka
pouzivali jste na hromosvod klasiku FeZn, nebo jste nekdo investoval napr. do hliniku?
Odpovědět
@geodett Taky mám šikovné a ochotné kamoše, kteří se nebojí pomoct ani na velikonoce, samozřejmě řádně posilněny. No byla to komédie, dostat ten oný strom do srubu :) Nedám na ně dopustit, za pivo a párek... Hromosvod je hliník, v zemi je železo. Na výběr jsem jaksi nedostal. @tomas80 @terirez Ty katalogový ceny na klíč jsou pěkná hovadina, vynásobil bych to minimálním koeficientem 1,5. Hrubá se dá celkem dodržet (koef. x1,1). Je fakt důležité počítat i s náklady mimo dům. Jako např. kadibudka, úpravy pozemku, bagrování, příjezd cesta, dláždění, plot, vodovod, ele., nádrže, čov, zahrada, vercajk, sklep, studna, kůlnička na dřevo, zničeho nic to udělá melcek, jen to hvízdne. U mě dělá jen vercajk, zahradnické potřeby a všelijaký drobný potřeby 90.000,-. Prozatimní financlist mého sroubečku 8x10 m: HOTOVO: hrubá st. 1 mil. pozemek 430 tis projekt 80 tis. bagrování celkem 30 tis. studna 40 tis. základy svépomocí 130 tis. střecha 350 tis. okapy + hromosvod 30 tis. nátěry 50 tis. komín + pec 170 tis. vercajk a kravinky celkem 100 tis. NEHOTOVO (vše s otazníkem): izolace střechy a štítů + skladba stropu 100 tis., zdi 1NP + příčky 2NP vč. omítek nebo obložení plácnu 100 tis. podlaha s vytápěním 100 tis. okna + dveře 140 tis. ele rozvody + vodovod, odpad 100 tis. podlahy + obklady (dlažba nebo palubky) plácnu taky 100 tis. životunezbytné vybavení (kuchyně, sanita, 1stůl, 4židle) min. 150 tis. KČOV + nádrž na dešťovku + septik + vodoměrná šachta 100 tis. sklep mimo dům 40 tis. plus upgrady ve smyslu "to se v celkové ceně baráku ztratí" 100 tis. občerstvení + dojíždění ? CELKEM: 3,7 mil. Většina krom hrubé, střechy a rozvodů svépomocně. @terirez Moje představy ve tvé aktuální fázi byli také do 2 mil. - bez pozemku, vybavení domu, studny, sklepu, čov, nádrže a jen obyč krb. (takže minus 850 tis.) Hmm, tak jste mě dokopali spočítat si předpoklad do konce, nemám z vás radost. Sice dost zakulaceně zhruba ale myslím, že to bude ještě víc :-S To není možný, vyveďte mě někdo z omylu v té části nehotovo. To chce panáka 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik předpokládám, že KČOV bude kořenová ČOV, myslím, že v tomto bodě a v podlaze s vytápěním jsi velký optimista
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik hmm u mne podlaha v prizemi: Dlazba 100m2 po 800kc (mame bridlici a tady se da urcite usetrit) Lepidlo quickmix rks 23 pytlu po 360kc Sparovacka cca 10 pytliku po 120kc Prace (vcetne rezani na diamantove stolni pile 58tis Koupelny v tom nejsou. Horni patro podlaha modrin 80m2 po 455kc (finalni vrstva) palubky douglaska na steny 240m2 po 350kc Stroje (pokosova pila, cirkularka, hrebikovaci pistole, hoblovka na listy) 55tis Hrebiky a srouby cca 2500 Dvamesice prace po vecerech. Horni koupelny delam sam Jen specialni dia kotouc na mramor stoji 3000. Bile lepidlo je min 500 za pytel spis 800. Hydroizolace taky raketa. Fuj radsi to uz ani nebudu pocitat. Ale neni to jen o cene obkladu za m2
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett my mame hlinik protoze mame hlinikovou strechu
Odpovědět
@esmeralda2 jj, kořenovka svépomoc by měla do 50 jít. Vycházím z podobné, která přišla ještě na míň. Podlahovku (buď voda nebo prý nějaký chytrý kabel) momentálně uvažuji jen kuchyň+koup.+předsíň, zbytek dřevo ale je to bod, který se pořád mění. Ještěže stavím tempem lážo-plážo :-) Momentálně mě tlačí soused, stává se z něj problémista, chce mě 2.6. odpojit od ele., že to bude přesně 2 roky, co jsem už na něj napojen, a že by to jako stačilo. Vždycky se usmívá, jak je všechno v pohodě, jak se domluvíme a pak si nechá něco nakukat od příbuzných, rádobyexprtů a rádobykamarádů, kterým jde stejně jen o to, jak si namachrovat ego. Mám sloupek přiveden k domu, chybí jen přidat svůj sloupek na hodiny ale nevím, jestli můžu už cokoliv (např. stavební rozvadeč) připojit za to, nebo mě pustí šťávu až po instalaci rozvaděče v domě (do domu to musím ještě protáhnot asi 15m chráničkou v zemi). Nevíte někdo ? @jumpmans nj, ty máš samý speciality ale uff asi to bude ta položka, která se zdvojnásobí. No, budu doufat, že se objeví kouzelný dědek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik my měli sloupek svůj osazen hodinami od začátku, to dům ještě vůbec nestál, a připojeni bylo na stavební tarif
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?