Ahojky, hledám někoho, kdo staví rodinný domek,ať už s firmou na klíč, svépomocí nebo sám a má předpokládaný termín dokončení v červnu 2008 + -.
My stavíme s firmou na klíč a 31.6.08 by měl bý domek hotový, proto piště piště, podělte se o informace ať můžeme porovnávat... :-D
Ahojda holky, takže hlásím, že náš domeček vichřici ustál bez jakékoliv újmy. Včera jsme ho byli zkontrolovat, čekali jsme pohromu, ale naštěstí nic. Akorá nám trochu klesl písek kolem ČOV a hlína, tam kde se kopalo, takže to budeme muset ručně navážet na kolečkách, ale to je maličkost ;-)
Dnes nám měli z katastru smazat tu druhou banku, ale teď jsem na to koukala a pořád nic, tak jsem zvědavá. Za chvilku zavolán naší poradkyni a ať to udělá jak chce, ale prostě to dnes bude.
(Jééé, ve škole máme nějaký zabržděný počítače a nejdou na nich vložit smajlíky :-(
čauky, jsem někde vyštrachala, že má Rako zdražovat obklady o 4-8% ]-( :-( od března 08. To se z toho po...jestli mi to zdražej, už takhle to je docela drahý....a už to ani nestihnu objednat, když je to teď od března...jsem tam poslala mejl, tak mi snad odepíšou...
No, tak to bude super ]-( To se nedoplatíme vůbec.
Holky, musím se pochlubit. Už mě z těch úřadů vážně klepne. Dnes nám konečně vymazali tu druhou banku a když jsem šla na úřad, že to vyzvednu a hned nafaxuju do banky, tak jim zrovna dnes nejde dálkové připojení ke katastru, takže mi nemohli vytisknout list vlastnictví a musím tam zítra poslat naší poradkyni. Snad pošlou penízky do čtvrtka a v pátek tam naběhne eletrikář :-D
Už mě z toho fakt klepne :-D
Kati, pak napiš, jak to dopadlo s tím Rakem.
Hoja holky,
tak doufám, že dnes bude líp než včera, u nás pěkně foukalo.
godi, to je fakt, večer jsme si s manžou na ty úřady připili :-D Dnes mi má volat tak poradkyně, kdy pošlou penízky, tak jsem zvědavá. Snad to bude co nejdřív :-(
Jiank vám přeju hezký a rychle utíkající den. Já budu až do 18.30 ve škole ]-(
Čauky,
godi: jojo slevu nějakou mít budeme, ale je přece rozdíl jestli teď z těch stávajících cen nebo ze zdraženejch.
Na mail mi zatim neodpověděli.
U nás se zatim nic neděje protože čekáme na ten statickej posudek a novou projektovou dok. na krovy.
Dneska budu volat truhláři, aby přišel zaměřit kuchyň :-D přiznali nám tu půjčku ze SFRB jupíí :-)
no, takže je to pravda, že to zdražili.... je to v průměru o 40-50 Kč na m2, to je děsný, myslela jsem, že to spíš zlevněj, když vyšli s novýma modelama a oni to všechno zdražili...u jedný koupelny nás to vyjde o 1000 kč dráž.... ]-( ]-( ]-(
hm, tak to je super ]-(
Kati a to vám zaměří, když nemáte omítky? Mně totiž řekl, že to může zaměřit, až budou omítky, že kdyby to zaměřil dřív, tak by ta kuchyň nemusela sedět :-| a jelikož tam chci atypickou rohovou skříňku a musí to být všechno rovné a přesné, tak radši počkáme ;-)
hamar:
proc by to nezameril? my jsme tak ani firmu co nam bude delat kuchyn na zamereni nemeli. Zmerili jsme si to sami a dali jim rozmery v jakych chceme tu linku udelat
já nevím, mě řekl, že to musí být rovně, že nevíš, jak bude tlustá omítka, takže aby ti nikde nechybělo nebo nepřebývalo, tak by se to mělo zaměřovat až po omítkách. A je to celkem logický :-| Známý vyměřoval kuchyň taky před omítkama a nakonec měl kuchyň delší a poličky mu neseděli, takže to nechával předělat. Ale třeba když je šikovnej truhlář. Ale já si říkám, stejně budeme čekat, než zaschnout omítky a podlahy, než se podlahy položí, tak bude mít truhlář dost času to udělat ;-)
hamar:
tak my v kuchyni ani omitky nemame, na Ytong, kdyz se lepi obklady tak se omitka nedela, jen se to pretahne lepidlem, je to trochu jiny nez u "klasickych cihel"
Jak mohli mit kuchyn delsi?? Chci kuchyn 3,10 m tak me ji proste tak udelaji, stejne se linka neprirazi uplne na zed, ale necha se tam par mm vule, aby mohla zed dychat a zakryje se to listama....
hamar: no logický to je, ale mě řikal, že si to chce změřit hned jak bude hotový první patro. Zeptám se ho na to, jestli by tam neměla bejt nějaká rezerva.... Za jak dloho vám ten truhlář tu kuchyň udělá? Nám budou dělat omítky asi už v květnu nebo v červnu a pak už se budem stěhovat, takže se mi fakt nechce čekat dva měsíce na kuchyň :-|
jééé hoja kači, tak se tu zase po dlouhé době potkáváme :-D
prý za necelý měsíc, záleží kdy mu dodají dvířka. Stejně ty omítky se musí nechat apoň trocha vyschnout, takže se hned nemůžeš nastěhovat ;-) Ale zeptej se, on sám bude vědět, jak to dělá a hlavně má zkušenosti a každý to dělá jinak ;-)
hamar:
no jo, holt mame neco extra:-) no snad nebudeme prekvapeny.-)
My mame dodaci termin kuchyne 3-4 tydny, ale nam to nedela truhlar, ale kuchynske studio.
kaci:
a nejde udelat omitky driv?? nemuzes davat kuchyn na neomitnutou kuchyn, to asi opravdu ne.
Hamar: no já nevim, kdy dělají omítky :-D já tomu prd rozumim a nevim, co se kdy dělá, tak je možný, že to už bude dřív. Ale radši se s tim truhlářem chci domluvit dřív, protože toho má hodně, tak aby měl dost času, uvidíme. Právě kvůli tomu, že toho má dost nevim, jestli s nim sepisovat nějakou smlouvu o dodacim termínu tý kuchyně a popřípadě nějaký sankce za nedodržení. Mam takový obavy, abych mu v březnu nezadala kuchyň, v červnu bysme se stěhovali a kuchyň ještě nebyla... :-| Asi přijede příští víkend a prej nad tim strávíme tak 3-4 hodiny, tak to jsem fakt zvědavá, co tam chce takovou dobu dělat.... :-p :-D
kaci:
tak smlouvu byste urcite meli mit, to si myslim ze urcite a na nejakem terminu se dohodnout a i sankce. Je to peoste obchodni vztah se vsemi nalezitostmi...a mel by vedet, ze kdyz mu zadas ted kuchyn, za jak dlouho je to schopen dodat!
3-4 hodiny...tak to pak napis co tam tak dlouho delal, protoze to me samotnou zajima:-))
godi: to taky nevim, co tam chce takovou dobu kutit. Prej je už teplo, tak to prej nebude vadit, že budem na stavbě...hoho, chci vidět, jestli bude příští víkend teplo. Asi to bude měřit a kresli a já nevim co ještě... =-)
my třeba grafický návrh kuchyně mít vůbec nebudeme.Jen jsme se domluvili kde co bude, jk to bude asi předběžně vypadat a na zbytku se domluvíme, při zaměření.
Je to strašně šikovnej stolář, kterej ví, co dělá, takže to nechám na něm :-D
Kati, to byě taky zajímalo, co tam bude tak dlouho dělat, i když než se na všem domluvíte... to taky zabere ;-)
aspoň budu, doufám, příjemně překvapená. Celkem si to umím představit, tam je hlavní ta kombinace barev a to zmákneme na vzorníku ;-)
Nevím, jestli vám to dělá kuchyňský studio, ale já totiž co vím, tak víc než polovina soukromých stolářů/truhlářů grafický návrhy nedělají. Nebo aspoň kterých jsem se ptala, všechno si kreslí ručně, protože si to u toho rovnou propočítávají.