Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@mojsha - je, tak on existuje někdo, kdo nemá hlídání stejně jako já. Všichni kolem mně mají spousty hlídání a já si připadám jako blázen, protože své děti tahám opravdu všude. A to mám 3.
Jak si tak vybavuju KS, tak se většinou řeší věci postupně, tak se s manželem dohodněte na všem dopředu a rozdělte si úseky. Jeden bude řešit toto a druhý zase něco jiného. Tím pádem vždycky ten druhý nebude muset vnímat na 100% a bude se věnovat dcerce.
Přeji ať to dobře dopadne a ať jste spokojeni.
Ahojky, tak zase po nějaké době...nakonec jsme se rozhodli pro Kubis 631+ 2 moduly, kuchyňka místo pracovny otevřená do obýváku, venkovní komín ( nerez)- na štítové straně, pračka a bojler nahoře v technické místnosti, okna zvětšená o 10 cm + přidané v dětském pokoji a chodbě a zvětšené francouzké okno. Fasáda zatím vyhrává bílá+světlé dřevo a šedá okna...asi tmavě šedá střecha...jo a nahoře nad schody (v ložnici vestavěná skříň, v obýváku a kuchyňi podlahové topení Fénix a zbytek domu přímotopy....už se nám to kreslí :)
@evapetrikova finální cenu ještě nemám, ještě nás čekají koupelny, kuchyně a něco naskáče za dveře a podlahy.....zatím jsme na 2,5, ale s opravdu hodně úpravami...Stavět budeme na praze-západ a stavíme s OC Praha se kterými jsem opravdu spokojená. Všechny moje výmysly bez problémů akceptovali a hledali způsob jak je realizovat.
@jasamin Dííííky jsi hodná, psala jsem do Boleslavi a pan Pýcha mi psal že není vůbec s dětmi problém, takže mě uklidnil a já už mám hotový seznam věcí co připravíme dopředu.A vzhledem k tomu že spoustu věcí od RD nebereme tak snad to půjde - musí
Ohledně těch dětí už jsem si taky připadala jak exot,přece je nedám na den na řetěz k popelnicím..
@mojsha Úplně v klídečku:) Máme děti dvě a staršímu jsou 3 a je to pěknej divoch, takže my když někam jdeme tak to stojí za to ale vždycky jsme to zvládli:) Neboj bude to dobrý:) Pak určitě poreferuj:)
Ahojky holky, ještě mě napadlo u Kubise 631, nevíte jestli by šlo vyměnit spodní koupelnu za zádveří? :) Bylo by to celkem fajn, že bychom hned při vstupu byli u schodiště:)
Holky tak už jsem volala na RDR do Olomouce, prohodit to půjde, nebude s tím problém, akorát norma je, že koupelna nemá být součástí obytného prostoru, ale vedle, ale pokud by to staveb.úřad schválil, tak není problém. Co tomu říkáte?
@mojsha My jsme na KS byli od 9 do 17 hodin a to jsme se připravili. Předem nám řekli, že si máme připravit nákresy, kde budeme mít umístěný nábytek, zásuvky, světla, jak se budou otvírat dveře a okna, jaká budeme chtít kamna, jak budou zapojená, veškeré barvy a materiály atd. vše se pak na místě dolaďovalo. Praxe bývá taková (alespoň v OC Praha, kde jsme my), že si na víkend před KS půjčíš z OC veškeré vzorníky, co se dají odnést a máš tak čas si vše předvybrat a v klidu barevně sladit.
@bzulenka Ahojky, my to máme ještě trošku jednodušší, bydlíme v paneláku a máme sklep. Byt bychom rádi pronajímali a sklep si necháme:) Jinak by mohli třeba vypomoci rodiče a nebo něco nacpat do zahradního domku:)
@bzulenka Myslím, že něco by se dalo umístit pod schody (teda v 632). Kola třeba do suchého stání, když se zastřeší. My stavíme hned vedle pozemku, kde máme chatu, takže asi budem dávat do kůlen, které u ní jsou, nebo přímo do chaty. Nebo postavit zahradní domek, nějaký jednoduchý na nářadí apod.
@evapetrikova Dobré ráno, byli jsme spokojeni, snažili se ve všem vyjít vstříct. Chtěli jsme např. bezbariérový sprchový kout netypických rozměrů, nejdřív řekli, že to nepůjde z technických důvodů, ale pak se jim podařilo vymyslet řešení. A ani nevnucovali dražší nadstandarty. Sami upozornili, kde by to byly vyhozené peníze a kde má smysl si připlatit. OC Beroun neznám. Ale ať je člověk kdekoli, je potřeba vše pečlivě kontrolovat. Všichni občas děláme chyby, takže i projektanti a snad ve všech návrzích jsme našli nějakou chybu, ať už to byla studie, návrh koupelny nebo kuchyně. Vše hned ochotně upravili, ale platí "důvěřuj, ale prověřuj"
@pilousot Skvělé, děkuji moc:) My zkusíme vyměnit koupelnu za vchodové dveře jestli nám to dovolí. Nevím, ještě jestli by to bylo dobré, ale to zjistíme asi dle výkresů. Jaký jste si nechali udělat topení? A máte 631nebo 632?
@evapetrikova Máme 632 + 2 moduly + garážové stání, topení jsme nechali přímotopy. Trochu jsem se těch přímotopů bála, ale pán na KS nám řekl, že dům je hodně zateplený a že si prý stačí uprdnout a je teplo :-) Sám bydlí 2 roky v Nova 101 a prý stačí, když přijdou z práce a za hodinu se jim dům ohřeje o 1 až 2 stupně jen jejich přítomností. Říkal, že kdyby stavěl znovu, půjde do přímotopů taky. A samozřejmě budeme mít komín a krbová kamna jako alternativní zdroj, abychom splnili vyhlášku.
@evapetrikova Jeden vyjde, myslím, na 100 tisíc, ale to je zrovna podle mě investice, která se vyplatí. Dodatečně už to pak udělat nejde a radši připlatím ta modul, než třeba za barevná okna atp. Jsme s přítelem spíše praktici, takže jsme více řešili u jednotlivých položek funkčnost, než vzhled.
@pilousot jj jasný to chápu, ale my od RDR např. nebereme kuchyň, dveře, podlahy takže se nám to o tento čas zkrátí, co nejvíc se budeme snažit rozmyslet doma aby na místo vše šlo lépe a děkuji za rady ;-)
@mojsha Nejvíce času nám asi zabralo rozmístění zásuvek, světel a vypínačů. Podlaha a dveře byly otázkou chvilky, řekli jsme tuto značku a vzor chceme a bylo, kuchyň také nemáme v dodávce od RDR. Ale třeba právě ty zásuvky, světla a vypínače jsme měli předkreslené a řešil to hlavně přítel, já tomu až tak nehovím, takže si myslím, že pokud si to vezme na starost spíše jeden z vás a druhý se bude věnovat spíše prckovi, tak to bude v pohodě. Pořád se nás ptal, jestli nechcem pauzu a tak, došli jsme si normálně i do hospody na oběd. Řekl, že má na nás rezervovaný celý den až do večera a že se přizpůsobí našim potřebám. Takže si můžete dělat s malou pauzy, jak budete potřebovat. Budu držet palce, ať vše proběhne ke spokojenosti :-)
@pilousot děkujeme :-) určitě ty zásuvky i světla a vypínače si také předkreslíme... s tím počítám.. z RDR mě ujistili že dcera s námi není problémem, takže dopolko zvládneme a po obědě jí uspím v kočárku a snad se povede vše doladit...
@pilousot Máš úplnou pravdu, také se k tomu dostávám. Barva oken a podlahové vytápění nejsou tak důležité investice jako rozšíření. Chtěla bych se tě zeptat na ten sprchový kout. Taky bychom ho rádi...aby sprcháč byl jen vykachlíčkovaný, žádná vanička.)Jde to tedy?