Chci se zeptat jen pro info. Když se vezme hypotéka 2100000 Kč Stačil by přijem 34000Kč. Dalo by se to zvládnout? Spíše mě zajíma kolik by cca byla splátka a jaké jsou výdaje ohledně pojištění domu atd.. To nejnutnější. Moc děkuj.
@mitote tak takové kravinky jsem teda zatrhla, že to už je moc. jedna věc je, aby se ve správných chvílích správně topilo, větralo, ale zas nepotřebuju, aby dům poznal, kdo zrovna vstal nebo přišel domů a podle toho jednal. nám stačí pohybové čidlo, kamera, to topení, větrání, žaluzie. ale rozhodně ne, aby se zaplo radio nebo i uvařila káva :-D
@hajglish já bych z toho vyvodila závěr, že zvládnout se to v současnosti dá, když někdo musí a chce, ale vzhledem k tomu, že nikdo nevíme, co bude za pět, deset, dvacet let, tak by si řada lidí netroufla do toho jít ;-)
@blahova_andrea no já si hned, jak jsem to četla, vybavila, že za 30 let, až už bude muž pomalu ve věku starého pána, vlezu rozespalá do koupelny a z repráků na mě vybafne nějaká Eva s Vaškem, Míša Tučný nebo tak něco :-D :-D :-D
@zmrz_lina mě vyděsila hudba jako taková. já mám ráda po ránu více klidu a na hluk mi stačí děti :-N navíc teda hudba, kterou má rád muž by mi po ránu přivodila infarkt či depresi, vzhledem k jeho oblíbenému volume možná i hluchotu. fakt ne, díky :-D
@hajglish zvládnout by se to dalo. Zvažte to, že v budoucnu už bude hodně obtížné hypo získat. Jestli vlastní bydlení opravdu chcete, jděte do toho, protože pak vám už nepůjčí. V dnešní době by nemuselo být tak těžké si v případě potřeby zvýšit příjmy.
@hajglish pokud vám banka půjčí, tak by jste to měli zvládnout....
My máme příjem +- 44tis s tím, že chceme hypo "jen" na mega a půl. Což by se zdálo jako v pohodě, ALE jen co dostavíme, tak chci jít na mateřskou, když jsem to tak propočítávala tak náš příjem bude +- 30tis. což je méně než vy, ale musíme to zvládnout !!!!
Po některých tech komentářích by meli lidi s platem pod 50t. Sedět na zadečku v nájmu a cpát peníze do cizího. . 😕 pokud vám. Pokud vám banka takovou půjčku schválí tak proc ne..vlastně už přitom vám vypočítá ji přesné splátku jakou budte mit a můžete se pak rozhodnout podle toho.. ted jde jen o to aby se to bance nezdálo málo... ale za mě Teda lepší platit 10t.hypo s tim ze jednou to bude Vaše a deti.. Než cpát 10t.měsíční za nájem cizím. Lidem..😉
@jirkonson no ted je to vůbec zase prý od května ještě nějaký příškrceny a bude to asi horší a horší... a ty vyhlídky popsány tady 20 let dopředu. . Proboha kdybych mela takhle přemýšlet tak radši ani nepojedu na dovolenou kMori protoze přeci jenom pro 4 lidi už to skorem 100t a co když by se za 20 let mohli hodit..😕 atp..
@jirkonson Tím se nenech mýlit, ona vám ve skutečnosti banka půjčit chce. A když jste rizikovější, pohlídá si zástavu a pak jí je vcelku jedno, jestli máte rozpočet na hraně nebo ne ;)
@jirkonson nás taky..
@blahova_andrea no Já mám deti ještě malý tak ne ale co jsem pak tak schválně zkusila dat kdyby už byli deti ve skole..letecky do hotelu.. na all inclusive a aby byl resort blízko k.Mori.. a vyšlo mi to na osobu cca 20t no plus něco s sebou pojištění a do ty 100 už moc nezbude.. ale určíte se dají sehnat i levnější ale i tak to bude třeba 50 -60t.
@jirkonson jo tak Chorvatsko Já myslela spis poradnou dovolenou..Mé Chorvatsko moc nenadchlo a vracet se tam už nechci..😂 takže jsem koukala spis na Kypr. .Krétu...Rhodos... a letecky..
@prcek91 ale Já jsem tim spis chtěla říct že tady všichni pisi co bude za 20 let tak asi každý resi co bude v budoucnu a to ze napíšu ze Máme příjmy tolik tolik neznamená že nemám spoření pro Dítě nemam urazocku se spořením stavebkni spor...atp..ale přeci tady nenapíšu Dory den máme příjmy 50t..chceme si brát 3miliony..synovi sporime od narození tolika tolik tam a tam..atp.. zakladatelka chtěla vědět jAka by byla splátka cca..a jaky základní výdaje. .a jak se.to zvládá... to jestli někde spoří mají někde něco ulito atp. Už k ty otázce opravdu není důležitý a každému to.muže byt jedno.. Jako Já si přečíst některý ty komentáře před tim než. Jsme do toho šli tak asi doma sedim na zadku brečím ze nemame zahrádku a deti.mužou ven tak max. Do parku.. a cpu 10t.mesicne za nájem. . Ted Máme zatím preklenovak na 6ti. .hypotéka bude 3.5t... a hlavně to cpu do svého...
@prcek91 Proč si myslíte, že z toho lidi co pronajímají mají 10 tisíc? Že lidi co bydlí v nájmu cpou celý nájem do chřtánu majiteli. A energie se jako platí z čeho podle vás? Kdyby osobně pronajímala byt, tak jen energie + internet + bytový fond oprav dělá 6000,-. Nepočítaje ty statisíce, co jsem dala do rekonstrukce s přítelem. Takže ten ,,výdělek" 4000,- z nájmu mi bude ku prospěchu tak v roce 2050.
@casmaria tak Já bydlíme v nájmu v cihlaku s 16 ti bytama... hypotéka byla splacena už před dvěma lety...platíme všichni 10t. Nájem energie jdou za námi.. Podle. Majitelky ted ten dum už nic moco nesežene navíc energie společných prostor platíme. V nájmu určitou položku.. tak dejme tomu ze 1000 mesicne.od každého jde.na energie.spol.prostor.. a zbytek jde kam? Majiteli..
@prcek91 Nechápu vaše myšlenkové pochody, v jedné větě píšete, že bydlíte v nájmu a v druhé větě, že hypotéku jste splatili před 2 lety? A 1000,- za veškeré energie v bytě? Kde proboha žijete? V jeskyni? 1000,-/měsíc nestojí dohromady ani studená a teplá voda....
@casmaria majitele splatili hypotéku před 2 lety.. a píšu ze energie jdou za námi ty si platíme sami a nám chodi vyúčtování za vodu elektridu a topeni atp. S tim.nemá majitel nic společného. .1000kc je na elektřinu spol.prostor..Jako je kočárkárna chodba sušárna atp..Už to chápete nebo to.mám napsat ještě podrobněji? Nejlíp naskenovat nájemní smlouvu? 😂
@prcek91 A co, že majitelé splatili hypotéku před 2 lety? Investovali do toho bytu ve kterém bydlíte své peníze, které se jim prostě ještě nevrátili. Pokud platíte 10t nájem a dalších 6t energie, tak to už je jen na vás. Pokud si myslíte, že vás majitel okrádá, tak si najděte něco jiného, a nebo to udělejte jako oni, vemte si hypotéku na byt a pronajímejte ho. Nájem vám přeci (dle vás) splatí celou hypotéku a za 30 let budete vesele vlastnit byt. Tak jednoduché a primitivní je to podle vás, ne? :-)