Děkuji, jsem rád, že nemusím od domu k domu a nastavovat tělo kýblům odpadu, které by se na ně měly snést.
H.
to petrfrenk: To je krásné, že mu říkáte "cipísek", pohlaďte ho za mne, já (my) nemáme vnoučata a jsme velmi rozezleni na naše čtyři syny (spočítal jsem je zodpovědně, žádný omyl!)
@petrfrenk hehe jsem energeticky míň náročný, na kole jezdím celoročně :-D 8-) s tím topením a ohřevem vody je to zatím horší plyn+elektřina, ale jen co dostavíme, hned se to zlepší ;-)
@pavelk
... až budu bydlet v kraji, kde se brambory dávají v březnu do hlíny a jsou i měsíce, v nichž vůbec nemrzne .... budu jezdit na kole klidně i do hospody ...
@stetl
sedí mi na klíně a jeho plyšová hlava mě lechtá na bradě... jsou to naše zlatíčka ... Možná že jsou synové naopak velmi zodpovědní ... Jsou věci neovlivnitelné a nevysvětlitelné ....
PF
@petrfrenk ;-D nj, tak v zimě bys kolo měl samozřejmě vyměnit za běžky, že ;-) v tom to já tady mám složitější, když už náhodou napadne, všude nasypou hromady soli, na chodnících se stopy taky neudržují ;D, prošlápnou to nejde, bo všude je když ne sůl, tak písek, takže to drhne...;-D tak prostě nezbývá než jet na kole...
...z vážnějšího soudku...v přízemí máme ode dneška polystyrenový kobereček a pozítří se začne dělat podlahovka...
@stetl
... vodopád z přehradní nádrže Jordán v Táboře .....?
Pohladil, Honzo, hladím ho jen co přijedu domů celou dobu než jdu spát ... on chodí až po mně ...
@pavelk špatně špatně,,, další pokus!!! je to v 30 metrech, na Orliku bych se už ztratila v bahně :),,, mimochodem - my stavíme také, ale dovolená být musí :))) to je hezké pravidlo, toho se držím :))
to pavelk:
No jo, jsou to viktorky, k tomu jen, že jsem u nich natáčel před 36 roky film a byl jsem tehdy i na safari na řece Luagwa. A tak dlouho jsem o tom své ženě vyprávěl, až jsem řekl, že bude lepší, když ji tam odvezu. Navíc jsem si užil, že jsme letěli letounem A-380 pro 800 pasažérů!
kasha: vypadá to na Rudé moře, ale to jen hádám. Závidím, já neumím plavat, natož se potopit!
@stetl :) nene, není to Ruďák, je pravda že je tam mnoho potápěčů a je to takové akvárium tam, ale dal další snímky,,, a jeden bude skoro jako ten slon :)
Sice trochu odskakujeme od srubů, ale je to proto, aby při stavění lidé nepřestali žít,,, nebot to celé stavění je cesta :),,,
@stetl Tak to se mi ulevilo. Pořád mi nešlo do hlavy, v jaké pohádce to s vaší paní žijete :-) Napsat omylem nesmysl je normání :-N , ale je skvělé, jak nemáte o těchto platbách přehled. To Vás alespoň články a zvěsti o zdražovaní elektřiny moc nerozhodí ;-) :-D :-D
to kasha:
tak tam, co jste byli, jsem určitě nebyl. Netuším, kde to je a poddám se...
to sonafa: není skvělé, když člověka opouští soudnost! Ale pan doktor Alzheimmer má ze mne radost!
Víte, zrovna teď přikládám do krbových kamen a je to ta nejhezčí činnost dne, plameny a teploučko... Co víc si mohou mé staré kosti přát?
A je fajn, že si můžeme psát i o jiných straostech, než o stavbě
:)) myslela jsem že BONIFACCIO (nebo jak se to píše :) poznáte, je to překrásné městečko Korzárů na Korsice :),,, tedy jsme byli okolo Korsiky a Elby :)
Dobrý večer všem.... ad dovča-my teda moc nejezdíme.... u nás je dovolená už to , že jsme společně doma.. ;-)
Ale dneska bylo u nás v okresním městě zahájení adventu... ohnostroj, přijeli" umělci z Prahy,",,,celé to pořádalo jedno rádio....no.... odpolední program jsme neviděli, dorazili jsme až na ten " hlavní"....projev starosty, zapálení první svíčky, rozsvícení stromu, ohnostroj.... a pak jsme čekali na to vystoupení hlavní hvězdy, no předtím se ztratilo několik dětí a psů. takže je z podia neustále " nabízeli"... když je zdárně vrátili tak začala ladit kapela.... to jsem neviděla-hodinu poslouchat raz dva, raz dva, Michalééééé do dvojky víc kláves, néééé níííííž, ted výýýš... kytara nejde.... Michalééééé do šestky přidat... no po hodině a s pocitem omrzlin jsme " tento"koncert "opustili :-| a interpreta zaslechli až když jsme o půl km dál lezli do auta ]-( takže tak- abych taky přispěla něčí mimo stavbu :-D
Jinak to jsem neustále na telefonu, ted jsme tam měli dohromady kluky tesaře již s klempířem, aby oplechoval štíty a oni mohli pokračovat, příští týden nás maj již prý opustit, další roubenka v hale čeká ;-)
Tak tohle mi napsal chlapík co mi bude dělat energetický průkaz -tl. srubove konstrukce (střed. prům. 35cm) jak je patrna z vykresu je z hlediska platne legislativy nevyhovujici a pro budovy s charakterem trvaleho bydleni se jiz nepouziva. Je nutna kombinace s tepelnym izolantem. Zpravidla se v dnesni dobe uziva skladba kdy z vnejsi strany je srubova konstrukce stred je tvoren mineralni nebo jinou izolaci a ze strany interieru se pouzina opet obklad stabilizovanou palubkou vetsi tloustky /min 19 mm/
Tož nech mňa mory zeberů, co toto má zas byť? A když některému srubařovi řeknu že chci kulatinu 38 tak nezřídka řekne že je to zbytečně moc. Pavel má stěnu 20 (sice hranol, ale to se tak asi srovná), Petrfrenk snad ještě míň, tož kdo je tu divný?
Držte sa :-o
@vorelmato no, my sice máme ten cedr=tůji (20cm, Petr dokonce 15cm), který prý izoluje asi o třetinu líp než smrk, ale to je jedno...řešením je vyměnit chlapíka...nám vyšel energetický štítek dokonce jako B pro projektovaných 24cm smrku (ikdyž částečně to má na svědomí původně uvažované tepelné čerpadlo, jinak by to bylo nejspíš C, jako vychází většina srubů). Nedělám si iluze, že by tihle energetičtí počtáři tušili, že je mezi těmi různými druhy dřeva nějaký rozdíl, co se týká izolace.
Takže některý z těch počtářů to evidentně počítá špatně...pro praxi jsou důležitá čísla, která tu uváděl Petr - 10-12 kubíků dřeva ročně, a to ještě převážně měkkého...
@vorelmato cha cha cha, úplně mi křečuje od smíchu břicho :-D :-D :-D Pro bydlení se již nepouživá? A co ty odhadem stovky srubů, co se u nás v posledních letech postavili pro trvalé bydlení? Chudinky obyvatelé, jestli oni tam již neumrzli :-p :-p :-N
Pozri: http://www.srubypacak.cz/cz/kategorie...
Dobre rano vsem. Chtela bych Vas tady pozadat o radu..s manzelem jsme se rozhodli postavit si roubenku,nasli jsme si predlohu domu,viz obrazek c.3 a poslali to do 3 ruznych firem a cekali. Ted se nam dve firmy ozvaly a od tohoto typu domu nas odrazuji a poslaly zpracovane projekty na domky s klasickou strechou. Mate nekdo podobny domek jako my a je s nim nejaky problem? Nejak nechapeme,co by na tom melo byt spatne :-( Dnes mame s jednou firmou schuzku,tak at muzeme prednest i nejake argumenty z praxe. Dekuji :-)
@jptn a co to bylo za umělce?
@vorelmato hele, pošli toto do časopisu sruby a roubenky, myslím že to stojí za tu srandu :)
@mppm podívej se na domeček našeho stáleho dřevomila "pavelk" - jinak ale pro dřevný dům je nejlepší pro ochranu dřeva mít velký přesah střechy!!! o to méně budeš dřevo ošetřovat! a střešní konstrukce musí být trochu jiná, než jsou běžné - jestli je to do prostředí, kde bývá více sněhu, dost se do nehodí, hodně zatíží selý krov a budete ho muset mít hodně předimenzovaný,,, jinak 3 poptané firmy - hodně málo! poptej všechny v české republice :) vzdálenost nedělá při této kontrukci až tak veliký rozdíl v ceně :) tož tak,,, - mimochodem, co Vás vede k tomuto typu domu? bungalovy se moc nehodí do českých končin, nebot je tady mnoho dnů topných a tím je to energeticky náročnější dům a více peněz taká z kapsy a posílá většínou čezu nebo rwe :)) - a ty dva domečky, co jsi tady uložila se liší, který chcete?