Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@cutworm Děkujeme, že ses připojila do debaty. Není rozhodně třeba se příliš zabývat tím, co stojí zrovna stavba roubenky. Je to podobné jako jiný dům, jen cihly se vymění za dřevo a uvnitř někdy také betony ustoupí suché podlaze(dřevo, izolace). Jinak vše jako jinde. Takže je jen třeba vědět, zda chceš bydlet ve svém domku či v paneláku, u lesa či v centru metropole,... a tím víš vše. ;-) ;-) :-) Určitě sni dál, časem se všechny sny splní.
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa en. štítek asi ano, ale u rekreační stavby projde rozhodně jiná hodnota U, proto asi český úředník nemá u chaty problém s otevřeným krbem ]-( . Co nám ale zatím orgány nezakázaly je trvale bydlet v takovéto stavbě, ale oni jsou kluci šikovní a určitě se brzo polepší :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato Když si tam nepotřebuješ napsat trvalé bydliště, tak ti to nikdo nezakáže. :-) Ono k úřední trvalé stavbě má pak obec povinnosti (svoz odpadu, udržba silnic .....), takže to např. někde na samotě k trvalému nepovolí.
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato ....jako např. u nás :-| :-| :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Tož že by se jim nechtělo vyhrnovat cestu rybářům ;-) , tak mě napadlo jak jste na tom s čezem, pohlo se něco? My bychom zítra měli dostat dokončený projekt s tech. zprávou, ale ..... mám tušení že v tom bude nějaký háček - jako zatím vždycky. Takže zítra srubolidičky ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato tak at to klapne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
JOJO zítra 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato Vloni dokonce těm rybářům sníh prohrnuli! Ale posledních cca 300m k nám už ne :-D Dnes probleskla dobrá zpráva, prý je hotový projekt pro územko na kabel a trafačku :-) Leč ještě stále chybí 2 majitelé pozemků, přes které se jde a nedali souhlas :-p :-p Takže bez nich zatím pan úředník konat nemůže....
Odpovědět
Přeji dobré ráno srubařům a roubenkářům - chtěla bych ještě poprosit o radu, v které bance vycházejí nejvíc vstříc při stavbě srubu/roubenky. My jsme totiž včera byli v ČS a KB a odešli jsme značně znechuceni..obě banky chtějí předhypoteční úvěr za nehorázné peníze a pak hypotéku jen do výše max 70%..a to všechno kvůli tomu, že nechceme klasický zděný dům, ale roubenku :( Něco naspořeno máme, platy dobré, ale 600.000Kč dohromady opravdu nedáme a ručit majetkem rodičů nechceme. Myslela jsem si, že bance může být jedno, jestli postavíme domeček za 5 měsíců nebo za 2 roky, když tu hypotéku budeme platit tak jako tak, ale prý ne, že výstavba roubenky je moc rychlá oproti zděnému domu a na to se bude vztahovat pouze předhypoteční úvěr, že nic jiného na tento typ stavby nám nedají..nechápu, fakt nechápu. Setkal jste se s tím už někdo nebo je to zase nějaký nový výmysl?
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm Tak to mi přijde opravdu jako nový výmysl! ]-( Máme sice srub, ale typ stavby s námi nikdo při hypotéce neřešil, odrazilo se to pouze na odhadu stavby pro banku, protože odhadci většinou na toto neměli tabulky a naceňovali to podle podobných vzorových případů. Konkrétně v ČS nám normálné hypotéku na srub před 2 lety dali, vůbec se nad tím nepozastavovali. My jsme ji nakonec od nich těsně před podpisem nevzali. Předhypotéční úvěry dělali před 15ti lety, pak s tím přestali. To už zase blázní? :-| Zkuste toi v Raifce, tam jim srub také nevadil. Dobu dostavby také nikdo neposuzoval, to je vaše věc. 70% bývá obvyklých, ale někde jde i více. Fakt je třeba si ty základní udáje u různých bank zjistit, většinou to zjištíš i na internetu.
Odpovědět
@mppm tuto jejich argumentaci moc nechápu, naši roubenku skládali dohromady 2 týdny a myslím, že u klasické konstrukce to bude stejné - jeden týden přízemí, druhý střecha s podkrovím, s partou zedníků se stejně velká zděná stavba dá postavit prakticky stejně rychle...co dělají u montovaných dřevostaveb, kde ráno je jen deska a večer stojí dům? My máme hypotéku u ČS, problémy s tím byly, ale jiného rázu. Půjčovali jsme si jen menší část celkové ceny.
Odpovědět
@pavelk Problém je v tom, že oni si pod pojmem dřevostavba představují montovanou dřevostavbu a prostě si nenechali vysvětlit, že je to roubenka. No prostě blbost první kategorie :( maximálně můžeme zkusit jinou pobočku, jestli nenarazíme na někoho inteligentnějšího. Podle nich se to prý prostě jen poskládá a hotovo, zatímco u zděného baráku je ten postup pomalejší a je vidět jak roste, zatímto u dřevostavby je to frk, frk a stojí celej barák. Komerčka zase řekla, že na roubenku buď 100% a vyšší úroky nebo nic. ČS zase předhypoteční úvěr za hodně peněz a pak jen 70%, tak si připadám jak v kocourkově..Může jim být přeci jedno, co si stavím za barák, když jim ho stejně několikanásobně přeplatím :(
Odpovědět
Článek se načítá
@mppm s tou zděnou stavbou to platilo tak možná v době kdy se hrubá stavba nechávala vymrznout a dům se stavěl několik let, teď už to nikdo nedělá, ale pokud to v bance neví a nechtějí vědět, tak stejně nenaděláš nic...
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm my měli od projektanta jakési " nacenění stavby pro banku" a pak odhad již udělaný odhadkyní banky budoucí ceny stavby nebo tak nějak se to jmenovalo.... a na základě toho nám banka schválila hypo..... problémy nebyly, máme u RB
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Soni, to ti 2 lidi ten souhlas odmítli nebo nekomunikují nebo nejsou k nalezení ? Pro něco z toho řešení existuje @mppm znám jednu srubařskou firmu, která tvrdí, že jejich stavby financuje ČSOB, tak bys to mohla zkzusit tam, ač proti této bance mám jinak výhrady. Také bych se přikláněla k návštěvě jiné pobočky a k tomu neříkat předem, že se jedná o roubenku. Chcete stavět rodinný dům a jestli vám to vychází v penězích, tak by jim to teoreticky mělo být jedno. My jsme měli problém s Uni Kredit, která trvala na tom, že kolaudace bude nejpozději do 2 let a jejich peníze se budou čerpat až nakonec, z velké části po kolaudaci. Pak se tam změnily pracovnice a tyto argumenty jsem pak již nikdy a nikde neslyšela.
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Jedna parcela asi z 20ti, 2 sourozenci (přičemž jejich maminka souhlasila!) odmítli podepsat souhlas, protože peníze které jim za to dává eOn jim bylo málo. Tak specielně jim nabídli jednou tolik, a to jim bylo stále málo. Chtějí místo cca 15ti ti tis. co dostali ostatní 100tis., a to jim samozřejmě nedají. Jedině že to dáme mi soukromně. A to samozřejmě nedám. Navíc to chtějí dopředu, dřív než bude jisto, že se VN přivede. No prostě hajzlíci. Už se s nimi dohadujeme rok.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm ahoj, zkus nějakého dobrého finančního poradce, oni mají všechny bankovní ústavy v merku, není pro ně problém najít nejvhodnější variantu, a úvěr vyřídí za tebe. Podotýkám - měla by to být ověřená osoba, která nestraní nějaké bance ale vybere nejlepší variantu pro tebe, pokud možno doporučená někým kdo už měl tu čest a je spokojen. Já jsem našel slušnou ženskou s dobrými referencemi v Hodoníně, nakonec do toho sice jdeme s liškou po vlastní linii :-o , protože to co chtějí banky u nás je skoro nehoráznost. Pokud to máš do Hodonína blízko, někde ten kontakt najdu 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jináč děda "nezklamal", zase to v ruce nemáme, ale už mu chybí jen situace a zprávy, jinak už jsem to všechno viděl :-o na vlastní 8-) a jedem dál en. průkaz, požární zpráva, projekt topení, elektrika... kolotoč už se pomalu točí :-)
Odpovědět
@vorelmato Finančního poradce už máme a i přesto to skončilo tak, jak to skončilo :( Z ČS se nám pak ještě ozvali, že je ještě jedna možnost a to ručit budoucím domečkem + pozemkem + nějakou další nemovitostí, která se třeba po 3 letech z této smlouvy uvolní..což nechápu už vůbec. Chceme půjčit 1.800.000 a ručit mám majetkem za 3.800.000...? Takže si před Vánocema beru dovolenou a jdu se poptat do dalších bank. Jen doufám, že to bude mít lepší výsledek. @esmeralda2 Oni se nás přímo ptali, jaký typ domu chceme stavět + ČS spořitelna má mít na tento druh staveb spec. program, aby se urychlilo splácení faktur dodavatelům. Takže proto.. Jinak jsem to nikomu necpala :D @pavelk "s tou zděnou stavbou to platilo tak možná v době kdy se hrubá stavba nechávala vymrznout a dům se stavěl několik let" Jen škoda, že banky v této době žijí pořád :D
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm Zvláštní, my jsme taky obcházeli snad všechny banky v okolí, na zbytek jsme se zeptali té poradkyně a nikde jsme nenanrazili na podobný problém. My na částku 1,5 mega ručíme ze začátku pozemkem a v okamžiku vystavění hrubé stavby srubu ručíme domem, pravda máme pozemek a dostatečnou hotovost.
Odpovědět
@vorelmato pozemek máme taky, hotovost nějakou taky, ale požadovaných 600.000kč to opravdu nebude :) Nevadí, nebudu tu zahlcovat téma diskuzí o hypotéce. Všem děkuji za předchozí rady, půjdu zjišťovat další možnosti :)
Odpovědět
Profilova fotka
:) ahojky všem,,, po totálně slavícím víkendu se hlásím,,, třetí den v práci se rýsuje velmi pozitivně,,, no a jak s hypotékou - máme u čsob a v pohodě ručíme pozemkem a majetkem-stavbou. Je pravda, že jsme už měli kus postavený, než jsme hypotéku dostali, ale kromě snižování odhadu byii v pohodě. Krásný den všem a vydržte ten zajímavý začátek zimy,,,, kk
Odpovědět
mppm - co se týče té hypotéky, tak čsob nám pokeždé vyhověla:-) Stavíme sruby a Roubenky dlouho a V 50% to bylo od čsob. A za 600.000kč to bude maga stavba hrubé stavby:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj.... ahojky... dřevolmilci,,, mám dotaz pro praktiky - objevila jsem dlažbu, po které pasu už dlouho, imitace břidlice, ale jeví se mi hodně drsná,,, chlap jdoucí kolem mne zrazoval, že se to bude šíleně udržovat,,, nemáte náhodou někdo zkušenost??? sííím??? krásný večer prosincový... kk
Odpovědět
@kasha Karin, to je f klidu. Sem taky drsnej, ale udržuju se snadno ... spíše se teda držím. Di dotoho! PF
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk Zlatíčko toto jsem sice nečekala, ale nepřekvapilo mne to a velmi jsi mne potěšil, děkuji :) moc :) kk
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha No Karin, já osobně si myslím, že to bude boj :-D ale ty ho zvládneš.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn když já nechci bojovat s podlahou :))))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha jooooo, život je holt otázkou priorit :-D .. ale važně.. za sebe myslím, že se to dobře udržovat nebude...
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn no vážně, i já si to myslím, ale je tak krásná, přesně přesně z mého snu!!! no a ted co udělat :)))
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?