Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa jojo, jsou takoví přičinliví, u nás ve sklepě zatím nebyli :),,, kdoví, jestli nemá obecní vodař velký odběr?? 8-) ale my to máme ošefované,,, snad,,, měla bych tam zajet, jestli nemáme okolo čovky a vsakovací studny zamrzlé vodopády :))) ... se tady směju a nevím nevím co bych dělala :))) ad sníh - tož SONI, asi si budeme na zimu vyměňovat na nějakou dobu sruby :))) co?... říkáš,. že máte připravenou radlici, jo? no to my také, ale trakturek je pod dvoumetrovou závějí :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Jo, radlici jsem přikázala přidělat už v prosinci, kdyby jsme se nemohli dostat ke srubu. ;-) Ale to jsem si asi spletla kraj s tím tvým :-D Včera manžel vozil traktůrkem dřevo do dřevníku, a radlici tahal pořád před sebou, srandovní... Mám foto, ale nemůžu ho ale dostat z tabletu-ještě to zkusím na jiném počítači. A také máme další "havárii" - praskla nám šamotová deska v krbu-ale to se prý stává, krbař už objednává novou, topit prý můžeme. Mám pocit, že z těch oprav člověk nevyleze... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa SONICKO, už jste si jednou zabydlovali domeček,,, říká se tomu DĚTSKÉ NEMOCI a chvíli trvá, než se vychytají a obzvláště u sroubků, které nejsou až tak běžné, žejo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha No já právě myslela, že těmto vychytávkám se už díky zkušenostem vyhneme. Ale myslím že jsem prdlajs zkušená-jak je vidět se zamrzlou vodou, jak říkal i Petr -... pro příště... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa jenže jak je můžeš vychytat, když stavíte srub poprvé ? :-D ,,, tož tak další srub ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím vás všechny, já si užívala trochu toho lyžování (naštěstí tam nebyly ty šílené teploty, jak u nás v CZ, tak se lyžovalo krásně) Po dojetí domu úsměv malinko zamrzl-dům se celý týden nevytápěl a po příjezdu tam bylo +6 st, než se dům kompletně celý vyhřál a prohřál , trvalo to víc než den a půl :-) První hodiny jsme trávili u krbu a čekali na příjemnější stav. Do baráčku nám chodila denně kamarádka krmit kočky, tak hlídala, kdyby to kleslo k 0, měla spustit elektrokotel...To nakonec nebylo třeba. My ho nechtěli pouštět, přece jenom, kdyby se něco stalo -někde vylítl ventil, něco prasklo a hlavně nebyl rok puštěný :-) Tak při příjezdu se spustil i s krbem a jelo to vše o 106. Tak přeji málo havárii, a protože trochu napadl sníh u nás, tak doufám, že budem moc po sjezdovkách ještě vytáhnout běžky :-) Brusle se vyzkoušely hned v neděli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a Soni, máme taky prasklou šamotovou cihličku v krbu. Já jednou nějak dost důrazně přikládala a polenem do té cihly napálila a ta se rozlomila a odpadla. Manžel ji pak lepidlem na šamot slepil a zpět přilepil. Je tam už 4 rok a drží :-) Prostě chtěla být jiná, než ostatní, tak si praskla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 Ta naše nejrpve vypadala jen prasklá, tak jsem se nevzrušovala. Ale po vychladnutí začaly okolo praskliny opadávat kousky, to už by na zalepení nebylo. To je skvělé, že vám v domě vydrželo +6. Obydlený prostor asi vydrží déle. Neboť mi při těch mrazech jsme po dvou dnech bez topení vždy na 2,5st. :-( Ale těší mne, že nikde netáhne, ani u oken necítím žádnou změnu pohody. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno:) Tak se musim podělit o další můj karambol..v noci začal dost hučet elektrokotel..tak jsem k němu šla a byl hrozně nízký tlak,tak jsem otočila ventilem že připustim vodu a ono nic..připustila jsem vzduch,rána jak z děla a šílenej smrad,tak jsem ho odpojila..pak slyším jak něco někde kape no a u krbový vložky z jednoho ventilu pěkně kapalo,tak jsem to utáhla a dobrý ale vůbec jsem nemohla spát,měla jsem panickou hrůzu že vyhoříme:( Už mě to vážně nebaví,chlap se vrátí konečně zítra,on stim stejně nic nenadělá ale bejt na tohle všechno sama,to je teda fakt výhra..Jsem zvědavá,kdy si toho domečku začnu užívat,zatim jsem zněj vyřízená a unavená jak pořád něco nejde:( Tak snad jste na tom líp! Hezký den ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak to je mi líto, že takhle bojuješ. Já si říkám, že zrovna kolem topení jsem dost mimo a že kdyby se něco dělo, že nevím a jěště že tohle řeší manžel. My také , když dojeli z těch hor, pustili krb s vložkou, k tomu elektrokotel a taky to nebylo úplně vše OK, nějak se nemohlo rozejít čerpadlo a taky jsme kolem toho docela běhali. Kdyby vylítl ventil u krbu, tak by byla si pěkná potopa.
Odpovědět
Profilova fotka
@janullii JANICKO!!! zase musím malinko mentorovat, ano? :) Myslím, že je velmi důležité si uvědomit, jak obrovské štěstí máme, že bydlíme právě kde bydlíme... že tyto "katastrofy" jsou fakt totální hovadiny, i když ti to v danou chvíli přijde k pláči! Všichni máme tak nějak zakořeněno, že dobře j jen tehdy, když všechno bezchybně klape... Nene, není tomu tak,,, dějí se nám věci a ne náhodou, abychom se rozvíjeli, učili a uměli bojovat,,, Když se Janičko smíříš s tím, že budeš různé věci řešit a že vše je řešitelné (kromě konce života!), zklidníš a všechno pujde bez bolesti. Já vím, mně se to řekne, mám už dost roků a k tomu všemu jsem musela dospět. Nikdo mi to ale takto nevysvětloval... I když, kdoví, zda bych naslouchala, byla jsem velmi tvrdohlavá a nabíjela si nos často :)... Moje rada nakonec. Pozitivně se zamysli a hledej v místě bydliště údržbáře (myslím k DOMU :)))) a zavolej mu a požádej o pomoc odborníka. Také bych s topením nehla!!! Ale na všechno mám v telefonu tel.čísla různých lidiček :) ... a mimochodem, Vy máte i místní vodovod? když zamrzla voda ze studny, tak neteče, ale to by jsi v domečku asi nemohla bydlet, to je pravda :)... Držím palečky, aby jsi všechno zvládla v klidu,,, jde to hladčeji! kk
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 no já nerozumím spousty věcem..ale taky vždy vím komu zavolat.. @kasha mám špatný období,mám pocit,že se nic nedaří,jsem na to všechno sama,tak se občas rouhám:)no dnes mi přijede pán,tak se modlim,aby to nebylo nic hrozného..Jinak máme pouze studnu,jiný zdroj vody nemáme..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@janullii Jani, dost dobře tě chápu, vím, jaký to je...... musíš si na to zvyknout... a až budeš mít děti, bude to další starostm na kterou budeš taky sama ;-) ale to si zvykneš :-D S ´domečkem věřím, že po všech těch útrapách už bys ráda klídek, ale on bude.... sama tomu taky věřím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janullii @jptn HOLKY milé,,, hlavně si nemyslete, že přijde čas, kdy si budete užívat klidu,,, někdo ho má až na závěr! těšit se z toho, že to všechno mužeme řešit,,, jaké útrapy, když každá taková záležitost nám rozšiřuje obzory!!! čím více toho víme, tím méně nás někdo napálí a že těch napaličů je - žejo :) JASNE je, že není stále blankytno,,, ALE JE! :) povinná četba - na netu najít hooponopono :), také - miluj svůj život, naposledy zmíním to, že žijeme v prostoru na Zemi, kde je úžasně! Dětičky jsou více radost, než starost. :) další povinná četba - 4 dohody :) nebo divadelní představení pana Duška-téhož názvu :) a JANICKO, když je zamrzlé potrubí ze studny, jak se k té vodě dostáváš? asi mi chybí jedna informace, protože jestli neteče, tak se nedá připustit nikde :)) a co pejsek? zlatíčko? spává s Tebou v posteli? my jsme tomu našemu plyšákovi ze začátku toto nedovolili a on se občas v noci vleze do nohou,,, :) ale babičce leze až ke krku, když si chce v noci hrát :)))) kk
Odpovědět
Profilova fotka
janullii: Klidně si tady posteskni, on pak člověk najde tu schovanou v sílu v sobě a jede pak jak čert :-) Jak to popisuješ, tak jsi to zvládla skvěle..Mně bušit v topení a muset někde něco dopouštět, a hlídat tlak...tak šílím:-) Já teda žiju na vesnici, kde je vždy nějaký chlap v baráku, takže věřím, že kdyby nemohl můj, vždy se najde někdo, kdo může. My třeba teď pomohli jednomu prasati v chlívku:-) Půjčili jsme mu tam jeden provozní přímotop:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 :))) no to je krásné, pomáhat se má, tojojo,,, vypadá to, že se nemá stýskat,,, nojo, vlastně nemá :)) ale je to dlouhá cesta, než tam člověk dojde a je to cestak klidu a míru a skoro nic tě nerozhodí,,,, jenže to je právě asi výhoda zralého věku :) TEDY máš pravdu, Jaňulka je šikulka!!! a jen tak dále,,, hrozně moc podporuji a chválím ty ženy, které nesjou 100% záviské na chlapovi :) a nejde o emancipaci, jde o to, aby se nezhroutily, když chlap odejde,,, protože se to může stát kdykoliv a jakkoliv :) papa všem ,.) kk
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Karin kluci jsou ted už nějaký pátek dospělí... ale... kdyby to šlo, ráda bych ti je někdy půjčila, v dětství a pubertě, když manžel byl taky často pryč, jako u Jani.. a já na ně sama.. v ředitelně jsem měla svééé křeslo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si říkám, že někdy ze sebe děláme superženy, co prostě dokážou vše...nejen táhnou pluh, ale i bednu piva a přitom si krásně namalovat oči :-) Jsëm nejstarší holka ze tří holek...Ta, co vše udělá, jsem byla hned , jak holky přišly na svět :-) Někdy si říkám, jak by to bylo možná lehčí nebýt tak "emancipovaná", ale pak si zase říkám, že už bych to nebyla já a lámat něco přes koleno se prostě nedá vždy. A nejlepší motor na vše je pochvala...To člověka nastartuje ani neví jak. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn :)) tak byli živí, to je krásné!!! ale vím že se mi to dobře píše :)) @morana128 máš pravdu, nějak málo se všeobecně chválí!!! moje babička říkala, že se nesmí do očí chválit, to je ale blábol, co? :))))
Odpovědět
@janullii na tebe se ty problémy teda valí,ale fakt si dobrá. :-) já vím, že při těch problémech si pak člověk těžko může toho baráčku užívat, ale až se to všechno vyladí tak jak má, pak si klidu budeš užívat dvojnásob. Čím víc máme hmotných statků .... tím více problémů a starostí se vyskytne.O dětech nemluvím, to by měla být jen radost a ne starost, že jo! Celý život se člověk honí, aby na to či ono vydělal, aby splatit půjčky atd.. a když toho vysněného cíle člověk dosáhne, tak zase prahne možná po něčem úplně jiném, nebo si říkáme, že jsme to mohli udělat úplně jinak... je to stálý kolotoč, ale jak píše Karin...to co se děje, nás pořád posouvá někam dál. a jeden citát: Každá zkušenost, která tě přiměje pohlédnout strachu přímo do tváře, ti dodá sílu, odvahu a sebevědomí. Pak si můžeš říct: "Přežil jsem tuhle hrůzu. Přežiju i všechno ostatní." Eleanor Roosveltová tak hlavu vzhůru :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Teda holky, vy jste se rozpovídali..Nechci si stěžovat,vim,že všude je něco..taky by mě nebavilo,kdyby šlo vše jak po másle.Je fakt,že ty nervy kolem vyběhávání papírů a úřaování a následně i stavění,tak nás to s manželem více sblížilo..někdy na mě přijde taková krize a chvíli mi trvá, než si vezmu k srdci Karčiny slova:) Jinak Jackynek mě neuvěřitelně nabíjí,je to můj miláček a jak jinak-spí semnou v pelíšku a pěkně mě zahřívá,teď to budu potřebovat o to víc,než mi to zpraví.. Jinak já se snažím být samostatná a dělat si většinu věcí sama ale nemůžu to dělat když je chlap doma,to pak má pocit,že vlastně doma nic dělat nemusí,že to zvládnu sama,takže přednim dělám,jak je hrozně potřebný:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi moc hezky napsané:) děkuju! je fakt,že mě ty starosti nějakým způsobem vnitřně posilují ale ta prvotní reakce se u mě projevuje takovou beznadějí až posléze vysvitne sluníčko..ale co bych chtěla skoro ve 26-ti letech,že.. Na dětičky se taky těším ale chci si je užít až bude domeček pro ně připravený:)
Odpovědět
Profilova fotka
@janullii jsi šikovná a statečná!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn no to je chvály..děkuju Jituš:)
Odpovědět
@ vši Také znám hezké přísloví.... UČENÝ Z NEBE NESPADL - ZATO BLBCE JAKO KDYBY SHAZOVALI...! PF
Odpovědět
Profilova fotka
nebo jak zpíval Méďa Béďa v jedné pohádce - co tě nezabije, to tě posílí
Odpovědět
@esmeralda2 co mně nezabije, to mě vysílí ...
Odpovědět
Profilova fotka
no a pak tedy KAŽDÁ RADA DRAHÁ :)
Odpovědět
Profilova fotka
přátelé, pamatujte, že nejhorší smrt je z vyděšení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte všichni dřevomilci. Byl někdo omrknout výstavu FORWOOD 2012 v Letňanech? Zastavili jsme se tam včera a bylo to příjemné překvapení 8-), největší dojem jistě dělala firma CEDER ze svým skeletem a medvědem, jinak hodně zajímavých podnětů z různých řemesel =-) , prý je ještě za 14 dnů výstava v Holešovicích asi větší ?? Jinak tam byl Pacák, Tábor, Rajec, Haniš,.. pro Ty co zvažují příště doporučuji, výstava včetně střechařů !
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?