Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@kasha to se vrací do pravěku? Já jsem s malou dcerkou a velkým manželem žila 2 roky, v čerstvě postavených cihlových dvou místnostech. Topili jsme kachlovýma kamnama na kterých jsem vařila. Koupali jsme se v kuchyni v dětské vaničce postupně všichni a na wc na zahradu do kadibudky. V lednu měla dcerka 40-ídku horečku a to teda žádná romantika nebyla.Co bylo pozitivní, že jsme konečně byli sami i za cenu nepohodlí.
Odpovědět
@petrfrenk :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tož mi to nedá a musím doplnit PF na obrázku o hodně štěstí a duševního zdraví... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk @vega280 Možná by vám neuškodilo něco si o tom pročíst,,, třeba se tomu budete smát a třeba se zamyslíte a uvidíte věci z jiného směru. (před nedávnem jsem měla podobné dotazy-sama sobě, ale nemávla jsem nad tím rukou) Malinké děti, novorozenci mají nemoci z důvodů rodičů a nějaké nefunkčnosti rodiny. Většinou se tím mají učit dospělí, že něco není tak, jak si právě myslí! Zní to divoce, ale funguje to. Obyčejné virozky u školiček jsou normální prověřování imunitního systému, který byl velmi bolestivě a nemilosrdně zasažen a poničen všemi povinnými očkováními, kdy nemáte šanci zjistit, co v tom očk.seru je nositelem, nebot je to totálně tajné a když už to investigativci zjistili, tak začali proti tomu brojit. Nepište mi prosím něco ve smyslu, kde bychom byli bez očkování, zkuste si najít větší infa na netu a pak si uděljete obrázek. Mnoho maminek, které vzaly zdraví svých miminek do svých rukou nelitují, nebot jejich dětičky těmi virozami netrpí, jejich imunita je neoslabena a tak to krásně zvládají. Petře, abych neobešla kyčle a pozitivní myšlení v děloze :) právě maminka nemusela mít vubec pozitní myšlení a plod všechno přebírá už od první buňky,,, ale k diagnostice je třeba znát daleko více věcí, to je určitě pochopitelné. K odsouzení myšlenky stačí pouze posmešek :) co? Ano vím to, je to ten čas, který nám většinou nedovolí, abychom se v něčem do dusledku pídili. Ale co se týče našeho a našich blízkých zdraví, tak to asi stojí zato. a doktoři Vám nemají šanci říci pravdu, nebot ji sami neví, nebot naše školství je ochromeno a učí jen 100let staré věci :( a když nějaký vědec vymyslí něco velmi účinného, tak se ho farmaceuti zbaví! Když se najde super doktor, tak ho vyštípou i z cechu! tak je to všude. Je třeba být STADEM, nemyslet a dělat, co se od nás očekává už od narození! Veselé a skotačivé děti znásilnit hned v první třídě tím, že musejí sedět jako přibité v lavici a poslouchat nesmysly :( báchorky :( vega-co máš na mysli návratem do pravěku-napsala jsem toho tady mraky, tak nevím k čemu to je. jako že nechci podporovat čez a jiné nehorázné společnosti, které ožebračují všechny lidi? že chci být soběstačná a nechci jíst jídlo, které připravují hromadně a dávají do toho všechno, jen je potraviny, které tam mají být? 2 místnosti plné lásky a života jsou nesrovnatelnou záležitostí ve srovnání s palácem o 35místnostech a zlatými klikami a kartami a žádnou komunikací!!!! a i tak to mají, tam kde je hodně peněz. 40tka horečka? osobně jsem ji měla mnohokráte a moje dcera mívala také. Co je horečka? POUZE to, že tělo dokonale pracuje a právě tou teplotou zabíjí viry a bakterie. A když horečku potlačíš, tak nemoc prodloužíš. A slovo nemoc je od slova ne-moc. Jako že nemužeš :) a když imunita funguje, dodáme vodu a teplo a počkáme a jeto. Jsou vyjímky, o tom nemohu psát, vyšlo by to na knihu a takových knih je už mnoho :)) Ptali jste se, odpověděla jsem, jak to cítím. Nejsem doktor, jsem stavař a i to je jedno. jsem POUZE žena, kterou před pár lety začaly bolet kolena a ten skvostný lekař mi řekl, že v mém věku mám na to nárok a lepší to nebude. :-D chvíli jsem na něj nadávala, ale teď mu příležitostně poděkuji. nebot mne nakopl k mému novému totálně objevnému životu! Už bych chodila k lekařum a ti by mně lekali a posílali by mne do lekarny a tam by mně také lekali-3x denně bububu,,, a je to. tak nechotím nikam!!!! kfomě zubaře-musím udržovat to, co mám a nestěžuji si :) a oči se mi také stačily trochu pokazit, tak občas nový bryl :) 2x konkretně. Jinak-abych nelhala-musíš vstupní prohlidku, když jdes do jineho zaměstnani, žejo, tak to vloni, 3minuty, 500,- a bylo - klasika!!! malinko jsme se odklonili, ale už to tady bylo řečeno. kdo jde do zdraveho bydleni, pomalu začíná myslet zdravěji. Vlastní tvaroh, sýr, chléb,,, z domaci mleka, uvažuji i o kosmetice... pracích a čistících prostředcích,,, prostě mně v obchodech budou vídat málo :))) a to se už nemohu dočlat své ekozahrady... jo jsem asi z vašeho pohledu střelená, ale spočítala jsem si svou ekostopu :) vyšla podpruměrnáa to jsem spokojená-i když tomu výpočtu zatím moc nerozumím. A mám ještě MNOHE MNOHE zlepšovat a studovat a radovat se z každého nového dne. Prominte ze obsáhlou zprávu,,, kdo nechce číst nemusí :))))) papa a mějte se famfarově! kk
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 a ač to není zrovna 100% k tématu, tak v době kadibudek na zahradě, zvláště v zimě, nikdo netrpěl zácpou, každý tam šel, jen když potřeboval a jedna kadibudka v pohodě stačila pro 10-ti člennou rodinu. Dnes v moderních domech pro 3 - 4 lidi musí být 2 záchody
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa co se týče roztomilého zviřátka, také jsme měli skoro 45 kg těžkého miláčka, byl to hodně přerostlý hnědý dalmatín (i s nadváhou, ale ne obézní). Měl krátkou srst, takže ten problém byl menší, než potenciálně Tvůj. Ovšem bláto nanošené zvenku bylo selankou oproti tomu, že zásadně vždy, když miláček přišel mokrý, se v chodbě (nebo když jsme nedali pozor, tak v kuchyni nebo pokoji) oklepal a bylo to téměř k malování. Leda tak si pořídit omývatelné stěny, což asi ve dřevě dost dobře nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Evi, naolejované dřevo jen umyješ :-D
Odpovědět
@kasha allá pravěk ;-) koukala jsem na odkaz videí ,,raketových kamen,, Myslet na zdraví duše i těla je moc dobře, ohledně léků na to je: co člověk to názor :-) Procez horeček znám, ale nepomůže mi to v tom, že nemocné dítě chce kakat a sedět v -20C v kadibudce tomu nepřidá. Bohatství a chudobu neporovnávám :-) Oba mohou být (ne)šťasní :-) chleba peču bez techniky, ale v troubě na plechu dělala to už moje babička :-) Rozhodně chci bydlet ve zdravém domě, co nejvíce soběstačném a přitom co nejméně nákladovém. Uvidíme 8-) Hlavně tu jsme přes rady se stavebním martýriem, duchovno máme každý jinak zaměřené :-) a je to dobře každý jsme originál :-) Všech si vás moc vážím a přeji i trochu humoru do toho...života :-D :-D :-D Vždyť trápení chodí samo o něj nikdo neprosí. Pá. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 :-D ten pravěk mi vyzněl právě na to bezelektrično :))) a ta raketová kamna? NO TO JE NECO,,, prostě lidé, kteří jsou asi ještě dále v té soběstačnosti, tak to takto vymysleli a já tomu nerozumím, ale podvědomně se mi to líbí a už bych na to měla i místo :))))) chichi, ale ten muj o tom ještě neví :))) (co se týče horeček a kadibudky :) jeje, jasně, když je horečka je to príma, když je zimnice je to na prd :),,, a ty myslíš, že se nemá diskutovat na téma duchovno? :-D ted jsem si nějak uvědomila, že v tom slově je i slovo z kadibudky :-D chichi,,, a právě že jsem za jedno s názorem, že to zdravé bydlení spolčuje podobně smýšlející lidičky :) kk, pááá
Odpovědět
@kasha ok, v tématu "duchhovno" jsem vyřízen jako žádost ..... erledigt wie ein Gesuch .... Vždyť on už i takový Miloš Zemanů věděl , proč objímat stromy ... a kam to dotáhne! papa
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 zkus nejdřív zjistit, jestli je ten kabel od telefonu nebo elektřiny a jestli je živej. Pokud je živej, máš smůlu s odstraněním a můžeš zkusit žádat o přeložení.Pokud je mrtvej, stačí sloupek narušit a když spadne, určitě ho nikdo nebude stavět znovu. Stejným způsobem jsem se zbavoval telefonního sloupu na střeše, kde bylo jistý, že je mrtvej, protože kabel zakopali do země. Požádal jsem na tehdy ještě Telecomu o odstranění, oni slíbili, že to budou řešit.Rok se nikdo neozval, tak jsem sloupek uřízl a zlikvidoval. A mám klid.
Odpovědět
@pekbit děkuji :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě mám jeden dotaz jak jste tak všichni brouzdali po těch firmách říká vám něco firma wood-life.cz? Docela se mi tam líbí dva domky :-) Zkusila jsem na toto téma rozjet diskusi, ale nikdo nic neví :-( třeba jste někdo něco slyšeli? Prosím a díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vega280 Pokud Vám jdou sítě přes pozemek, mělo by to být rozhodně zapsané jako věcné břemeno v katastru, dnes se tam už zapisuje každý kablík. Pokud jste to tam při koupi neměli, nikdo by vám neměl nijak oponovat, když sloup odstraníte. A pokud to nechcete dělat vy, a máš, jak píšeš písemný doklad, že tam nic není, napsala bych správci sítí v dané lokalitě, že tam sloup je, ať si jej odstraní do nějakého termínu, nebo že to uděláte sami. (pokud tedy myslíš že není živý) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Mě se tedy miláček pejsek oklepe venku, ale pak se točí po svém pelechu v rohu obýváku a radostně vrtí ocasem (chlupy cca 10 cm), takže máme doma na bílých zdech takové zajímavé šedé malby, umělecké obloučky jako od veliké štětky...... :-D x-) Na srubu to snad tolik vidět nebude.............. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk Já ty psychosomatika nebudu tak rozvádět, na to mám Karinku :-D :-D :-x jen k té příme otázce: ty nemoci si samozřejmě přivádíš ještě dříve, než přestaneš dělat do těch plínek :-N už v prenatálu prožíváš s matkou její pocity, a jelikož to jako malý prcíček neumíš pochopit, stahuješ si matčiny problémy na sebe a už to jede....... Kyčle už jsme také probírali, mám v rodině dvě sestry (cca 65let) obě s obrovskými problémy s kyčlemi (spousta operací) -ale už si teď nemůžu přesně vybavit ten důvod ( musela bych prohledat přednášky), ale obě to bohužel také převzali od zdravých rodičů...... Tady jde ale o ty závažnější nemoci, s chřipečkami a rýmou většinou k terapeutovi nejdeš..... :-D Ale debata začala invalidním vozíkem, což je již závažné...... :-x
Odpovědět
@vorelmato ...nevypadlo Ti písmenko?
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelk díky, tak určitě mi sem tam něco vypadne, už nejsem nejmladší... Budeš jako můj dokonalý šéf a necháš mě to hledat? Nebo mi pomůžeš alespoň udáním sektoru, kde se mám snažit? Mám doma učitelku, tak se ptám celou větou ;-)
Odpovědět
@vorelmato fihts = fights?
Odpovědět
Profilova fotka
čusík,,, když už jsme se tady bavili o blackoutu a jiných nepředvídatelnostech: http://www.potravinovezahrady.cz/dest... dost zajímavé čtení a nevypadá to na scifi, baví se tady o následujících 10-ti letech... kk
Odpovědět
@kasha k těm kamnům. Po přečtení diskuze na TZB. Ano přírodní, hezké, ale někam do pralesa, kde je dostatek dřeva a stále je někdo kdo přikládá. Pokud pak dojdeš až k tomu, jak to vylepšují, tak se dostávají hodně blízko klasickým kamnům (vylepšení tahu, spalovací komory, odebírání popela, účinnost spalovaní). Tudíž pokud se náhodou dostanu někam, kde nic není, tak ideální nápad, postavím si to sám. Pokud jsou k dispozici nějaké nástroje, tak postavit si kamna (se všemi bezpečnostními prvky) a akorát tu pec nenechat jen u ohniště, ale obtáhnout to kolem celého pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
@juri_ :) díky díky,,, to psali na našich strankach tzb? videla jsem prave nejake video, že jim stačí velmi málo dřeva, že to spaluje beze vyfukových spalin a 90% tepla zustava doma :) a samozřejmě akumuluje také velmi,,, :) díky kk
Odpovědět
@kasha http://forum.tzb-info.cz/124137-rocke... Trošku flamewar, ale spíš pro argumenty. http://forum.tzb-info.cz/102647-kachl...
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelk omlouvám se, že jsem bublikoval chybu, ale stahovat to už nebudu - Matýska by to hodně mrzelo... budu se muset nechat vyšetřit, jestli nejsem dislektik, nebo tak něco, poslední dobou se mi to stává čím dál častěji.
Odpovědět
Profilova fotka
Když už jsme u té elektřiny :-) Pokoušeli jste se někdo přejít k jinému dodavateli od eOnu? Mám s nimi poslední týden dosti problém - chtěla jsem přejít k levnějším, ale novému dodavateli všechny moje výpovědi zamítli, bez uvedení důvodu. A při tom mi ještě předtím poslali "výhrůžný dopis" , že dostali požadavek a ať nepřestupuji, a když jsem nereagovala tak to stejně zamítli. Tušíte někdo, kam si lze jít na jejich postup stěžovat? ]-( ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa ERU (enrgetický regulační úřad) v Jihlavě, a musím říci, že (sice v jiné otázce) ale byli velmi akční. Oni tam také mají přímo jeden odbor na řešení sporů, myslím, že bych někde vyhrabala i kontakt na ně, pokud by bylo potřeba
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa stránky eru.cz , je tam všechno popsáno. Zatím jsem měnil dodavatele plynu a velmi se to vyplatilo :-) Při podpisu smlouvy s novým dodavatelem jsem jim podepsal plnou moc pro zastupování při změně a vůbec nic jsem už neřešil. Všechno vyběhali oni. A co se týče postupu E-ONu, nemají na to jakékoliv odmítání nárok.
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit prosím TEBE, jak se to vyplatilo? mám nějaký divný pocit, že všichni ti, co chtějí abychom přešli, tak je to podobné jak zdravotní pojištovny,,, lákali na ruzné akce a nakonec je to všude stejné,,, jak muže mít někdo levnjší, když všichni nakupují stejně :) je v tom fakt nějaký rozdíl? děkuji moc za velmi zdrácené vysvětlení-fakt nemám na to se v tom š´tourat :) kk
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha vyplatilo se to velmi hmatatelně. Už když jsem uzavíral smlouvu, mi garantovali, že budou o 3-5% v ceně za plyn levnější než RWE. Na konci topné sezony jsem platil o 10% méně, protože RWE neustále zvedala cenu plynu, zatímco můj nový dodavatel ji měl pořád stejnou, ve finále dokonce o 22%! A protože u plynu jsou poplatky za přenos menší než u elektřiny,(hlavně se neplatí podpora obnovitelných zdrojů ]-( ), je úspora dost velká. Zdravotní pojišťovny jsou malinko jinej obor, ale energie se dají lehce spočítat, jestli se vyplatí, nebo ne. Poplatky za přenos jsou pevně daný a rozhoduje cena komodity. To je celý. Samozřejmě si musíš přečíst smlouvu a pohlídat detaily jako jsou zálohy a vyúčtování přeplatku nebo nedoplatku a období,na jak dlouho se zavazuješ popř. na jakou cenu a porovnat s vyúčtováním.
Odpovědět
@pekbit a mohu se zeptat ke komu?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?