Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa ... a u muzea 4 ...
Odpovědět
Profilova fotka
Jen podotýkám, jsa tady nejstarší: Za bolševika Slováci mermomocí chtěli "svou" Becherovku! I uvolil se tehdejší soudruh ředitel, znalý tajemství složení Becherovky, že jim je sdělí. Slováci nasbírali opravdu všechny patřičné bylinky, přesně podle receptu uvařili Becherovku, leč ta nebyla stejná jako ta z Karlových Varů. Problém byl v půdě a počasí. Prostě to jinde nefunguje! To není nic proti Slovákům, které mám upřímně rád. To je proti bolševikovi, kterého upřímně nenávidím. A jen poznámka nakonec ve stejném duchu: Už jednou jsme měli u kormidla "Milouše Komouše", to někomu nestačí? Jan Jelínek
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 jakého muzea?
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl Honzíku, je to velmi smutné :-( asi zapomněli. A ti co to nezažili jsou zřejmě lehce manipulovatelní, když si neumí alespoň historii přečíst a srovnat v hlavě fakta.... ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa asi u Národního... podle písničky ne:-D aspon myslím, že to Evička měla na mysli:-D
Odpovědět
@sonafa no právě jsem fotil, ale jak je mlžno a nekonturno, tak to bude vše ploché, šedé, nevynikající... @stetl STAČÍ !!!!!!!!!!!!
Odpovědět
tak já jdu taky ty hromady sněhu fotit , a´t si to můžem porovnat :-) :-D Dneska jsem musela do Budějovic, no to bylo šílený, celej den už nesněží, ale tady leží na silnicích sněhu ... tady fakt silničáři nefungujou. Nejhorší jízda po centru Č.B. jakou jsem kdy zažila. No a na náš barák, kde je teď babička s dcerou jsem se vůbec nedostala. Chtěla jsem jim odházet sníh,neb jsou zasypaný,že nemůžou k baráku ani z baráku. Ale nevyjela jsem... Závidím Vám 4x4, já ho vyměnila za sportovní variantu a jsem v háji...:-p Dcera musela přespat u nás na srubu, k nám se vyhrabala i když z obtíží. Přijela chudinka úplně vynervovaná, že se proti ní řítilo nákladní auto, pak potkala několik aut ve škarpě a ještě jela 10 km z práce asi 2 hodiny. @kasha ty jsi stále v posteli, ještě se tě ta chřipajzna nepustila?
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi no tak to máte o zážitky postaráno :) a jojo ještě jsem v klidu, nebot mně to chytilo před týdnem a on ten bacil je hodne dobrej :))) myslim na Vás,,, u nás pouze normálně bílo :) a těším se na fotečky :) kk
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna o víkendu mi kamarádka- lékárnice říkala cosi o Tatranském čaji...Já myslela, že to bude nějaký čaj,třeba zrovna takový , jak teď popíjím-zázvorový. A ona možná mluvila o jiném :-) @stetl Stačí a pokud někomu nestačí, měl by si oživit paměť třeba takto:. http://www.youtube.com/watch?v=QuJThd...
Odpovědět
na oživení toho co se dělo za komunistů doporučuji film Občanský průkaz. Tady je i perfektní popis filmu: http://www.fdb.cz/film/obcansky-pruka...
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi nedávno jsem ho viděla,,, ale nechci být skeptik. Ono je to vážně jedno. Oba jsou ze stejneho "lože" i když se tváří, že nikoliv,,, to avatar, kdyby se tam dostal, to by bylo něco jiného :)) Nicméně, já jsem stále a velmi zásadně proti komančum,,, to vždy a za každé situace! :) @morana128 jojo, tento tatranský čaj tedy po zázvoru nevoní :)) a voní fantasticky, jsem zvědavá, kdo první si ho koupí a zkusí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha já dneska snahu měla.... ale v místním penny mark jsem se opět musela spokojit s rumem :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@kasha @jptn tak holky, já si jdu teď právě udělat rumový grog a přeju hezký zimní večer a pěkný víkend všem. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Jarek Nohavica - Ladovská zima
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 já to uhodla hned- co vyhrávám??? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha já jsem ho pila, a to nejednou. Mě to teda připadá jako nápoj typu becherovky, ač samozřejmě jí není chuťově podobný, ale jsou to bylinky, část z nich léčivých, v alkoholu. Ještě takového typu je demänovka
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl Honzo, zapomínat špatné a malovat si, že v minulosti to bylo dobré, je staré jako lidstvo samo. Už v Písmu se o tom mluví, když Izraelité odešli z Egypta na poušť, velmi rychle zapoměli na otroctví ve kterém žili v Egyptě a vzpomínali na hrnce plné masa. A u s námi je to úplně stejné. Za komanče byla nesvoboda, ale měli jsme svoje jisté-to jsou argumenty, ze kterých mi je špatně ]-( a nechápu, jak lze tak rychle zapomenout a nevidět, že na dnešním stavu společnosti je podepsaná právě vláda bolševika, který nám zkřivil páteř a vymazal svědomí :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Evi,,, tož já piju málo, tak to asi neumím srovnat :-D ale grády to ma jinačí :P
Odpovědět
@ vši přátelé, nechme politiky, mě už je z toho na zvracení dlouho a při očekáváném výsledku 2. kola bude minimálně dalších 5 let ... fakt lepší nemyslet ... ale třebas to dopadne ne dobře, ale lépe, abych nebyl osočen z totální mladické nerozvážnosti ... Radujme se z amnestie a krásné zimy! PF
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk Milý Petře, díval jsi se včera na Krause? http://www.showjanakrause.cz/#video-06 jsem za, aby byl na hradě on, nebot umí obě ty FIGURY a to tak, že velmi dobře,,, a budeme zase topit a stavět a budovat a bourat a předělávat,,, Jiřík včera konečně spustil tu naši strojovnu a kdyby mu nekapal jeden spoj, tak to tam rozfajroval, ale tak to za jednu hrst dříví a za 2 hodiny podlahově zvedl o 2 stupně a byl velmi spokojený :) Výměník funguje o 106 a všechno ostatní také a dnes to tam všechno zahřeje a zítra tam pujdu také :)) kk
Odpovědět
Profilova fotka
to pekbit: Moudré a správné. Leč já nemohu zapomenout, že sotva skončila 2. světová válka, bolševik zvedl hlavu a už se zase začal sápat po moci. A nepoučený lid téhle země mu na to skočil - a lidé mé generace to stálo celý život...
Odpovědět
Profilova fotka
...ale aby to nebylo o politice. Dámy a pánové, všude bílo a křupe to pod nohama a my jdeme s pejskou po lese, mrzne až praští! A my víme, že za chvilku se z lesa vynoří silueta srubu s kouřícím komínem, že vejdeme a všude nejen teplo, ale hlavně voňavo a pohledno. No není to nádhera! VŠEM JI PŘEJU!
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Vždycky jsem si myslela, že Nohavicu znám velmi dobře, tak ne... Asi jsem už příliš starý folkař, neb tuto neznám. Předpokládám, že to není žádné old LP. ale dohledám si...
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa SONI, neříkej, že neznáš Ladovskou zimu NOhavice, kterou hráli před několika lety NONSTOP všude,,, a stále padá padá http://www.youtube.com/watch?v=F__P3a... určitě znáš :))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Se omlouvám, já ty nové nevyhledavala,.... asi neposloucham tam kde vy Moravaci 8-) , moje chyba. Dík za Link.
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Beruško, fakt jsi to neznala?? to hráli opravdu po celé republice, stále,,,, když byly ty šílené sněhy a začalo jezdit pendolino, tak se tomu posmíval, že tomu zamrzly cederomy :)) fakt ještě nic? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojek Přesunuli jsme se na tento víkend do JČ kraje a můžu říct všem tam u nás, že je tu snad poprvé sněhu stejně, ne li více než u nás a taky to podle toho tu vypadá - totální kalamita ještě po 4 dnech... Co se týče politiky, změna tu nenastane nikdy - protože staré struktury jsoucí u moci se nezmění, když už krást umějí a zařídili - hajzlíci - všechno tak aby to šlo. A mladí to nebudou dělat jinak, protože se to učí od starých a kanály fungují. Nezmění se to dokud bude co krást a to bude - dokud bude lidstvo, protože to je nastavené na hromadění majetku... Vidím jedinou cestu a-la Island 2011 http://prvopodstata.blog.cz/1106/hold... Dokud se ti Vepři v politice nebudou bát o život za každou "vepřárnu" co provedou - nic se tu nezmění. Pravdu má Kasha - je třeba začít u sebe a chovat se slušně... HOWGH
Odpovědět
Profilova fotka
Všem krásnou neděli! Souhlasím s výše uvedeným...raději od politiky pryč, je lépe si zachovávat pozitivní mysl :-) , počasí je lepší téma..... Příjemné překvapení v Přerově! Ti co zažili černý, nebo žlutý sníh před 20 lety budou sklamaní. Byť meteorolog do nás furt buší, že limity lámeme jak horník normy, tak i po několika dnech zůstává sníh bílý!!! Rozhodně to neznamená, že by si člověk měl dát maraton okolo chemičky, nebo strojíren :-D , ale aspoň toho bordelu je míň!! A když trochu profoukne moravskou bránou vítr, tak se dá i nadechnout ;-) . No my jsme v pondělí dychtivě seděli na stavebním. Po pár minutách kdy jsme byli jedinní co přišli na nařízené veřejné projednání pří územní řízení bylo hotovo. A teď čekáme na nabytí právní moci ...asi měsíc!! Ale děcka hýbe se to, a jednu papírovou třetinu máme za sebou. Mám z toho radost, tak jsem se chtěl s Vámi podělit. Přeji všem "rozumného" úředníka a teploučko v domečku! Jak píše Martin - HOWGH :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson tak to je super, že máš pozitivní zprávy, z každého kroku blíže k domečku je velká radost vid??? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn máš pravdu, a u Tebe to vychází z vlastní zkušenosti :-), teď se připravujeme s projektantem na stavební řízení/ohlášku, ale to že tam bude srub už nikdo nezvrátí.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?