Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
tak my misto modrinu zakladame na penove sklo cca 5cm tloustku. I kdyz modrin tam vlastne bude taky - mezi cedrovyma tramama dole jako podklad pro drevovlaknitou desku (co kdyby se tam nekde nejaka vlhkost dole dostala....)
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans No právě, že by se tam dostat neměla. Pokud ano, nesmí tam být dlouho - potom je vlastně jedno z jakého dřeva to bude...
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato jj to je fakt. jen jsme vychazeli z toho, ze drevovlakno saje vic nez samotne drevo. nepredpokladam, ze by se tam neco dlouhodobe drzelo ale kdyby nahodou tam neco provzlinalo, tak at to zustane jen ve dreve....jinak mame izolaci udelanou celkem peclive.
Odpovědět
Profilova fotka
@petzold já bych drahé osmo do exterieru nedava,,, vyplavuje se a pak stejně znova a proč tak draho,,, uvnitř to trochu význam má :) u štítu je dobré to natřít dole všechno,,, sesychá se to a je to vidět :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petzold Obávám se, že tu nikdo, kdo by natíral exterier Osmem není. My tedy máme Osmem absolutně všechno, kromě vnějších kuláčů. Ty máme kreidezeitem, i to nebylo zrovna nejlevnější. Ale tam kde nám na ně prší, tak nám klády zčernaly. Někdo říká, že je to tím, že tu máme na jihu kyselé deště :-| Zastánci Osma říkali, že kdyby to bylo Osmem, vydrželo by to více... Když počkáš, budu to moci za pár měsíců posoudit... vedle zešedlých kuláčů natřených 3 vrstvami kreidezetem máme teď od podzimu zábradlí natřené Osmem. Tak uvidíme, jak to bude v létě po deštích vypadat. Ale povídali, že jsou tam jen dvě vrstvy. V nutném případě bych se ti poptala. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petzold A štíty jsme měli také před montáží základovkou od firmy a pak jsme to sami natírali dvakrát pigmentem na hotovém. Ale kreidezeit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha No to jsou mi po čtyřech letech stavby zase novinky :-) Já myslela, že ten polystyren pod první kládou máme jako izolaci :-D I když mi nebylo jasné jestli proti vodě nebo teplu :-. :-. Ale kvůli vyrovnání mi to dává lepší smysl, když jsem viděla, jak se dokázal zmáčknout. ;-)
Odpovědět
@kasha Karin, ty vosy jsou jedna česká filmová klasika ... :-) Prázdniny už jsou za námi, a já jezdím obden do Velkoněmecké říše, jsa tam od ledna zaměstnán. Ještě že nesněží¨, to se to jezdí. To je dost, žes nás taky vyvez, dědku!!!!! My máme kládu přímo na betonu a nic nepozoruju (protože se radši nedívám...). Maťo ty máš fantazii, nicméně předpokládám že drážka tvaru WWW s koeficientem 0,356 MWhkJ by byla ještě lepší ... se mějte
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha to víš že tam je, takový tenký zelený desky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa no vidíš, mně toto dalo smysl, tak jsem si to tak uzavřela,,, @petrfrenk TY mně bavíš!!! mohl by jsi prosím psát častěji? a s těmi vosami - znám, NEBOJ :) s dědkem so je vyvezl a ještě znám jednu hlášku, příští jaro nezaseju :)))) pane Lorenci, je to tak dobré :))) @pekbit jeje, zelene se neumí tak zcvaklout, víšto? :)) je to extrudovaný a vydrží krásně i v zemi a nezmizne :)) zato se tolik nestlačí, ale myslím, že mnoho tun s tím něco udělá :)) chich - to jsem rypouš, co? va? neva? :))) kk Sluníčko svítí, JUPI :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha U nás svítilo včera a dnes nic :-| , zataženo .Tak se tedy nebudu kochat ale více pracovat... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha teď mi to neva :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dotaz na všechny: čím otřít kulatinu, která je po práci obkladačů zaprášená. Je natřená základovým olejem a lazurou bez pigmentu.
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit :))) já své zaprášené kulatiny myju bud vodou a marseilským mýdlem a nebo vodou a přípravkem na dřevo :) a mám na to houbu :)
Odpovědět
@sonafa , kasha : Díky za radu. Jen jsem si dělal průzkum trhu. Cenově je skutečně OSMO nejdražší. Kreidezeit a Moravia Bio systém Klasik (základ lněný olej) vycházejí cenově na stejno (Kreid. o šupiny levněji). Řada Moravia Bio Premium ( základ světlicový olej) už se pomalu blíží OSMU. A o řadě Konopí jsem už raději nic nezjišťoval. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk hehe, to už je cinkovaný spoj, touž někdo vymyslel...
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit my jsme to vzali nejdříve nasucho kartáčem, potom průmyslovým vysavačem a potom vodou, pokud bylo třeba
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit To jsme také řešili opakovaně vždy po odchodu řemeslníků :-| Nejprve vysavačem s kartáčkem na konci (žíně) sejmout ten prach, a pak voda a houbička, případně hadr. Při posledním velkém uklidu jsem do té vody přidala prostředek který používám na mytí dřevěné podlahy, aby se kuláče zase trošku zaleskly. Uvnitř to šlo v pohodě. Horší to je venku-tam jsme piliny po řezání a broušení truhlářů už z kuláčů zcela neočistili, stále vypadají jako zaprášené :(
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha @vorelmato @sonafa děkuji za info
Odpovědět
@sonafa take mame spodni kladu modrinovou. Chteli jsme to tak, tak to máme. A take potvrzuji, ze nam zacernalo čelo jedne klady u terasy, na kterou prselo, i presto,ze to bylo natremo Kreidezeitem, nebo mozna jsme zrovna tohle celo zapomnely natrit vickrat, to uz nevim, Ale to je jen mala plocha. Ostatni drevo je v pohode. Ted řešíme natery palubek v podkroví. V koupelne je to natreno kreidez tvrdym olejem. To je v pohode, ale ostatni pokoje jsou voskem od Kreidez. Chteli jsme byt super ekologický a dopadlo to na ho... tri roky po natreni to neni suchy. Porad to lehce lepi, zflekatelo to a jsou videt vsude prsty. Tak to resime s panem od Kreidezeitu,ktery se na to byl podivat.Bude se snazit nam neco namichat, Tak se nenudime. @pekbit dotaz: co to drzis za pohar? ...my jsme prach uvnitr vysavali prumyslovym luxem ,nebo bych to vzala mokrym hadrem a z venku to obcas ostrikame vabkou,ale ten prach a pyl drzi jako blbec, tak to letos vezmu nejakym kartacem a pak to ostrikam. A dalsi info. Po 5ti letech uz nam srub neklesa, Nejvice to seschlo na jihu o 19 cm ,sever je jen o 15 cm
Odpovědět
Zdravim Vas rad bych se zeptal jakou mate skladbu podlahy? At uz mate podlahovku nebo ciste rost s podlahovou krytinou. v prizemi ci patre, Dekuji Vam za odpovedi.
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 dole podlahovka - folie, polystyren 13cm, trubky Rehau, beton 7cm, dlažba dřevěné podlahy - rošt z hranolů, mezi 20cm čedičová vlna, podlahovky 38mm nahoře - záklop stropu z nesámovaných prken, miralon 3mm, polystyren 3 a 2cm(kročejový), cetris desky 2x 28mm křížem přes sebe - prošoubované, podlahovky 19mm - lepené
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 máme podlahovku, ale i posklepení. TEDY beton, na něm polystyren - 10cm, folie, potrubí topení-potrubí s měděným jádrem, anhydrit50mm , dlažba, v patře - od spodu - nesámovky 30mm, prkna 20mm, 10mm mirelon, 2x křížem cetrisky 2x24mm a nahoru pujde dřevěné podlaha, nejmene 20mm :)
Odpovědět
@vorelmato ... si člověk myslí jak je ftipnej a chytrej, a pak přijdeš ty ... Už nebudu psát, byste se mi smáli ... PF
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk ale,,, no tak,,, naplácej egu a piš,,, vždyt víš že tě máme moc rádi,,, no tak,,, :)) kk @vorelmato - ty horní lepené - jak lepené, na cetrisy a nebo samy se sebou a nebo už předtím prolepené? :)))) díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk Máš vidět jak na poradách mlčím... ;-) @kasha nakonec jsem ty palubky přilepil nízkoexpanzní pěnou (jako Ninahagen v koupelně), utáhl a přes pero přišrouboval torxama 4x40 do cetrisu - drží...
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato dýky dýky :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 Přízemí: hydro-radon izolační folie, polystyren 2x5cm, beton, lepená dřevěná podlaha. Podkroví: dřevěný záklop nad stropáky, folie, dorovnáni mezer v zaklopu izolaci, křížem izolace křížem 2x25mm Isover TDPT, křížem 2x18mm OSB desky, lepena dřevěná podlaha. @kanavi Pěkná aktualizována fotecka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi není to ani Stanley Cup ani Davis Cup, ale podařilo se vyhrát volejbalový turnaj, a protože už nás neměl kdo vyfotit jako celý družstvo, fotil jsem já a na oplátku mě vyfotili sólo:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi pěkná fotečka;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?