Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi řešíte nějak to nestejné sednutí ?
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 prizemi 1. hydroizolacni a protiradonova folie 2. 13cm polystyrenu 3. systemova deska pro podlahove topeni 4. trubky rehau 5. anhydrid 5-6cm 6. dlazba. patro: tam jeste nevime. plan byl 1. zaklop stropu 28mm palubky 2. vostina fermacel s vostinovym zasypem = 30mm 3. pavatex 12cm 4. cetris/fermacel 5. lepena selska prkna
Odpovědět
@fredd1e ne to neřešíme, nikde se to nijak spatne neprojevuje, takze asi je to tak normalni. @pekbit tak ja to tipovala na ten Stanley cup :-) :-)
Odpovědět
ha trubky Rehau - delam ve fabrice Rehau ale nase oddeleni tvori automotiv dily z plastu
Odpovědět
Jinak o vikendu jsem byl na navsteve u Vorla M. a super krasny srub. Jen jsme s manzelkou - ani ne tise - zavideli.
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 to jste nás asi vystřídali 8-) , my byli u vorlíků v sobotu dopoledne. Dobré kafe a souhlasím s Tebou ......krásný srub.
Odpovědět
Profilova fotka
@vedma1 @thomson to měl Martin pestrý víkend :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato hele vybíráš? :))))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Hm, asi začnu, sem absolutně nic neudělal :-o , teda krom věšáku zn. co dům dal @thomson @vedma1 díky za chválu, za chvíli si ani nevzpomenete ...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato tak jsem se zamyslel i po pracovní době...pozor jdu trochu filozofovat, bo jsem si dal nějaké Zubříky... ...jak taková chvilka je asi dlouhá, podíval jsem se, kdy jsme řešili pozemek a už to jsou 3 roky, je fakt, že už je tam aspoň deska :-D a něco stojí ve výrobě, ale když to srovnám s tím počátečním nadšením (v dobrém to připomínají i nově příchozí vedma1, xavik,...) tak se musím pousmát jak jsme to časově netrefili (dnes bych původní deadlines násobil třema :-| ), naštěstí zápal a trošku i naivita vydržely. Takže abych se skratkou dostal k věci mysleli jsme, že bude hotovo za chvilku.....no a ono to má časový rámec několika neznámo let, tak ještě chvilku si to užijem...... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato Jé, ty jsi udělal podobný věšák jako můj synek :-) Provizorní - z jedné zbylé klády a několika háčků - ale osvědčil se, asi bude provizorium trvat hodně dlouho........ ;-) Je vidět, že všichni postrádáme jako první nutno...kam odhodit svršky... :-) , a je to prima první pokus, na který si s výrobou troufneme :-D (tedy myslím u nás).
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson No tak to vidíš, já teď už ani z paměti nevím kdy jsme začínali, tak nějak to žijeme...
Odpovědět
Článek se načítá
@thomson No my prijeli po Vas a zdrzeli Martina dost dlouho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já si vyřezal z lipového dřeva i číslo domu, aby bylo stylové...
Odpovědět
Prosím vás srubaři,jak máte řešený odvod par z digestoře?Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery ještě teda dig nemáme:-Dále odtah bude norm ven kládou(stejně jako zdí)od srubařů tam už máme udělaný otvor a zvenku na něm mřížku
Odpovědět
@jptn a nemáte strach,že tam bude stíkat voda po dřevě?tesaři nám to tak nedoporučují,kuchyňák nám zas nedoporučuje táhnout ven střechou kvůlu kondenzaci,to jsou zase prekérie :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery ne nemáme, bude tam norm vyvedená ven trubka.. a z té jde pára, neteče voda... ale teda mezi námi, budeme ji mít je tam na ni udělaný prostor-- ale - doted ji nemáme, norm už nějakou dobu vaříme, pečeme, a je to celkem jedno.. větrám.samozřejme.. Morana ji myslím nemá vůbec a bydlí asi 5 let... plánovat toi dopředu, možná bych ji nedala, asi je na tom dýchání stavby něco pravdy.. ale z vod\y strach nemám fakt ne
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery máme vytaženo na střechu, @jptn pára se sráží a skutečně dělá paseku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha probírali jsme to.. nikdo nic nenamítal v byte jsme to měli taky tak a zed byl norm suchá, v létě je ot okno a v zimě , když jsem vařila, tak se valila úplná oblaka ven, ale na omítce bylo pořád sucho jinak jak říkám, jsme bez ní.. v pohodě
Odpovědět
@kasha no nám tuto variantu taky nedoporučují,páč se sráží voda u střechy a teče to pak do ventilátoru v digestoři,vám to nic nedělá?
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery digestoř nebrat :-) Naučit se vařit bez připalování a zbytek voní...
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato vy ji nemáte?, ani neplánujete?, já ji ještě nemám, je na ní místo kabel a td.... ale zjištuju jestli to nebude zbytečnej výdaj.. jsme tu druhý rok, v pohodě bez ní.. takže jestli tam nenechat dodělat jen skřínku......ted jste mě k tomu zamyšlení tady zas přivedli =-)
Odpovědět
@bilbery neřešte to, kupte si digestoř s filtrem a to stačí. :-) Mohu potvrdit, že peču, vařím , smažím... tedy vlastně většinou manžel... a digestoř pustíme jen občas a je to v pohodě. Možná je i zbytečná, jak píše @jptn :-)
Odpovědět
@kanavi no já na to třeba vůbec zvyklá nejsem, doma ji vůbec nemáme,ale jaksi je to už běžný standart,tak ji kupujem taky :-) ,každopádně dík za info
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery njn, 20 let jezdíš do práce na kole a naráz si sousedi koupí auto, tak ho z ničeho nic potřebuješ taky...
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery My máme nad varnou deskou také jen digestoř s vnitřní cirkulací a uhlíkový filtr. Filtr je jen kvůli pachu, a je to ok. S párou žádné problémy ve srubu při vaření nemáme. Když něco příliš zasmrdí :-N, otevřu na chvíli okno. Nad sporákem na dříví máme přirozený odtah do komína, jen díru bez motoru ;-) , a tam je tedy vidět jak ta pára frčí nahoru a ven. Tam je to daleko od okna, tak jsme odtah chtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery :)) po pravdě,,, ještě není napojena, naše obří dvou digestoř,,, a když jsem ji pustila, tak stejně všechno nebrala a zatím se používá a asi i bude používat, hlavně na osvícení kamen, abych věděla co vařím :)))) jiné světlo by to jen tak nedalo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery Digestoř v plánu máme a vývod bude na střeše, už je tam i komínková taška :-) . Umístění motoru máme naplánované v půdním prostoru, aby nehlučela po celé kuchyni a obýváku.
Odpovědět
Tak nam zase nejaka potvora ...asi kuna vlezla do auta, neco zase vykousala, nastesti ne kabely... tak jsme se rozhodli,ze garazovou pergolu musime nechat predelat na uzavrenou garaz. A to jsme si to tak puvodne namalovali, ale pak jsme se rozhodli jen pro pergolu... meli jsme zustat u puvodni myslenky... ach jo ;-) Tak ,jak jsem psala,ze uz mame vse hotovo...ne, ne nemame, zase se bude stavet :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?