Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 Honzík měl ve zvyku jen průběžně tiše pročítat a vložit se do diskuse jen mimořádně. Ale je fakt, že už se nechopil slova dost dlouho :-| Netuším .... @kasha Na Petra už jsem pomalu zapomněla, jak sem dlouho nehodil ani žádný ze svých milých postřehů. :-( Toho tedy ty dětičky nějak časově pohltily :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson to prý nebyl úplatek, ale spotřeba na místě
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 tak tim se to vysvetluje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
lidé milí, tak jsem napsala Petrovi na mail a pana Jelinka jsem zatím nenašla, ale vím, že mi posílal svou knihu,,, i dalším posílal, zkuste najít :) a někdo u něj byl, nemá mobil? :) čusík kk
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha IP
Odpovědět
Profilova fotka
Petr se mi ihned ozval,,, všechny pozdravuje,,, má nějak málo času, na rozdíl od nás :-D a s podivem konstatoval, že jeho děti vcházejí do puberty (9 a 4), což mně pobavilo :) a na vině bude pamět,,, nebot když si na naás vzpomene, tak u kompu na nás zapomene,,, čím to bude? :-D Zdravíme Petra :-D na šumavěnku... :-x
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha užžžžžž??? ty jo.... to nějak uteklo......
Odpovědět
píšete tu o panu Jelínkovi, já mu psala zprávu do IP a neozval se :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@iil Pan Jelínek se dnes ozve, slíbil mi to :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Dobrá zpráva , každopádně ráda ho tady uvidím a pozdravím.
Odpovědět
@kasha no super, díky moc
Odpovědět
tak já už vím, proč se mi tenkrát pan Jelínek neozval, teď jsem koukala a já mu tu zprávu neodeslala :-D, je toto normální?? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
jinak se vám musím srubaři pochlubit naším srubíkem zatím ve výrobě :-), máme z něj radost
Odpovědět
Profilova fotka
@iil trochu mi to připomíná Polákovic dvorek :-) Pěkné
Odpovědět
@fredd1e ano ano je to tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha No to si snad děláš legraci s Petrovo dětičkama x-) Vždyť to už jsme si tu dávno chatovali, když se mu druhý prcek narodil! .....to to teda letí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Moji milí přátelé, včera mi večer volala Kašenka, že prý jsem zmizel a jestli nejsem nemocný a vůbec, kam jsem se ztratil. TAKŽE: Už víte, že mi loni vyšla moje čtvrtá kniha "A kde byl Bůh...?". Já si myslel, že se moc prodávat nebude, ale ona byla do Vánoc vyprodaná a teď zrovinka vyšlo druhé vydání. Doufám, že ji četl i tady někdo a napíše mi, jak se mu líbila. Na fotce jsem s "otcem" té knihy panem Uhdem. Tloustnu, no jo... Ale to nebyl důvod, proč jsem "zmizel". Pan nakladatel mi nabídl, abych napsal další knihu! A to je pro mne velká výzva! Jenže já "štrykuju knihu" (jak říkám psaní) těžce a pomalu. Ale píšu a tudíž jsem zapomněl na celý svět, kromě milované ženy Dáši, našeho psa Kedíka a samozřejmě našeho srubu. Také na vás, mí přátelé, jsem pozapomněl, ale už to napravuju. Už jsem zase tady. Novinky: V červenci mi bude pětasedmdesát. Budu už stařec. Co s tím nadělám, hlavně že se každé ráno probouzím ve voňavém srubu a žiju! Srub slouží bez sebemenších problémů. Letos mu poskytneme díky panu Bernatovi kosmetickou úpravu. Sundá starou barvu a nanesou nově antiparazitní a antiohňovou ochranu, poté i novou barvu. Vyfotím stávající stav a práci té party i její výsledky a vše sem umístím s komentářem. Slibuju! Zrovinka jsme dnes napustili bazén a zítra se Dáša (bývalá závodní plavkyně) bude už koupat a plavat. Brr, říkám já zimomřivec a neplavec, který musí mít vodu 37 stupňů teplou. Dnes začnu ošetřovat trávník, tedy spíš začnu zprovozněním všech strojků. Dámy, mám návod, jak z modrých hroznů z mého "vinohradu" (na stěně garáže) udělat skvělou marmeládu. Bílé hrozny jíme, jsou větší a hezčí, modré jsou drobnější a marmeláda je unikátní! Zkuste sehnat časopis Xantypa myslím č.2. Je tam o mě povídání. Fuj Jelínku, nechlub se!!!! A slibuju, že sem budu chodit pravidelně!
Odpovědět
Profilova fotka
Safra, ta fotka je neostrá. Zkusím to znovu. Tady jsme s Dášou v Brně před knihkupectvím, kde byl křest knihy. Smím žertovat? Ono "křtít" židovskou knihu nejde, my Židé křest neznáme. Ale udělat knize obřízku? Tak jsme to nazvali "uvedení do života".
Odpovědět
Profilova fotka
@iil NÁDHERA!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl pane Jelínku, Vaše kniha je velmi cenným svědectvím, zanechala ohromný dojem. Nenechte si nikým zkazit pocit z dobře vykonané práce
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl Honzíku, ráda Vás zase vidím:-D a moc gratuluju k vašim úspěchům
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl HONZIKU, tak na 75 vypadate užasně a ftípek o knižní obřízce je super :))) přiznám se, že ted čtu jinou literaturu, ale až zase přejdu, tak si Vás určitě přečtu, vždyt jsem také kousek žida :) mějte se famozně a moc se těším na obrázky srubu - a prosím - my jsme tady zvědavci - jak bude pan Bernat sundávat starou barvu, jaká to byla a jaká bude nova? syntetika a nebo olej a značka? :) všechno Vám jistě pan Bernat řekne :) děkuji a opatrujte se! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl gratuluju, taky bych se rád do něčeho tak zažral, až bych ztratil pojem o čase, ale vždycky se ozve "tata" a musím všeho nechat... Tak ať sekačka seká, vertikutátor kutá a Honzovi to Jelínkuje...
Odpovědět
Profilova fotka
Moji modří kamarádi a kamarádky, dík za všechno. To Vorelmato - to je úžasné rčení "Jelínkování...". Já zase říkám, že jsem jediný člověk, který díky jménu nosí své parohy s potěšením... A buďte rád, že "tatu" máte. Samozřejmě, že popíšu vše, co pan Bernat udělá, je mi jasné, že to bude zajímat všechny. A zrovna vertikutám a sekám, takže při tvrdé práci zapomínám, že mi převčírem umřel jeden ze dvbou mých celoživotních kamarádů. Jen ve zkratce - byl jsem za války "ukrývané dítě", takže jsem byl ustrašený hubený kluk bez kamarádů. Pak jsme se přestěhovali do Liberce a tam mi umřel táta a já nezapadl mezi městské kluky. Maminka se s námi přestěhovala do Nymburka a já tam našel v roce 1948 dva kamarády, prožili jsme celý život společně, měli jsme "klub" a "pěvecký sbor" o třech lidech, vedeme celá ta léta kroniku, máme hymnu, kterou nikdy nikdo nesměl slyšet a která se musela zpívat důstojně (kdo ji kazil, byl "prznitel hymen"!). A teď jeden z nás zemřel. Po dlouhých létech jsem brečel... Kašenko, co to je "kousek Žida"? Jdu ven na sluníčko makat. Mějte všichni hezké chvíle!
Odpovědět
@kasha ty jsi šikulka, že jsi ty ztracené duše obvolala :-) :-) @stetl to je dobře, že jste se zase ozval a gratulace k další knížce. Já jsem si to myslela, že asi píšete knížku ;-) , jo my zrovna taky vertikutáme na zahrádce...teď jsou nádherný dni :-) @sonafa máš pravdu... to to letí :-D Jsem tady na MS asi od r. 2008... je to vůbec možný? už tak dlouho? a foto dole... relax po náročné práci na zahradě :-p
Odpovědět
@thomson ještě k té kolaudaci... k nám přijela pani ze stavebního odboru města, pani z našeho obecního úřadu, pán z vodáren, měli jsme chlebíčky, kávu, vodu... alkohol se nepil, neboť všichni jeli autem. Vše proběhlo O.K. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi paráda:-D někdo tady měl " album nožiček" :-D tam by se to krásně hodilo
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn aneettka nebo tak nějak se píše má album nožiček :))) @stetl HOnzíčku, úpřímnou soustrast, ale pláčete jistě nad svou ztrátou, žejo, nebot kamarád je už na lepším :) a co je kousek Žida? :))) muj pravý dědeček byl národnosti židovské :) měl krásné jméno Leo Schlesinger :) tedy jsem z 1/4 židovka, 1/4 polka a zbytek češka :) jinak jsem také pobíhala po své džungli, na rozdíl od Vás všech neverkutuluju, či co toje, ale pobídám s rýček a stálě někde něco sadím,,, až se to rozroste, tak asi budu běhat s nůžkama,,, zatím to není moc vidět, nebot pozemek je velmi členitý a na jeden pár rukou veliký :), ale mně to baví, a lonskou trávu vysokou používám ihned na místě jako mulč :) soused milý mi přivezl lžíci bagrovou hodně krásného starého hnoje, tak dokonce i hnojím :)) mějte se všichni super!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl Já vás moc zdravím. Jsem ráda, že na mě Kasha reagovala, dala vám echo, že se tady po vás ptáme :-) Přeji vám lehkou ruku a příznivou múzu při psaní vaší další knihy. Četla jsem vás....mé srdce amatérské knihovnice souznilo s tím, co jsem četla. /mimochodem infomace o psané kronice mě úplně nadchla ! :-) Slzy při odchodu někoho milovaného nejsou nežádoucí, naopak. A hlavně svědčí o tom, že odchází někdo, kdo si ty slzy zasloužill. Do památníčků se často psávalo....když jsi se narodil, plakal jsi a všichni kolem se smáli. Žij tak, až jednou budeš odcházet, kolem tebe všichni plakali a ty jsi se smál. A práce, je na léčbu smutku a vzpomínání, a smutnění, podle mě jedna z nejlepších léků. Tak nám hlavně poreferujte, jaké změny proběhly. Nevím, zda jste si všimnul, že my už ten druhý, úplně jiný, nátěr srubu uskutečnili? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak, u nás dnes zakoupeno dřevo na poslední část plotu. V neděli jsem navozila 2 kotouče kamenů do základů na sloupky. (Před naším baráčkem-hned vedle toho křížku, se totiž kopalo, obec tam udělala osvětlení a ještě se prodlužovalo el. vedení. No a zasypání výkopu proběhlo, úprava už ne. A protože to je obecní pozemek, asi by se to nikdy neupravilo, tak to děláme my, s manželem-kteří jako jediní žádné výkopy nechtěli :-). Takže větší kameny jdou k těm sloupkům, menší kameny jsem dala do kýble, propláchla a už se válí jako mulč pod keříky u vstupu , te´d ještě koupíme osivo, aby to zas bylo kolem křížku zelené)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?