@morana128 Honzík měl ve zvyku jen průběžně tiše pročítat a vložit se do diskuse jen mimořádně. Ale je fakt, že už se nechopil slova dost dlouho :-| Netuším ....
@kasha Na Petra už jsem pomalu zapomněla, jak sem dlouho nehodil ani žádný ze svých milých postřehů. :-( Toho tedy ty dětičky nějak časově pohltily :-D
lidé milí, tak jsem napsala Petrovi na mail a pana Jelinka jsem zatím nenašla, ale vím, že mi posílal svou knihu,,, i dalším posílal, zkuste najít :)
a někdo u něj byl, nemá mobil? :)
čusík
kk
Petr se mi ihned ozval,,, všechny pozdravuje,,, má nějak málo času, na rozdíl od nás :-D a s podivem konstatoval, že jeho děti vcházejí do puberty (9 a 4), což mně pobavilo :) a na vině bude pamět,,, nebot když si na naás vzpomene, tak u kompu na nás zapomene,,, čím to bude? :-D Zdravíme Petra :-D na šumavěnku... :-x
@kasha No to si snad děláš legraci s Petrovo dětičkama x-) Vždyť to už jsme si tu dávno chatovali, když se mu druhý prcek narodil! .....to to teda letí :-D
Moji milí přátelé,
včera mi večer volala Kašenka, že prý jsem zmizel a jestli nejsem nemocný a vůbec, kam jsem se ztratil.
TAKŽE:
Už víte, že mi loni vyšla moje čtvrtá kniha "A kde byl Bůh...?". Já si myslel, že se moc prodávat nebude, ale ona byla do Vánoc vyprodaná a teď zrovinka vyšlo druhé vydání. Doufám, že ji četl i tady někdo a napíše mi, jak se mu líbila. Na fotce jsem s "otcem" té knihy panem Uhdem. Tloustnu, no jo...
Ale to nebyl důvod, proč jsem "zmizel". Pan nakladatel mi nabídl, abych napsal další knihu! A to je pro mne velká výzva! Jenže já "štrykuju knihu" (jak říkám psaní) těžce a pomalu. Ale píšu a tudíž jsem zapomněl na celý svět, kromě milované ženy Dáši, našeho psa Kedíka a samozřejmě našeho srubu. Také na vás, mí přátelé, jsem pozapomněl, ale už to napravuju.
Už jsem zase tady.
Novinky:
V červenci mi bude pětasedmdesát. Budu už stařec. Co s tím nadělám, hlavně že se každé ráno probouzím ve voňavém srubu a žiju!
Srub slouží bez sebemenších problémů. Letos mu poskytneme díky panu Bernatovi kosmetickou úpravu. Sundá starou barvu a nanesou nově antiparazitní a antiohňovou ochranu, poté i novou barvu. Vyfotím stávající stav a práci té party i její výsledky a vše sem umístím s komentářem. Slibuju!
Zrovinka jsme dnes napustili bazén a zítra se Dáša (bývalá závodní plavkyně) bude už koupat a plavat. Brr, říkám já zimomřivec a neplavec, který musí mít vodu 37 stupňů teplou.
Dnes začnu ošetřovat trávník, tedy spíš začnu zprovozněním všech strojků.
Dámy, mám návod, jak z modrých hroznů z mého "vinohradu" (na stěně garáže) udělat skvělou marmeládu. Bílé hrozny jíme, jsou větší a hezčí, modré jsou drobnější a marmeláda je unikátní!
Zkuste sehnat časopis Xantypa myslím č.2. Je tam o mě povídání. Fuj Jelínku, nechlub se!!!!
A slibuju, že sem budu chodit pravidelně!
Safra, ta fotka je neostrá. Zkusím to znovu. Tady jsme s Dášou v Brně před knihkupectvím, kde byl křest knihy. Smím žertovat? Ono "křtít" židovskou knihu nejde, my Židé křest neznáme. Ale udělat knize obřízku? Tak jsme to nazvali "uvedení do života".
@stetl HONZIKU, tak na 75 vypadate užasně a ftípek o knižní obřízce je super :))) přiznám se, že ted čtu jinou literaturu, ale až zase přejdu, tak si Vás určitě přečtu, vždyt jsem také kousek žida :) mějte se famozně a moc se těším na obrázky srubu - a prosím - my jsme tady zvědavci - jak bude pan Bernat sundávat starou barvu, jaká to byla a jaká bude nova? syntetika a nebo olej a značka? :) všechno Vám jistě pan Bernat řekne :) děkuji a opatrujte se! :)
@stetl gratuluju, taky bych se rád do něčeho tak zažral, až bych ztratil pojem o čase, ale vždycky se ozve "tata" a musím všeho nechat...
Tak ať sekačka seká, vertikutátor kutá a Honzovi to Jelínkuje...
Moji modří kamarádi a kamarádky,
dík za všechno.
To Vorelmato - to je úžasné rčení "Jelínkování...". Já zase říkám, že jsem jediný člověk, který díky jménu nosí své parohy s potěšením... A buďte rád, že "tatu" máte.
Samozřejmě, že popíšu vše, co pan Bernat udělá, je mi jasné, že to bude zajímat všechny.
A zrovna vertikutám a sekám, takže při tvrdé práci zapomínám, že mi převčírem umřel jeden ze dvbou mých celoživotních kamarádů.
Jen ve zkratce - byl jsem za války "ukrývané dítě", takže jsem byl ustrašený hubený kluk bez kamarádů. Pak jsme se přestěhovali do Liberce a tam mi umřel táta a já nezapadl mezi městské kluky.
Maminka se s námi přestěhovala do Nymburka a já tam našel v roce 1948 dva kamarády, prožili jsme celý život společně, měli jsme "klub" a "pěvecký sbor" o třech lidech, vedeme celá ta léta kroniku, máme hymnu, kterou nikdy nikdo nesměl slyšet a která se musela zpívat důstojně (kdo ji kazil, byl "prznitel hymen"!). A teď jeden z nás zemřel. Po dlouhých létech jsem brečel...
Kašenko, co to je "kousek Žida"?
Jdu ven na sluníčko makat. Mějte všichni hezké chvíle!
@kasha ty jsi šikulka, že jsi ty ztracené duše obvolala :-) :-)
@stetl to je dobře, že jste se zase ozval a gratulace k další knížce. Já jsem si to myslela, že asi píšete knížku ;-) ,
jo my zrovna taky vertikutáme na zahrádce...teď jsou nádherný dni :-)
@sonafa máš pravdu... to to letí :-D Jsem tady na MS asi od r. 2008... je to vůbec možný? už tak dlouho?
a foto dole... relax po náročné práci na zahradě :-p
@thomson ještě k té kolaudaci... k nám přijela pani ze stavebního odboru města, pani z našeho obecního úřadu, pán z vodáren, měli jsme chlebíčky, kávu, vodu... alkohol se nepil, neboť všichni jeli autem. Vše proběhlo O.K. :-)
@jptn aneettka nebo tak nějak se píše má album nožiček :)))
@stetl HOnzíčku, úpřímnou soustrast, ale pláčete jistě nad svou ztrátou, žejo, nebot kamarád je už na lepším :) a co je kousek Žida? :))) muj pravý dědeček byl národnosti židovské :) měl krásné jméno Leo Schlesinger :) tedy jsem z 1/4 židovka, 1/4 polka a zbytek češka :)
jinak jsem také pobíhala po své džungli, na rozdíl od Vás všech neverkutuluju, či co toje, ale pobídám s rýček a stálě někde něco sadím,,, až se to rozroste, tak asi budu běhat s nůžkama,,, zatím to není moc vidět, nebot pozemek je velmi členitý a na jeden pár rukou veliký :), ale mně to baví, a lonskou trávu vysokou používám ihned na místě jako mulč :) soused milý mi přivezl lžíci bagrovou hodně krásného starého hnoje, tak dokonce i hnojím :))
mějte se všichni super!!!
@stetl Já vás moc zdravím. Jsem ráda, že na mě Kasha reagovala, dala vám echo, že se tady po vás ptáme :-) Přeji vám lehkou ruku a příznivou múzu při psaní vaší další knihy. Četla jsem vás....mé srdce amatérské knihovnice souznilo s tím, co jsem četla. /mimochodem infomace o psané kronice mě úplně nadchla ! :-)
Slzy při odchodu někoho milovaného nejsou nežádoucí, naopak. A hlavně svědčí o tom, že odchází někdo, kdo si ty slzy zasloužill.
Do památníčků se často psávalo....když jsi se narodil, plakal jsi a všichni kolem se smáli. Žij tak, až jednou budeš odcházet, kolem tebe všichni plakali a ty jsi se smál.
A práce, je na léčbu smutku a vzpomínání, a smutnění, podle mě jedna z nejlepších léků.
Tak nám hlavně poreferujte, jaké změny proběhly. Nevím, zda jste si všimnul, že my už ten druhý, úplně jiný, nátěr srubu uskutečnili? :-)
Jinak, u nás dnes zakoupeno dřevo na poslední část plotu.
V neděli jsem navozila 2 kotouče kamenů do základů na sloupky.
(Před naším baráčkem-hned vedle toho křížku, se totiž kopalo, obec tam udělala osvětlení a ještě se prodlužovalo el. vedení. No a zasypání výkopu proběhlo, úprava už ne. A protože to je obecní pozemek, asi by se to nikdy neupravilo, tak to děláme my, s manželem-kteří jako jediní žádné výkopy nechtěli :-). Takže větší kameny jdou k těm sloupkům, menší kameny jsem dala do kýble, propláchla a už se válí jako mulč pod keříky u vstupu , te´d ještě koupíme osivo, aby to zas bylo kolem křížku zelené)