Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl ale o tom Honziku klidne piste.......;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e asi by stacilo pouze jednou, ale mel jsem pocit ze prvni nater drevo hodne vcuclo. S tim tmavnutim to je tezko rict...jak tam clovek uz zije, tak jde o syndrom varici zaby .....mozna Martin neco zaregistroval, ma to o rok dele. Spotreba byla cca 22 litru na vnitrni kulany - 1 vsrtva ( zaklop uz jsme ale natirali interierovym remmersem). Taky je pro spotrebu dulezite jak a cim natiras. My jsme vsechny oleje natirali houbou.
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato A když je ta malta s malým "m", tak to máme brát tak, že máš pracovní dovolenou? :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jen kratičce - budou i fotky, jen co je moje žena Dáša roztřídí. Ceylon čili dnes Srí Lanka je nádherný ostrov, mající smůlu na lidi. Nedávno se tam pobili tamilští Tygři s ostatními, byl to masakr. Teď byl klid, přišla tsunami a hodně velké ztráty. Já nevím, jestli doporučit. Cesty špatné, řidiči šílení. Hotely pěkné, obsluha ale netuší, co má dělat, oni jsou pomalí a neschopní se učit. Jídlo děs, neumí vařit, ani zeleninu či maso do měkka! Jediné, co stojí za to, jsou památky, pláže. A pro mne sloni, já je rád, je tam sloní sirotčinec, krmí malá slůňata bez matky (kdopak ji asi zabil?) z lahví a vodí je koupat do řeky, je to atrakce pro turisty, které ovšem obklopí houfy domorodců a nabízejí kdeco, já tohle hodně nerad. A dají se vidět i divocí sloni.
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Taky jste tam byli ?- mluvíš zasvěceně ;-). Kdo z MS nebyl na maltě - ten jakoby nebyl.
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson @fredd1e pánové tmavne to, člověk to nevidí dokud nerýpne, nezabrousí či neřízne. V odstínech šedi bych to odhadl za 2 roky o 3° . Já vím, mluvím jak politik - všichni víme že je to v prdeli, ale nikdo netušíme jak moc... baj
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato Martínku,,, odstínů šedi je padesát, někde o tom psali, tak máme mnoho času :)) a je úplně jedno kde a jak hluboko jsme,, hlavně že jsme spokojení,,, a malta? cotoje? my trávíme dovolenou každý sám, já v nýdecké džungli a Jiřík v podzemí srubu :-D, jestli někdo uvaří večeři, tak se potkáme :-D Dotaz na všechny chlapy - proč ten můj nemá zájem jít do zahrady? :) bojí se snad té úžasné práce se sekacím strojem? :-D, pravda, stébla trávy jsou vyšší jak já a to nejsem skřítek,,, a potom mi říká, že bych měla začít sázet ten živý plot :-D to mně pobavil,,,
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha kdo by v tomto vedru lezl ven, chapu ze je zalezlej :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett :-D to není o dnešních dnech, to je stav stálý :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha kdybys ho nechala použít , neřkuli vyvinout sekací stroj (bo to co ty používáš je nástroj), věřím, že by ze sklepa vylezl... 8-) Na druhou stranu snaha donutit Vlka Larsena prodírat se skrz "Nýdek jungle" za vidinou masité krmě - už by podle trestního práva mohlo být považováno za hluboce promyšlený čin... asi bych ho raději nechal pracovat v podpalubí. Jestli on tam nestaví jachtu (jako Jethro Gibbs)
Odpovědět
Profilova fotka
Po dvou mesicich byl zaveden do srubu internet 8-), nastesti jsme si smulu na dodavatele vybrali na teto kravine ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson a copak? nefunguje? nebo že to tak dlouho trvalo? Musím přiznat, že u nás je to téma každý den, obzvláště teď o prázdninách, když zrovna nejsou děti pryč. Právě včera musel manžel kvůli neustále padajícímu signálu skolit jeden vysoký strom ve výhledu antény .... :-) :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sonafa borci se nikam nehnali a to jsem jim polozil 70m chranicky aby to pouze natahli, spojili a zapojili ]-( , no kdyz oni vi, ze jsou ve vesnici jedini s kabelem, tak nechali nase ratolesti trosicku vypenit ;-) . To jste fakt porazili strom??
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson Tak to jsme na tom podobně, taky máme v širém okolí jen jednoho možného dodavatele. Ale ani ne přímo u nás. je ve vsi cca 1km od nás a přes řeku, která má zde šíři asi tak 300m. Ani tam nevidím, ale naštěstí anténa na střeše nějak na vysílač přímo vizuálně vidi, když ji tam tedy zrovna nepřeroste strom. jako teď, po třech letech. Ale my máme za úkol ten porost udržovat, takže to je ok, už jsme jich museli vykácet mnohem více. Jen ne teď, v těch vedrech ... 8-) :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všem. Po delší době jsem konečně přečetla všechny 8-) příspěvky a poctivě dělala výpisky. Chystáme se stavět srub, nyní čekáme na povolení SÚ. Pokud vše dobře dopadne, letos by se mohla stihnout hrubá stavba, zbytek si doděláme sami. A vím, kam se obrátit s dotazy :-D Zatím přeji hezké léto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martisko3 Tak tě velmi vítám mezi námi srubákama :-) . A připomínám, že kromě toho, že jsme tu všichni děsní "chytrolíni" :-D , tak jsme taky zvědaví. Takže se klidně chlub ;-) , ideálně začni projektem, pak pozemkem .... :-D :-D. A klobouk dolů, jestli jsi to fakt přečetla celé... to už dnes dá málokdo! Ale máš tedy skvělou přípravu na to, co tě čeká :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martisko3 take te vitam v diskusi a drzim palce, abys s vasim stavebnim uradem nemusela valcit podobne jako my
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa @esmeralda2 Děkuji za přivítání :-) Chystám se brzy přidat nějaké fotky, zatím jen pozemek se skrytou ornicí. At už to přibývá... S úřadem zatím vše v pořádku, také máme za sebou jednu špatnou zkušenost, museli jsme změnit pozemek a na zdejším úřadě je tedy v jednání obrovský rozdíl, zatím milí a vždy mi poradili. Tak uvidíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@martisko3 vítej vítej vítej - blahopřeji k pevnému a uzasnemu rozhodnuti! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@martisko3 pokud si to precetla tak to bude s tim zajmem o srub vazny :-) mne to kdysi trvalo asi mesic a to bylo jen 190 stran :) tak drzim palce at vse vyjde
Odpovědět
@kasha Jestli jsou stébla trávy vyšší než Ty, tak se možná bojí klíšťat.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelk ano, je vyšší jak já a občas se tam projdu a klíšťata tam nejsou, nevím co lidé vyšilují,,, moje kočka je stále venku a klíštata nenosí,,, možná jsme v nějaké klidové zoně :)) a nebo ta klíštata sežrali ti slimáci :)))
Odpovědět
@kasha asi, naše zvířena donesla letos první klíšťata už na konci února.
Odpovědět
@stetl Honzíku, tak já jdu po vašich stopách....jedeme se ohřát na Srí Lanku v zimě. Já vždy byla nadmíru spokojena , byli jsme 2x a naposled rok před tsunami na vánoce... měli jsme štěstí, že jsme nebyli o rok později...asi by nás tsunami smetla... Já můžu doporučit. Krásná příroda, nám vařili výborně (v hotelu)... mimo hotel jsme jedli jen párkrát na výletech a to bylo trochu horší. Taky jsme navštívili místní školu a trochu finančně a materiálně podpořili (sešity ,pastelky atd). Dětičky byly úžasný a hodný. viz foto dole. A na ten sloní siročinec se chystáme, protože předtím jsme ho nikdy nestihli. :-) a taky jsme prožili neuvěřitelné setkání. Poznali jsme starší dámu Čechošvýcarku, která kdysi emigrovala a bydlela dříve v Budějovicích a dokonce znala manželova dědu " Svět je malej" :-) :-) Jinak nestíhám vše číst ani obrázky, snad v zimě si to vše doprohlídnu ...jezdíme s manželem hodně na kole po Evropě... teď nás čeká Provensálsko :-p a tady chceme ostříkat srub... už je nějak špinavej, tak to musíme stihnou asi tento víkend, než zase vyrazíme na kola. :-D Jo ještě jsem zapomněla, že jsem navštívila Ostravsko... @kasha - asi jsem ti byla nablízku, ale to je dlouhý příběh... tak příště. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi Díky, no já jsem starý, moc starý pán (příští týden 75!) a tak mi Cejlon připadal moc obtížný. Ale je pestrý a zajímavý. Byl to pro mne poslední takový složitý výlet. Za chvilku přijede pan Bernat dokončit obnovení nátěru zvenku na srubu. Děláme ho tmavší, chci, aby byl méně nápadný, já jsem - jakožto ukrývané dítě z druhé světové války - příliš vyděšený z toho, cose děje doma i ve světě, takže chci být ještě méně viditelný. Ale jinak je život ve srubu čím dál tím hezčí, i když víc jak polovinu toho dělá moje skvělá žena Dáša...
Odpovědět
@stetl ale zase tak starý nejste... mojí mamce je 82 a je pořád čilá, vy toho určitě ještě procestujete hodně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Milá Kanavko, já projel pěkný kus světa (byl jsem režisérem Krátkého filmu Praha plných 23 let a natáčel jsem kdysi i Československý filmový týdeník, pro nás "filmový žurnál"). Takže už mám "nacestováno", v posledních letech jsem cestoval hlavně pro moji ženu Dášu, abych jí o Africe či Singapuru jen nevyprávěl. Ale už opravdu nemůžu. Není to věc věku, ale opotřebovanosti tělesné schránky, která mě už tolik neposlouchá.
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi NA TO JSEM ZVEDAVA, hodně :))), škoda že jsme se nesetkaly :)
Odpovědět
@kasha je to příběh jak z té série "pošty pro tebe". Manžel má 2 sestry a 1 nevlastní, o které věděli, ale viděli ji jen 1x, když byli malí. A ona si je po hodně letech našla ... zkrátim to... prostě už u nás byla na návštěvě a my teď u ní v Ostravě. Měli jsme z toho všichni strach...ale vyšlo to nádherně. Ona i celá její rodina jsou báječní. A tak ,když jsme tam byli, vzpomněla jsem si, že asi nejsi daleko... ale na to nebyl čas. Pro nás to byla tedy dlouhá cesta. A jet po dálnice D1 to je katastrofa, tomu snad nemůžou říkat dálnice :-D. Tak máme za sebou mytí srubu. Už tam byly nánosy prachu a pylu. Teď to je jak kdyby jsme to znova natřeli. Padla na to celá sobota, ale s vabkou a houbama jsme to zvládli. Přidám fotky :-D
Odpovědět
ahojte kto z Vas ma skusenosti z PVC hydroizolaciou ? ja mam konkretne fatrafol... piste prosim , potom dam blizsie info co by som sa rad spytal... dik
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?