Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
desny jak ty hromosvody kazi ten nadhernej srub :-| neni lepsi zapichnout si nekde na rohu pozemku tyc :-)
Odpovědět
Geodett: tak ten hromosvod je jenom z týhle strany:) A tyč bych asi nevysvětlil při kolaudaci:) Kasha:Já to asi zkusim vyvést nad jedním z těch stropních kuláčů, tak aby to nebylo zespoda vidět a kouřilo to až na hraně okapu. Fotky na tvém profilu prozkoumám...
Odpovědět
@geodett presne ty hromosvody bych zakazal - ted mi elektrikar dodelal a asi ho zabiju - je jak natvrdly a nedokazal pochopit ze baraku bude sedat
Odpovědět
Profilova fotka
@mishak96 Na digestoř jsem myslel již při stavbě střechy, takže mám skrz komínek. Jestli je to dobře nebo špatně, zatím nedokážu posoudit. Obložky zrovna řeším taky. Zatím to vypadá na zatěsnění kolem oken vatou a na těsnící pásku z boku ke kládám. Podle fotky.... to vypadá na Polákovic hrubou???. Pokud jo, bude to nejlepší zkonzultovat s ním. Já to tak aspoň udělal. Jakou předpokládáš barvu obložek? Barvu oken nebo srubu?
Odpovědět
Zdravím, dodělat komínek by asi taky nebyl problém, ale snažim se najít nejsnadnější řešení...pro komínek pravda hovoří to, že mám navíc jednu ventilační tašku. Stavba je od Dereka Notta. Barva obložek bude spíš asi barva oken, ale obě barvy si jsou docela podobný, takže je to vlastně fuk:)
Odpovědět
@mishak96 Také řeším kudy táhnout odtah digestoře, nyní zvažuji variantu výsuvného odsavače za deskou - vyjíždí nahoru a odath spodem podlahou do boku ven z domu, ještě pod první kládou. Ideální by bylo pokud by byla truba již v základové desce, ale bohužel jsem si na to při realizaci desky nevzpomněl. Pro představu: http://www.miele.cz/domacnost/odsavac... teď se teda přiznám, že při hledání mě trochu (dost) překvapila ta cena, tak doufám, že se dělá i levnější varianta :-)
Odpovědět
Digestoř mám v plánu si udělat sám (náklady kolem 3k v nerezu/2k v čené matné - ta asi vyhraje protože máme kované doplňky všude po domě). Ale ten odtah do podlahy nevím jak moc může fungovat. Jsou to teplé páry a těm se bude chtít nahoru. On je ten ventilátor asi přesvědčí, ale podle mě za cenu nižší účinnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukyn.cz levnejsi mozna ale ne od Miele :) pokud Miele tak doporucuji nakoupit v Nemecku, mam od nich pracku a mycku a bylo to o 30 procent levnejsi nez u nas
Odpovědět
@geodet no chtělo by to aspoň 80% :-) @mishak96 - já zas uvažuju, že než tahat potrubí od digestoře na střechu někde podlahou v patře (já bych musel až nad střechu a kus vodorovně v podlaze 1.patra) , tak zvolim nejkratší cestu dolu. Vim, že jsou to teplé páry, ale je tam i mastnota, která po vychladnutí stéká zas dolů. A taky po zkušenostech s klasickou digestoří v bytě, že víc kraválu dělá proudící vzduch než ventilátor se mi nechce tahat to vrchní podlahou, aby mi nevibroval celej srub...
Odpovědět
Profilova fotka
@lukyn.cz a jiní : máme digestoř, dokonce prostorovou, udělanou ze dvou nástěnných, ALE vubec nepouštíme,,, a mastné páry se o sklo zarazí, umyju a hotovo,,, tedy ještě zvažte všichni jestli skutečně potřebujete řešit potrubí,,, jsou tady dlouho bydlící a nemají digestoř a je to uplně jiné bydlení,,, Je tady někdo kdo má digestoř a používá a myslí si že je to nutné? :)))
Odpovědět
@kasha pokud by nebyla potřeba tak by to bylo úplně super, potrubí tam udělám v podlaze pro jistotu a prozatím bych ji tam nedával :-) uvítám i názory ostatních, zda je vůbec potřeba či ne.....
Odpovědět
Profilova fotka
ja verim ze se bez ni obejdu, v kuchyni je velke okno, tak uvidime tak za 1-2 roky :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@vedma1 Jo jo, to mě zase nechtěli věřit topenáři, a odřízli mi a vyhodili pružná kolínka v trubkách vedoucích do podkroví. Já povídám "sedá si to..", oni "nevadí", já na to " ..a co ty měděné trubky udělají, až na ně strop zatlačí třeba o 1cm?" ..."???",..."a co třeba o 5cm?".... a už pro ně běželi za barák :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lukyn.cz odtah páry pod první kládou, ..to si myslím zaděláváte na problém. Kam to venku půjde? A jak zařídíš, aby to v zimě nezamrzalo? A co když se cestou usadí ta mastnota na trubkách a bude se to ucpávat? My máme pod první kládou vyvedený přívod vzduchu pro krb, nic z něj nejde, a co toho bylo k řešení. Minimálně šachtička, která se u stěny vůbec nehodila. Kdyby to bylo výš, kouká nepěkná trubka z obkladu, a ta tvoje by byla asi v zimě ověšená rampouchy ;-)
Odpovědět
@kasha Digestoř máme a používáme, mřížky už jsem několikrát čistil a mastnoty na nich bylo dost. I tak se usazuje mastný prach na digestoři zvenku a na poličce, která je hned vedle. U nás se ale vaří nesrovnatelně víc než u vás 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lukyn.cz digestor nema a ani mit nebudeme (ale mi moc nesmazime)....
Odpovědět
Profilova fotka
Digestoř patří do laboratoře... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mishak96 k oblozce: jak uz sonafa drive dokumentovala, je nekolik druhu usazeni oken, my mame kovovy U profil na nem pres pametovou pasku je pridelany hranolek a do toho jsou okna chycena. Nasledne to je zakryte 5mm miralonem a zalepene stresni lepici paskou na kterou prisel prirezany obkladovy tatransky profil 19mm. Jak to v zime funguje se zeptej na jare ;-)
Odpovědět
@thomson Símtě, poslal bys mi nějaký fotky?
Odpovědět
ahojte kolegovia :), otazocka znie: esterny privod vzduchu na kachlove kamna, tzv. prechod cez betonovy sokel z vonka do podlahy ako ste riesili? dali ste valcovu ruru alebo ste dali hranatu? ak tak preco... ja mam dat 150 mm priemer, a zevraj staci zatial PVC odpadova rura... dik za infa...
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia my mame klasicka stavena kamna ze samotu a zadny externi privod vzduchu nemame.Ale kamna jsou samotna,bez vymeniku.
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia mame 150mm odpadovou oranzovou rouru, o hranate jsme neuvazovali (napojeni do kamen je taky roura :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia Také máme 150mm oranžovou odpadni rouru, ke krbu. Ke kamnům ( těm našim) ji prý nepotřebujeme. Ta je nejběžněji při ruce. A musela se položit už do základů.
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia jasne, stačí oranžova PVC roura buď do základů, nebo i skrz sokl vedená podlahou. Sokl navrtáš kangem, vysekáš atd. - pěkná prácička...
Odpovědět
Profilova fotka
My mame klasicka kachlova kamna, privod vzduchu skrz desku jsme meli primo od kamnare co nam kamna pak stavel, byla to takova plechova skladacka, mame elektronickou regulaci vzduchu, takze na tento prostup pak navazovala nejaka dalsi udelatka, ale to uz delal kamnar. Vzhledem k tomu, ze mame kamna na miru, museli jsme mit projekt kamen uz pred stavbou desky, jednak kvuli pozici privodu vzduchu, jednak kvuli zakladu pod kamna...
Odpovědět
Profilova fotka
mame to takhle... Na druhe fotce to modre je zaigelitkovanej ten vylez... Jak jsem psala meli jsme od kamnare presne stanovenou pozici, kde ma vyustit.
Odpovědět
Zdravím všechny srubaře, mám dotaz - má někdo osobní zkušenosti se společností " Sruby masiv"?? Děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
@kasha ahoj, a ako ste riesili zarovnanie toho prveho betonoveho soklu do roviny? davali ste na to drevene debnenie, nemate nejaku fotku ako to spravit? dik
Odpovědět
@jptn my mat musime lebo kamna budu hlavne vykurovanie...
Odpovědět
@thomson @sonafa @vorelmato dik, dam teda pvc oranzovu odpadovu ruru a kamnar si na to uz napoji tu svoju..
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?