Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@ammma ja mam sloupky po cca 80-90 cm a drzi to, davat je po 62 cm jako je izolace by byla prace navic, lepsi je rezat izolaci nez upravovat roztece sloupku late urcite sroubovat na plocho, mezera 4 cm, ja jsem zakryti zvenku nasrouboval primo na ty sloupky, takze kotveni po tech 80-90 cm a spodni prkno vrut 5x70, vrchni 5x100 takze skrze to spodni az do sloupku, late vsechny 5x100 najdes to u mne ve fotkach
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett "drzi to" neznamena ze to nemuze delat problemy. Ted jsem montoval provetravanou fasadu na latovy rost o plosne hmotnosti 15kg/m2. Predpis vyrobce byl kotvit max po 60cm vodorovne a 40-50cm svisle. Ten modrin v tloustce 3cm a jeste prekladany ma min 20kg/m2, pokud neni umele vysuseny. Ja bych do tak velke roztece nesel.
Odpovědět
U mě taky modřín tl.30 mm, roměry rastru ani délku vrutů nevím, ale můžu zjistit. příští týden mě přijedou tesaři dodělat podlomenice. Taky z tak tlustýho modřínu nebyli nadšeni a nějak ten rastr dělali pevnější. Spodní vrstva se šroubovala normálními šedými tesař. vruty, vrchní vrstvu jsem zvolil nerez s menší hlavou, nejsou tak vidět (o 700 Kč navíc). Foto: http://www.jpeg.cz/images/2016/06/22/... Zrychleně montáž: http://goo.gl/sJ2Bc0
Odpovědět
okno je vysoký 1300 mm, tak jde rozteč odhadnout. Vatu jsem bral rolovanou, právě kvůli prořezu, minimální, uříznu šířku jakou zrovna potřebuji :)
Odpovědět
@xavik a @tomas80 ano, projekt dělal krejčiřík, ale zkopíroval mi tam texty na úplně jiný barák, v textové části podkroví samé nesmysly-sádrokartony, voda, odpad, ale v nákresu něco jiného.. měl tam napsat dřevo (palubky-jak jsem chtěla) a žádné koupelny v podkroví nejsou, takže mi to ani hasiči nedovolili zkolaudovat-prý to není dle technické zprávy..a navíc místo 150m2 aby to šlo na ohlášení a ne územní rozhodnutí to nakreslil na 155m2-zvětšil chodník kolem domu, který jsem tam nechtěla vůbec :( a stavěli to zouharové oba, mladý se na tom učil a starý měl problémy, utekli mu zaměstnanci že prý jim neplatil (našel si novou paní a ta prý chtěla peníze víc a víc, tak jí koupil za zálohy od zákazníků barák-to mi říkal mladý)..a někdo mu tu firmu zrušil na finančáku, protože nepodrazili jenom mě, ale i nějaké jiné lidi, co mi pak volali, že dávají trestní oznámení a nechají mu zrušit firmu(ta paní měla na FÚ známé).. moje smůla že můj srub stavěli v době, kdy se mezi sebou pohádali (prý si to mezi sebou nezaplatili), a starý zas nadával na mladýho, že chce založit rodinu a svoji firmu a chce od něj pryč.. nakonec sem poslali nějakého spolupracovníka to dodělat, ale ten to chtěl zaplatit znovu, dala jsem mu další peníze, a druhý den už jsem platit nechtěla (měla jsem zaplaceno dle smlouvy), tak řekl že nedělá charitu a odešel.. chtěla jsem mít na starý kolena k pádesátinám hotové bydlení a nebude nic..každý v okolí mi říká že jsem blbá že jsem si nechala stavět srub od "autíčkáře" (dovážel auta)..
Odpovědět
Profilova fotka
@matkabohu z toho všeho mi je zřejmé, že píšeš o starém ZOUHAROVI. v roce 2009 na jaře začali stavět u nás,,,celé dodělával mladý ZOUHAR, protože starý je podvodník... rozešli se s otcem ve zlém a Krejčiřík je docela fajn, ale jak tady psali, občas se mi něco nepodaří, ale vše vždy předělal tak jak jsme potřebovali,,, To co popisuješ se mi jeví jako zlý sen a dost dobře tomu nerozumím, jak se to mohlo stát a hlavně - čím sis to přivolala,,, to není náhoda ,,,
Odpovědět
Profilova fotka
@matkabohu nojo, on starý Zouhar měl firmu ještě s Bernatem, to je chlapík z Čech a ten stavěl třeba Honzíkovi Jelínkovi,,, pak se starý Zouhar spojil s dalších chlapíkem, nějakým stoleřem z jižní moravy a stavěli srub za dost velké prachy SONI u Budějic (@sonafa), u nás tedy naštěstí bylo překlepů daleko míň a mladý je docela příjemný a narozdíl od táty umí.... Když přijel starý dodělávat k nám, tak jsem ho poslala pryč s tím, že mu ani nedoplatím,,, on s něma v té době ještě dělal i Unkas, který jim v dobé naší stavby odešel,,, nikdy neměli nijak moc pracovníků,,, :) a ani nejlevnější nebyli, já jsem u nich srazila 2x200 tisíc a ještě tam měli vatu :) a dřevo jsme si sehnali vlastní,,,
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Já si vás zakážu číst :-) To jsou fakt horory, co tady čtu!
Odpovědět
@matkabohu hmm, shrnuto bez okolků, napsalas, co mě ani Petr všechno neřekl. Jsme docela kamoši a vídáme se, tak mě vyprávěl, jakej je jeho otec, já bych se to sem neodvážil napsat. Jinak Petr jr. opravdu umí a Krejčiřík takový chyby už nedělá. Dělá jiný ale ne tak zásadní a domluva s ním byla ok, takže ho chci trochu obhájit, že si tak špatnou reklamu nezaslouží. Určitě to chce pečlivě pročíst projektovou zprávu, vše konzultovat a tlačit na něj. U mě zapomněl jen kus klády, (musela se viditelně nastavit), trámek ve vazbě a vodoměrnou šachtu vyřídil blbě na úřadech, a to jsem mu platil za to aby právě vyřizoval úřadování. Jinak ok. Jak to dopadlo s tím půdorysem 155m2 ?
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptám se možná blbě, ale vy jste museli mít nějakého speciálního "srubařského projektanta"? Já že nám stačil normální, co nikdy srub nedělal, ale stačilo že si náš základní návrh barášku zkonzultoval s Ok Pyrusem, kde mu řekli co ohlídat, co nesmí být a tak , a následně se projekt jen dodělal. Vlastně nějaké detaily stavby stejně řešila srubařská firma, to ani v projektu nebylo (vzdálenosti, zářezy)
Odpovědět
Profilova fotka
@xavik @matkabohu chodníky se k zastavěné ploše nepočítají!!!! je to pouze DUM, to bych měla ne 149m2, ale 300, co mi tam Krejčiřík nakreslil :)) to tedy asi divně posoudil stavební úřad. Krejčiřík, jak tady píšeme není špatný, někdy příliš rychlý, není drahý, proto musí mrskat více projektů a často se něco opakuje, co mně mrzelo více bylo to, že se nechal obalamutit starým a věřil, že mladý udělal nějaké boty,,, a tak se to tam hezky mlelo a možná i mele? nevím,,, vim jedno,,, na mladého pěju chválu, starého už nechci vidět
Odpovědět
@morana128 Nemuseli. Ale já chtěl :) Myslím si, že je to lepší, když se vyzná. Jsou věci, o kterých by klasičtí projektanti nevěděli (sokl, sedání, rozměrová omezení, statika aj.) Ale když jsi to podchytila OK Pyrus, tak proč ne, ti jsou zkušení dost. Konzultace nebo dokonce konfrontace projekt - srubař by měla proběhnout vždy. A pak se stejně něco najde, jsme jenom lidi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jumpmans uznavam ze modrin 3 cm je dost, ja mam jen smrk pripadne borovici 22 mm
Odpovědět
Profilova fotka
taky máme nachystaný modřín. 3.5cm
Odpovědět
Profilova fotka
s krejčiříkem jsme prozatím spokojení. uvidíme na konci stavby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 klasika projektant netuší co všechno srub umí :) jsem stavař a divím se doteď,,,, takže bych to nedala klasika projektantovi :) modřín 5cm máme na terase na podlaze :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 :)) bacha na levitující okna a schody,,, jedno domyslel ml.Zouhar a druhé partner,,, :-D :-p :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Vidíš Kashi..jak pořád o tom píšeš, že si proč a někdo něco do života přivolal :-)Nás ani nenapadlo, že by měl být nějaký problém. My se ve firmě zeptali, zda projekt může být od nesrubaře, prý ano, jen to musí firma vidět, kdyby tam byl nějaký problém. A pamatuji si, že se jen měnil sloup-posouval se a pak se musela změnit velikost oken. A hlavní kdo to tam vše musel 100% zmáknout, byli srubaři . (jako suterén je stejně vyzděný-takže klasika co dělá normál projektant, podkroví a střecha-opět klasika, co mají klasické domy, dřevěný krov, sádroše, dřevěné podlahy..jen teda štíty nejsou vyzděné , ale dřevěné) Te´d si jen vzpomínám, že když jsme hledali dodavatele oken a dveří, že jsme chtěli někoho, kdo už za sebou nějaká okna a dvěře pro srub měli, aby prostě věděli co a jak klouže. To jsme našli. Syn vystudoval stavební průmyslovku-když pak viděl zpětně náš projekt, smál se..Prý takhle osekané :-) Prostě to pak vše bylo na srubařské firmě, ona věděla co dělá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 milá Romi, Vy jste stavěli se špičkou na našem trhu :) a ano,,, je to o tom přivolání si,,, pravdu díš,,, :))
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Špičkou teprve začínala být. Ale ono je to o tom duchu, pan Koudelka je prostě srdcař srubů (i když naposledy říkal, že dělají už více roubenek:-)
Odpovědět
mladý zouhar prý staví dobře :) bohužel, zrovna u nás to bylo v době kdy se rozhádali s otcem, tak to nedopadlo dobře.. levitující schody máme taky, rozpadlo se zábradlí a popadalo dětem na hlavu (a to jsme po něm ještě ani nechodili).. Krajčiřík se nabídl že to podá na úřady sám, že tam zná paní vedoucí(domnívala jsem se že to lépe projde), tak jsem mu za to zaplatila a on to podal ale s těmi chybami, byla jsem těhotná, tak jsem to nemohla jezdit xx-krát po něm kontrolovat.. kontrolovala jsem hlavně projekt (aby byl podle mého nákresu), dělal to 3 měsíce a už hořel termín- mělo se stavět..proto tu textovou část jsem nechala na něm..(měla jsem si to dojet překontrolovat, chybami se člověk učí (já i projektant :-) ) Ted nevím jestli to takhle po letech v rámci reklamace přepíše tak jak to mělo být (napsal všude sádrokartony a hobby místnosti(zkopíroval z jiné stavby-zděné), a máme tam mít dřevo+palubky, dětské pokoje). Špatně se dohodl jak se zouharem, tak s maňouškem co dělal střechu.. vše je jinak než v projektu, prý to podle projektu nebylo reálné udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha opravdu nevim, co těmi levitujicimi schody myslíš...
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha pokud drevenice děla člověk, který tomu skutečně hoví, nepotřebuje projektanta. Z toho, co jsem pochopil, je pro srubaře důležité, aby se vlezl na základovou desku/sokl. Jedine, co se v podstatě řeší je délka klad, prošroubovani v místech, kde Klada nekončí sedlovym spojem a vyřešení velkých stavebních otvorů, aby se Klada/ překlad neprověsil. Statická část stropu taky neni žádný horor. Horší část je srub vyřezat, to je alfa a omega cele srubařiny. Ano, projekt se dá dělat i ve spolupráci srubař a larvální projektant (co do srubu), ale nedovedu si představit tuto část v praxi jak v rámci jejich spolupráce, tak řešení na stavebním úřadě. Tady krejcirik zabodoval.
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha OK pyrus je špička na našem trhu?
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha pan bernat nam byl krejcirikem nabídnut stejně jako jiní. Je to samozřejmě o spolupráci, nicméně krejcirik byl natolik solidní, ze nás od spolupráce s Bernatem zrazoval kvůli vzdálenosti (zdůrazňuji, ze práci pana Bernata vůbec neznám). V momentě, kdy viděl, ze mam problem s firmami z Moravy, ktere jsou na neho navázané (neslo o cenu ani srubařske dovednosti), snažil se pomoci, přestoze z toho měl kulové. Mimochodem musím podotknout, ze i výše zmiňovaného srubaře nam taktně rozmluvil, kvůli nespecifikovanym problémům. Nechci tu prát prádlo na veřejnosti a obhajovat svůj projekt, ale krejcirik je podle mě dobrý člověk. Děla to tak, jak děla, zatim podle toho stavíme, nestalo to 80 - 100 tis., což je podle mě psycho. Dnes už víme i o projektantovi, který by to zmakl ještě levněji ve spolupráci s naši firmou. Plán byl ale takový, ze chceme nezávislého projektanta (který je nezávislý, ze :-) ), abychom si pak vybrali firmu sami. Přeze všechno tomu tak nakonec i bylo...
Odpovědět
Profilova fotka
@matkabohu Ty jsi to resila vsechno sama? Nezapojila jsi partnera/partnerku/rodinu? Pokud je to vlezly dotaz, tak se omlouvam, jenom, ze blizke okoli dokaze hodne pomoct a Tvuj text je jak souhrn prusvihu za nekolik srubu... =-)
Odpovědět
@geodett Diky za info ohledne prekladany zaklop stity. Co rikate ohledne narizeni EU od roku 2020 stavet jen nulove domy? Co me ma kdo kecat do toho v cem chci bydlet? Horsi nez za komunismu! Jsem zvedavy jak to bude se srubama v budoucnu..
Odpovědět
Profilova fotka
@ammma podle mne to nebude tak horky az klesne vystavba o polovinu tak se to nejak vymysli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 Projektant Krejčiřík je príma, vše co jsem po něm chtěla opravil, někdy na několikrát, ale to mi nevadilo,,, čovku musel předělávat 10x a říkal že toto ještě neviděl, co chtěli naši úředníci. Levitující schody jsou takové, že když je chtěli osadit, tak podestu nebylo o co zapřít, nebot pod schodištěm je další schodiště a tak když jsme volali projektantovi, tak vzniklo slovo levitující schodiště,,, ml.Zouhar pak vyřešil a po sednití podesty doopravil :) (stěnové nody podesty jsou kluzné ve stěně :) někde na fotkách to najdeš,,, stejně tak okna mezi sloupama,,, nedořešené,,, stejně tak i vnitřní rozvody, to téměř neřešil, naštěstí si toto dělá přítel sáma posvém :), ad cena projektu není žádný nesmysl, když Ti relaizační rpojet řeší každý šroubek a fakt to sedí,,, za kopie se paltí méně, žejo :), když jsme začali stavět, byl OK pyrus naprostá špička ve kvalitě, ale vybírali si co budou stavět, špeky nebrali :))), což super taktika,,, muj pocit je, že projektanta prostě potřebuješ, pro všechny pochody, kterými musí stavba projít,,, viděli jsme několik srubů, které projektovali klasičtí projektanti,,,a pak jde o komunikaci a úředníky a podobně,,, @matkabohu podle mých zkušeností s panem Krejčiříkem, vždy nám vše opravil,,, kromě starého Zouhara jsme se vždy se všemi domluvili, po dobrém, přátelsky,,, jinou cestu k dobrému výsledku nevidím :)) držím palečky!
Odpovědět
ahojte , mam na vas vsetkych dalsiu otazocku, akurat riesime spaletove okna, s obycajnym sklom, oslovil som asi 7 firiem, vybrali sme si firmu ktora sa roubenkami zaobera , no nemaju certifikat na okna, ako je to s kolaudací, ked v projekte budem mat napsiane ze je treba okna podla euro normy, musisim to mat aj na dome,... ale ked bys osom nemal v projekte spomenute ze musia byt okna podla normy, ci by spaletove okna cez kolaudaci presli? dik za opodvede
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?