Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
roundap stejně jako další totální herbcidy je už jinde zakázaný, jen v čr se mají "spotřebovat zásoby" tak je ještě povolený :( a jak píše @kasha, tak opravdu je to špatné nejen pro lidi ale i okolní přírodu..nehledě na to že se tím podporuje Monsanto a jeho zvěrstva jako geneticky modifikované potraviny :( (kdo postřik používá, at dodržuje bezpečnostní předpisy při aplikaci a rozhodně hodně daleko od těhotných a dětí) Jinak terasa je částečně beton + dlažba imitující kámen(bude), na jednu stranu přechází do skalky, na další jen sypané kamení, a na další stranu chodníček z dlažby na štěrku, tráva kolem je super :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nas zatim terasa ze sterku frakce 11-22. aktualne maximalni spokojenost, kdyz deti neco rozlejou, staci to splachnout kyblem vody... vlastne jedna velka nevyhoda - musim je hlidat, aby mi nebraly sterk z terasy na vyrobu malty a betonu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha ještě ta rula neni v praxi, ale jistící se...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 prosím o větu rozvitou, nerozumím druhé části :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha on nemluví řečí tvého kmene :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha to je to automatické psaní na tabletu. :-) já už tomu taky nerozumím. psal jsem to po návratu z pivka :-D asi to tak důležité info nebude...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 :-D :-D :-D :-D :-D tak to omyl, to bylo jistě nějaké pivní moudro :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ta stavba nemá konec. Už si ani nepamatuju, co je normální život. Dnes v hospodě u vedlejšího stolu nekdo mluvil o nudě. Co to je? Na e-shopu jsem to nenašel. Zítra kopem vodu a ac/dc. Nad okny pořád 11 až 15 Cm díra. Zima na dohled. Věřitelé chtějí v listopadu kolaudaci, v přízemí chodíme po betonu kolem nedostavěných kamen. Vosy se usadily v rohu srubu mezi přesahy, děti zlobí a totálně ignorují úsilí maminky a tatínka. Ještěže namáme ovce natožpak včely...
Odpovědět
@tomas80 vsetko ma svoje čaro ;-) ...a kazde čaro raz skonci a zacne ine čaro 8-)
Odpovědět
otazka: pod podlahou dreveny rost po celom prizemi (navzajom spojeny) a na tom podlaha rozdelena do miestnosti (prkna masiv)... v kupelni práčka... aka je pravdepodobnost, ze vibracie z pracky sa budu prenasat do inych miestnosti? da sa to nejako eliminovat pre pripad toho rostu a drevenej podlahy?
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia vibrace pracky se nikam neprenasi, aspon jsem si nevsimnul, navic i kdyby tak bych to cekal jen pri zdimani a to je zachvili vyrizeny eliminovat pouze rozdelenim rostu
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 vyderzaj pioner, musis rozdelit veci co jdou udelat az po zabydleni a pak to pujde rychle (a ze jich je dost :))
Odpovědět
Článek se načítá
@tomas80 to bude v poho :) také máme v několika místnostech (několik let) zatím pouze beton (řeší se vše podle akutnosti :) ) nad okny na jedné straně domu 10 cm a na druhé 0 cm a už podruhé jsem musela ohoblovat okenní rám (za chvíli budu brousit sklo asi) :( nudu jsem též nesehnala, koupím dvě :) @petronia vibrace pračky se nepřenáší, je pouze slyšet "hvízdání".. zato je slyšet dusot dětí když běhají (nechápu proč našlapují na paty a pak ještě do něčeho vrazí hlavou-nejčastěji do zdi.. já ani neslyším že pračka doždímala) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 to jsou ty kritické chvíle, které přijdou po vyčerpání energie ze začátku stavby, kdy všechno šlo podle plánu. Myslím, že to potkalo každého z nás, ale všechno se pořád vyvíjí a nic se nejí tak horké, jak se uvaří. Povede se dodělat nějaká maličkost a hned ti to zvedne náladu. A pokud si k tomu otevřeš nějakou dobrou lahvinku, vždycky tě napadne jak budeš pokračovat, třebaže ráno zjistíš, že tudy cesta nevede :-D. Hodně zdaru v budování a hlavu hore ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen nevim, jestli za poslední dobu těch lahvinek neotvírám povícero :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 tak pit se maji aspon 2 litry tekutin denne v lete lepe 3-4 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 všechno je cesta!!!! jestli se zacílíš na nějaký konec, tak tě pak picne,,, my jsme na staveništi už nepamatuji jak dlouho,,, přišel kolaudator a říká, vždyt to ještě nemáte,,, a já na to s líbezným usměvem,,, co potřebujeme ke kolaudaci? kuchyn, koupelnu, wc a zábradlí,,,, samozřejmě ty ruzné revize-komín, voda, kanál aj. no a ted již několik let podle chuti a penez pokračujeme a kdykoliv k nám někdo přijde, tak se diví, že to ještě nemáme,,, nojo,,, takovou máme cestu,,, dobrovolně jsme si ji nevybrali, ale co už :) tedy KLIDEK, neheldět do dáli, ale na ten daný den a být spokojený s tím, co jsem dnes a ted udělal :)))
Odpovědět
Profilova fotka
Moc všem děkuji za tipy na dlažbu, my zatím máme štěrk, jak píše @jumpmans, a taky si ji hlídám, protože to, že z terasy nemáme metrovou prohlubeň, si sakra hlídám a kochám se :-). Jinak zvažujeme tuto zámkovku, ale chtěla jsem i další tipy, ať je z čeho vybírat. http://www.rezac.cz/stavebniny/betono... Jinak síly nám už taky občas dochází, ale teď máme konečně pocit, že se to zase někam přehouplo. U nás je blbý to, že nemůžeme jet pomalu jako @kasha, jelikož musíme prodat byt, abychom měli z čeho dostavět a taky musíme do 06/2018 mít dle podmínek hypotéky zkolaudováno. Ale nějak to dáme. :-)
Odpovědět
@hankahorakova Ahoj a jak mas doresenou tu prvni zimu bez topeni?
Odpovědět
Profilova fotka
@bobbob470 Ahoj, první zimu stála hrubá stavba u srubařů, takže tu už máme za sebou. A tuto tam už asi částečně budeme bydlet, ale budeme topit co nejméně, kolik zvládneme. Podle srubařů už je to tak dobrý. Jen je snažit opravdu topit co nejméně. Vzhledem k loňské třeskuté zimě doufám, že nám srubík vyschl 2x tolik :-)
Odpovědět
@hankahorakova tak to jo a jsem zvedavej, kolik vydrzite :-) pak napis, nas to ceka dalsi zimu.
Odpovědět
Profilova fotka
@bobbob470 ok, pak napíšu. Sami jsme zvědaví :-). Mikin a tepláků máme dost, tak věřím, že to zvládneme. Jde o přízemí, děti si v pokojíčku v patře přitopit můžou, tam už nejsou klády. Tak snad to dáme bez větších škod :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova Dvě zimy byl srub otevřený, bez oken a topení, třetí zimu jsem lehce temperoval pro obkladače a teprve čtvrtou zimu jsme bydleli a topili. I tak některé klády udělaly prasklinu na celou ruku. Zatmelilo se to a žije se dál. Když to má prasknout, tak to praskne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit nám tolik času bohužel hypoteční banka neumožní :-). Asi nemají hypotéky pro sruby ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova proto jsem ti to psal, že když to má prasknout, praskne to i čtvrtou zimu, takže si nedělej žádné vrásky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova Jak psal @pekbit, taky jsme dva roky temperovali a až třetí topili víc a stejně praskliny na pěst. Taky máme v plánu výhledově zatěsňovat. A u hypoték se normálka termín kolaudace bez problémů prodlužuje. My prodlužujeme podruhý (u HB) o dva roky a v pohodě, žádnej problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@fredd1e Fakt? O té možnosti prodloužení jsem nevěděla, to díky za info. No, jak píšete, kluci, praskliny asi prostě budou, u nás možná o to větší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova praskliny byly jsou a budou s tim nic neudelas, prvni zimu jsem netopil nebyla okna takze srub vesele profukoval, druhou zimu jsem topil tak na 12-16 stupnu (na vic se to ani nevyhralo kdyz clovek topi 1x za 3 dny) a letosni zima bude na plno, praskliny jsou uz ted poradne, ale to k tomu patri
Odpovědět
Ahojte, síce šte mám čas do jary, ale skúsim či niekto z Vás nevie náhodou: Švajčiarsky výrobca ferieb na zruby - zrub po prebrusení vonku sa okamžite natiera a tým udržím "vraj" dlhodobo prírodnú farbu. Moc sa mi to nezdá, tak skúšam či nemáte skúsenosť :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamenica ja jsem slyšel, ze i osmo děla transparentní olej jako finální vrstvu. Přestože jde ale o finál, nezabrání šednutí dřeva. Nekdo v ČR tomu diky prodejcům uvěřil a srub tím natřel. Po nějaké době drevo zašedlo. Majitel srubu nechal cely dům prebrousit a natřel ho stejným olejem jako tehdy, akorát do nej něco přidali (nevim co, snad bílý pigment). Mne to prijde nesmysl, protoze pravidlo je jasné. Čím tmavší, tím lepší ochrana proti UV. Subjektivně se mne taky víc líbí drevo v exteriéru natřené na "hnědo", což znamená, ze jsem po něčem takovém nikdy nepatral, takže ti nemohu více pomoci.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?