Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett kudy se tam dostaly?
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett nám ted v noci na nedeli taky neco strachalo.. ale nic jsme zatím neobjevili.. tak to budeme ted sledovat.... @tomas80 myš ti tam vbehne dveřma, oknem.. to ani nepostřehneš...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 pracovna je v patre, takze predpokladam ze prolezly do stitu kde nejsou zalistovany okna a pak pekne v teple skrz vatu, ale nevim jak vylezly z ty zdi dovnitr protoze zadnou diru jsem tu nikde nenasel, kazdopadne mys se dostane vsude
Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko moc gratulujeme! A tesime se na fotecky! @geodett ty blaho, kuny se bojime jako cert krize. S myskama tady spoluzijeme uz dele, byly v satne, dokonce jedna v kuchyni, ted jsme dali pasticky i kolem domu a v dome je od te doby klid
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova nenadelas nic, muzes jen doufat ze ji bude vadit ze tu nema klid
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett prý nemá ráda rádio, hlavně prý EVROPU 2 a ty její "vypalovačky" :-). To jsem někde četla úplně vážně.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova kdyz nejsem doma poustim ji Blanik, ten nemusim :-)
Odpovědět
@geodett Mein kampf s kunou ... a neb jak se zbavit kuny https://www.youtube.com/watch?v=g2VEH... :-p ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak asi abych nezáviděla @geodett @hankahorakova dneska v noci jsme lapili do pastičky dvě.... =-) =-) :-p :-p
Odpovědět
Dobry vecer, chcela by som vas velmi pekne poprosit co by ste mi osporucili ako nater zrubu. Nevieme sa rozhidnut medzi remmers a kreidezeit. Dakujem velmi pekne
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 ahoj, podle mě je důležité to, ať to nemusíš nikdy brousit, protože z toho by se člověk pos..., takže ideální je olej. my jsme natřeli poprvé kreidezaitem, ale dnes už bych do toho nešel. je to zbytečně drahé. nakupuji tady: https://www.cestadreva.cz/page/obchod... jediné, co bych ještě dokoupil, je sikativ, aby to pořádně vyschlo. stačí natřít hypsterem. obsahuje borovicový dehet, který je vůči broukům toxický.
Odpovědět
@tomas80 dakujem velmi pekne, musime to poriadne nastudovat, som uplne statena v tych nateroch
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@moon126 tady máš ten sikativ. musíš dát ale přesné množství! jinak by se to mohlo "loupat". https://www.kreidezeit.cz/produkty/oc... všechny přírodní oleje jsou čiré. abys měla barvu s pigmentem (ochrana proti uv a šednutí), musíš do olejů přimíchat buď zemní pigmenty nebo dehet (používám už jen dehet). u dehtu pozor na jednu věc. z počátku je barva taková nepěkná, ale po měsíci se krásně zbarví do hněda, takže se toho nebát. oleje můžeš míchat libovolně. já dávám na exteriér: dehet, lněnou fermež, tungový olej, terpentýn. ideálně tak 1:1. většina z nás ti tady poradí oleje. záleží na tobě, kolik do toho chceš investovat. je to o tom, že vstupní suroviny lze koupit mnohem levněji. také jsem to prvně nevěděl.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett kuna žere myši, byl bych v klidu 😉
Odpovědět
Profilova fotka
zas to tadyk vázne. od pátku topíme v kamnech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 ja uz topim mesic :-) ale bylo to tak obden, ted uz tak 3x za 2 dny
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @tomas80 a my chytáme myši |-| :-p ;-( ..... 7 let nic a ted tohle... ani nespím...
Odpovědět
Profilova fotka
My už topíme každý den. A dost řešíme v této teplotě kolem 0, že z jedné strany jde mezi kládami citelný chlad dovnitř. Myslíte si, že až si to za pár let sedne, že bude líp? Třeba v kuchyni mám hroznou zimu, i když topíme. A můžu se zeptat, kolik polínek do krbu denně hodíte? Teď to u nás valí, tak nevím, na jak dlouho nám dřevo vydrží. My teď poslední dva dny tak 10 kousků tvrdého denně. A nejsou to úplně malé kousky. A počítám, že to bude v nadcházejících měsících ještě víc.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova prozatím 5 briket denně = jedna dávka. profuk srubu může a nemusí zmizet.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova není nad čerstvý vzduch :-) Raděj si nachystej dost konopí na docpání, a sháněj dřevo, bo nebude ...
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova Hanko, my tedy topíme vždy až pozdě odpoledne, kromě pár třísek, protopíme tak 5-6 polen. Tři se hodí hned k těm třískám a když už pak to valí a hoří, přihodíme další 2-3. Teplota nám lítá 20-22 st, když se netopilo, nespadlo to pod 19 st. To mluvím ale o patře, v podkroví je teplo tak nějak samo o sobě. A topilo se i třeba obden. My jak to zřejmě máme rozumně velké, tak se tam teplo drží jen z naší přítomnosti :-) Jediné místo, kde nám to táhne, je schodiště, vede od suterénu do podkroví, vršek vycucává teplo do ložnice a koupelny (druhé dva pokoje jsou nevyužívané) Třeba včera v neděli, svítilo z jihozápadu sluníčko do oken a to jsme oheň udělali až v pět hodin odpoledne.
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn A pořád se nedaří? Mně by to také znervozňovalo. Letos nás potrápila lasička , nebo kuna. Vlezla v autě do sání, prohryzala si tam přes filtr otvor , natrhala polstrování ze spodku krytu motoru a to natahala do hadice sání.
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 no jeste to.. =-) .... ani nemyslet... nikdy jsme to tam nemeli, nechápu, co se k nám tak ted cpou, kocour, dva psi... a nic je neodradí...
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova Hanko, to budete muset ucpávat,,, nám nechali tenkrát dost ovčí vlny... prvni dve zimy ji tam padlo poměrně hodně....
Odpovědět
Profilova fotka
My teda mezi klády nemuseli nikdy nic cpát, ono ani nebylo kam, vše sedělo úplně nadoraz. Ale v rohu, v jednom místě, tam bylo cítit profuk, a protože máme v zásobě hodně metrů takové kulaté izolační pásky, tak se to do těch spojů pracně nacpalo. A pak vlastně ještě máme v rohu ozdobné lano. Tak se to utěsnilo. Jinak za ty roky to funguje v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a konečně, po tolika letech, co tam bydlíme :-) mám bukovou plovoučku v ložnici. Měli jsme tam koberec-prý pro začátek :-) Než bude postel, protože jako "mlaďoši" jsme spali jen na matracích. Postel už je 3 roky-taky buková :-) Tak se tenhle víkend malovalo a položila se plovoučka. Já blázen na prach to vše uvidím hned ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 vypadá to hezky :-) .. ale s tím prachem, na koberci by nebyl tolik videt.. :-D :-D :-D . já jsem teda s tím prachen tady uplně na mrtvici.., to v bytě nikdy nebylo, co je tady...
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova jedno zatopeni mam cca 9 polen az polinek, celkem tak 10-12 kg dreva, do nuly venku topim jednou denne, nekdy 3x za 2 dny, kdyz je celodenni mraz tak zatapim 2x denne, kdyz je kolem 5-10 stupnu tak staci jednou za 2-3 dny - a zalezi hodne na vetru, mam mista kde mne profukuje porad i kdyz uz tam nemam co kam nacpat
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn Já vím, já to mám stejně. Jenže nějak převládl pocit, že chci vědět, co tam na zemi je :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett a co myši??:-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?