ahoj vsichni ti co mate kuchyn s ostruvkem. Jak v nem mate resene zasuvky?
my planujeme do ostruvku varnou desku a potrebuji tam dostat jeste zasuvky na spotrebice. Zatim jsem nasel vysuvne sloupky nebo premyslim o umisteni zasuvek zboku. to by pak ale asi eliminovalo moznost supliku, protoze by to asi prekazelo...
@mrnka_sk My máme srub, takže: Okna na každé straně jsou jinak vysoko. Protože jsme se snažili, aby byly výřezy na výšku vždy uprostřed klády, vyšla stejně okna ve svázaných vedlejších zdech vždy posunuta o jednu kládu. A oproti projektu se to stejně muselo dořešit až při konečném vyřezávání, protože se může stát, že rozměry v projektu nesednou přesně na klády, a není vhodné usazovat rám např. na dno klády. Kvůli pevnosti a také aby byly parapety pěkně širší ;-), snad mi rozumíš. :-) A výšku jsme řešili podle toho, co je uvnitř-např. aby byly výš než stůl, např. v pracovně, který se předpokládál u zdi, v koupelně a WC ještě výše, a za kuch. linkou jsem hodně počítala s výškou tak, aby šlo okno otevírat nad dřezovou baterií atd. Rozhodně se to zde nedalo řešit stylem-všechno stejně-jako u zděného domu :-D
@vcelko Vždyť ty už jsi tu také dlouho, tak víš že se to probíralo nespočetněkrát ;-) .Vše už se znovu asi nedozvíš, pokud to neprojdeš. Vzpomněla jsem, že trošku detailů se probíralo s Božou na str.cca 24.
Takže jen jednotlivě: :-) My máme uvnitř jednu vrstvu OsmoColor, (kombinace vosku a oleje), tmavší pigment.
@vcelko 2-3 stránky zpět jsme na toto diskutovali :) :) vosk se těžce nanáší, ale klády jsou lesklé,,, pod něj se dává olej, já mám pouze základní olej, na kuláčích, na stropu tvrdý podlahový, stejně jako na schodech :)
@jumpmans povodne sme tiez planovali podobny (atypicky) sposob konstrukcie ako si napisal ale po skusenosti s jednou slovenskou firmou z oravy..radsej od nich nechceme nic 8-( bola by to asi jedna velka katasrofa. Takze sme sa vratili k povodnej konstrukcii z cisteho dreva, 30cm klady. Len dufam, ze tam nezamrznem :-D
@sonafa uhm, vdaka, rozumiem :-) na tu vysku som sa pytala preto aby som mala predstavu. je to ine ako v panelaku. no a v kuchyni to bude podobne, konecne okno nad dresom ;-)
@sonafa@kasha děkuji.Nebyla jsem tu snad rok ... podívám se na str.,co jste psaly. Nám se nejvíce líbil dekorační vosk - je to olej z trocha voskem - od osma. Jen vyjde dráž. Mějte se krásně.
Ahoj posílám odkaz http://www.translignumbm.cz/agepan-/ je to sice prodejce pro mně byl nejbližší a hlavně to že hofatex zkrachoval a není nebo jak sem telefonoval měli občas jeden někde 5 kusu :-( roztroušených po skladech po celé republice sem zjistil asi týden před montáži pak sem narazil na tyhle borce a přesto že to nebyla pro ně nějak velká objednávka šlo jen o štíty tak druhy den po montáži přijelo auto z Prahy ja koukal jako Lojzek .Ocením když ma někdo takový přístup mrkni nato nevím odkud jsi ale určitě najdeš někde ve svém okolí nějakého dodavatele ad to klapne jako u mně :-)
@vorelmato Tak opravdu prosazuje ekopanel. Dole příčky cihla 125 mm + možná strará cihla 150 na pohled. Takze je mě jasný, že sádroš a OSB nebrat, dole cihla, nahoru Ekopanel nebo ... ? Co se nabízí ?
@vcelko Ten máme my - dekorační vosk od Osma :-) Nemáme ale bezbarvý, protože jsme to chtěli tmavší, máme dub transparentní (3164). Při nanášení hodně stírat! Nám to dělala firma která natirá sruby, a dělali to houbičkama, ne štětcem.
Můžete mě někdo z vás uklidnit, že toto není nějaký druh švába?z Našli jsme ho venku před srubem dnes ráno. Manžel tvrdí že to je šváb, že je zná z práce, :-D :-| ,podle mne jsou švábi placatější a někdy pruhovaný....?
@sonafa Soni, nechci Tě moc uklidňovat, u ženy je lepší, když je v mírné stresu, ale podle mě se jedná o nějaký druh Potápníka (asi tak na 95%)
To je vodní brouk, který létá v noci a jelikož je to dravec - o srub bych se nebál 8-)
@sonafa budeš překvapena ja myslím Dytiscus marginalis - potápník vroubený :-) máme je každy rok v gumovém bazénu 3D :-) když se neteř potopila a začala křičet tak sem si říkal jak sou ti čínaní dobří jak mohli udělat tak dobry 3 D gumovy bazen a ono obrovska potapka ja pořad jak tam vlezla on ten brouk líta a beha i posuchu :-)
@vorelmato@pajalu Díky klucí moc. Překvapená opravdu jsem, potápníka jsem občas v bazénu viděla, ale ve vodě mi připadal mnohem menší. Martínku myslím, že mě manžel vystresoval se švábem dosti, mám vybráno cca na rok dopředu ;-) :-S že prý je to určitě on, a že se toho nedá zbavit.... :-( Takže raději budu klidný milovník přírody a udržovat domácí pohodu bez stresu ;-)
Možná by to mělo vysvětlení-jestli žijí hlavně ve vodě, a to i nyní ve studené, možná se trošku zatoulal. Před dvěma dny mu totiž upustili Vltavu a pod srubem se a odhalil cca 3 metry břeh...asi ztratil orientaci, a když místo vody narazil po 10ti metrech na naše garážová vrata, utrpěl šok :-D
@sonafa Vodohospodáři se nezapřou, jedno, že nemá co tát - hlavně že jsou připraveni na velkou vodu. Pro jistotu, aby je zase někdo nesepral v médiích, že vypouštěli málo...
@pajalu je to potápník velký, vroubený má vroubkované krovky...
Chumelí se chumelí ....
Vánoce na krku - už za 9 měsíců!
Počkej Vorlíku - ještě bude toho místa málo v přehradách!
se mějte, diskurs sleduju, na příspěvky mám času málo ...
PF
@sonafa ahoj, take jsme meli toho obr brouka v sudu a ja se tam bala nabirat vodu, protoze tenhle nas broucek byl obrovsky
. A jinak u nas to vypada jak pri malovani, vsude jsou igelity... rozhodli jsme ,ze nechame prebrousit čela u križů u sruboviny uvnitř Mame tam videt stekajici olej , ze zacatku to videt nebylo, ale ted se to objevilo a to se nam nelibi. Pejsek putoval radeji k babicce x-)
@kanavi Takže na druhý pokus už chcete být moudřejší a vice stírat? :-) Ono vám to tenkrát kvůli tomu i nemohlo pořád doschnout, jestli si pamatuji.... Malá rada, už jsem to tu psala, profíci to nedělají štětcem ale normální kuchyňskou houbičkou (nebo lze koupit i profi), právě proto, aby mohli vždy hned lépe stirat přebytky. ;-)
@sonafa u nás se ty kuláče natírali štětcem, právě kvůli tomu aby si co nejvíce vzali oleje, aby bylo dřevo chráněný. Kuláče jsou v pohodě jen ty zakončení, ale při natírání to vidět nebylo. Objevilo se to až po třech letech (viz obrázek). a v podkroví, jak jsem psala neschnou palubky, a to už máme potvrzené z více míst, že voskem se to dělat nemá, protože palubka je opracované dřevo a nevstřebá vosk.A když se to dělá houbičkou, tak mi zase není jasný, na co to je, když se to houbičkou otře, tak si přece dřevo nic z toho nátěru nevezme. A nátěry jsou přece od toho,aby si dřevo vsáklo určitou vrstvu a bylo tím chráněno.
Takže pro příště už jsme poučeni, že Kreidezeit je dobrý akorát na kuláče - na ty je super, ale na nic jiného, tedy kromě tvrdého podlahového oleje, ten máme na schodech, ale ty jsou vlastně taky z kuláčů.
Tak už se tady maká , a jde to dobře ani se nepráší. Ládík -náš kamarád je šikovnej :-p