Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato můj názor je takový, že to u nás nikdo neumí dostatečně dobře. kvalita je velmi podobná. fakt, že má někdo stáž v kanadě, na tom nic nemění. pořád je tam odpovědnost za zaměstnance... skelet srubu v tuzemské kvalitě má poloviční hodnotu než za jakou se prodává. bohužel. proto bych už dnes šel do roubenky z kvh s vyfrézovanou perodrážkou. esteticky je to horší, ale nesesedá, neprofukuje, neláká tolik hmyz.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 njn trh je trh. No kdyby něco, tak Kloboucká KVH už vyrábí... Teď z toho stavěli bungalov vedle v dědině, no vypadá to tak nějak uměle, ale dobře. Kámoš v tom bydlí už 10 let, teda řezali mu rybiny normálně ručně na místě, a dobré...nulový pohyb. Mě ten profuk ani moc nevadí, ani praskliny, ani to že se to zkroutí, ale sejri mě princip... Asi jak tebe
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato jo, vím, tu novou halu jim tam stavil švagr (dělá ty konstrukce). za 5 minut tam jedu pro modřínová terasová prkna. v práci zjistili, že jsem ze dřeva schopný něco vyrobit, tak mě využívají, což mně vyhovuje, protože není větší pakárny než kancelářskou krysou býti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 @vorelmato přijeďte se podívat
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 pokud pojedeme někdy kolem, rádi se koukneme na zahraniční práci.
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 @tomas80 tak nějak, ale počkám si pár let, abych tam nemusel znova...🤗 Nic ve zlém, nové a čerstvé to vypadá téměř vždy dobře...
Odpovědět
Ahojte :) riešim krb do zrubu. Dávam vložku s nominálnym výkonom 6,5kw - mám podlahovku takže od jesene do jary ju musim mať pustenú. Krb bude efekt, dohrem na jsen a tak. Je to podla Vás ok? Alebo až moc málo?
Odpovědět
Profilova fotka
@kamenica krb bude jenom jako kulisa? Podlahovku táhne něco jiného? Potom je to asi jedno, ale jestli tím chceš přitápět ve větších mrazech - je to podle mě málo.
Odpovědět
ano skor ako kulisa :) sice budem rad ak cosi pohreje, ale podlahovka ja na plyn...takze ona fakčiť musí celú dobu. Prave nechcem aby ma krb prekuroval. Ked som ratal bude to na plochu 50-70metrov štvorcových
Odpovědět
@vorelmato ano skor ako kulisa emoticon sice budem rad ak cosi pohreje, ale podlahovka ja na plyn...takze ona fakčiť musí celú dobu. Prave nechcem aby ma krb prekuroval. Ked som ratal bude to na plochu 50-70metrov štvorcových
Odpovědět
Profilova fotka
@kamenica když je to místo televize, tak je to asi fakt jedno. Ale ked pride blackout si v riti 😎
Odpovědět
@kamenica @vorelmato kdyz přijde blackout, stačí středne velká UPS na denní zálohu, případně autobaterie a správně dimenzovany invertor a kotel s oběhovkama na to pojedou týden v kuse.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kamenica nebo tak, ještě aby syčel plyn a netřeba se ničeho bát...
Odpovědět
Profilova fotka
@kamenica nechci tady nějak rozumovat, ale tohle bys měl řešit s kamnářem. pokud se v tom neorientuješ stejně jako já, výsledný efekt tebou navržených kamen může dopadnout všelijak. osobně bych to neriskoval. mít tam zimu nebo naopak přetopeno je opruz tak i tak.... kamarád si dal do dřevostavby kamna, která se mu líbila a průser. nedá se v tom topit, jelikož je v místnosti ihned 40 stupňů. švagr dopad ještě hůř. :-D má to taky na "pohodičku" , akorát v tom nesmíš zatopit :-D :-D :-D 25 kw je masakr :) kdybys měl zájem, má to na prodej. kanadská kamna, cca 3 x použitá :) :)
Odpovědět
@tomas80 dik za info. Ano mal som kamnara a ten mi povedal ze urcite 6kw nominal bude stacit. Ze ak dam viac bude to prehrievat priestor. Ked som to pocital podla odporuceni tak by malo byt 6 max 8kw. Tak snad to bude ok :)
Odpovědět
@kamenica ahoj, mas krasne zabradlie na terase, prosim ta odkial ho mas? Dakujem
Odpovědět
ahojte, dufam ze sa rozprudi siskusia a rady, kamarat sa ma pytal ci by som nevedel poradit ohladom zakrytia srubovej steny v interieri. Exterier ostane roubeny. Mali na dreve natiahnutu staru omietku a ked ju dali dole zistili ze maju cervotoca, dali to opieskovat tak uz to vyzera lepsie ako na fotkach. Otazka teda znie co by ste poradili alebo odporucili, na interier, ako zakryt drevo tak aby dychalo a neplesnelo. dik za rady
Odpovědět
Profilova fotka
@petronia to není červotoč, ale tesařík krovový, než budou cokoliv dělat je třeba se ho zbavit. V tomhle případě asi spíš vyměnit sezrane hranoly. U roubenky to naštěstí jde... Odpadlo by tím zakrývání... :-o
Odpovědět
@vorelmato Ahoj, ja jsem ten kamarád co psala petronia, výmena hranolu nehrozí. Jakým zpusobem je možné se zbavit tesarika? Já to potřebuji zakrýt zaizolovat zvnitra. Bylo mi doporučeno: parazabrana, izolace (sklenná vata) tatranský profil, nebo sadrokarton. Předělával jsem střechu s tímto problémem jsem nepočítal. Dekuji za vaše názory a rady.
Odpovědět
Profilova fotka
jdu pro radu - z ceho jste delali listy kolem oken, pouzivali jste nejaky listy co se daji koupit nebo jen z uzkych prken? na jedno okno jsem to rezal maflem pod uhlem ze zbylych palubek a to byla desna pakarna :-)
Odpovědět
@geodett ahoj, promin ale stýmhle ti nepomůžu, je to roubenka strýka a on sam nevie, jsem se ptal.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett já jsem si nechal vyfrézovat L lišty. kde mě to pustilo, stačila obyčejná deska...
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett tu L lištu jsem použil tam, kde bylo moc vlny nebo mě vyhnal ten modřínový hranol. kdybych to dělal podruhé, věděl bych, že ten hranol mám udělat užší než rám :-) pak by stačila obyčejná deska ;-) lišty jsou chyceny vrutem do toho modřínového hranolu, což je výhoda, že člověk nenaruší okna. na druhou stranu s těmi srubovými přesahy nám všem okna vydrží mnohonásobně déle než na obyčejném "sériovém" domě :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 diky za obrazek, no ja to budu prat do oken, protoze ten hranol tam nemam, resp. mam tam stresni lat ale utopenou v kulacich
Odpovědět
Profilova fotka
@bailiy zatim se mi nejvice osvedcila mikrovlna, ale tady je velka plocha a to by byla asi darda penez, dale se to da osetrit chemii jako je napr. Deron i, ale tady mam pouze kratkou zkusenost. jinak tesarik je dost slyset, tak budes vedet jak je to ucinne...
Odpovědět
Profilova fotka
@bailiy proč nehrozí výměna?
Odpovědět
Profilova fotka
@bailiy přijde mi to nejjistější řešení, pokud to teda nemáš v plánu jen naoko opravit a prodat.
Odpovědět
@vorelmato Udelala se nová strecha a strop, na tenhle problém se prišlo až pak a rozpočet a čas už nepustí. určite nejde o opravu naoko a prodej. napr: medzeri medzi hranolmi vyplnit vlnou (ovčia), Interier - parobrzda lds flex plus - kvh hranoly 5x6 (mezi ne izolacia) - tatran.profil ?
Odpovědět
Profilova fotka
@bailiy hm, myslím, že by to šlo i tak, muselo by se ale hrabnout do stropu. Rozpočet bude muset pustit, sanace tesaříka v tomhle stádiu taky není nejlevnější. Dost záleží, jestli je "jen" v těch 4 hranolech, nebo ještě někde jinde. Pokud je to na více místech, je asi lepší jít do jedu a mikrovln.
Odpovědět
@bailiy zdravim ted hledam taky reseni sanace ale na tramovku trámovou :-( na tesarika a brouky jsou dobre firmy - pouzivaji horky vzduch nebo mikrovlny firem je dost - google - sanace dreva ale je to drahy jak říká pan VOREL
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?